Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ogólnie panuje opinia, że jest to obiektyw optycznie lepszy od Canona 100-400 II, co szczególnie ponoć widać w użyciu z TC. ..
    A czy Sony jest w stanie wyostrzyć zestaw 100-400 + TC? Pytam z ciekawości.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A czy Sony jest w stanie wyostrzyć zestaw 100-400 + TC? Pytam z ciekawości.
    Odpowiedź na to pytanie jest chyba dość złożona. Zależy który korpus i który TC. A9 potrafi 100-400 + TC 2x z bardzo dobrym skutkiem. Natomiast możliwe, że A7 wcale (nie jestem pewien).

Moja a6300 ostrzy (można to tak nazwać ) Canon 100-400 II (albo stałkę 400/5.6) z canonowskim TC 2x III. Biednie, bo biednie, ale czasami tego używam. Jak się uda (wiadomo, że tylko statyczne sceny), to efekt jest bardzo dobry.

Ogólnie to ja jestem bardzo ciekaw jak Canon Eos R daje sobie radę z tymi szkłami (100-400, 400/5.6) niekoniecznie nawet w tak karkołomnych konfiguracjach z extenderami. Chodzi mi zwłaszcza o dokładność/precyzję ustawiania ostrości.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-12-2018 o 22:19

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Odpowiedź na to pytanie jest chyba dość złożona. Zależy który korpus i który TC. A9 potrafi 100-400 + TC 2x z bardzo dobrym skutkiem. Natomiast możliwe, że A7 wcale (nie jestem pewien).

Moja a6300 ostrzy (można to tak nazwać ) Canon 100-400 II (albo stałkę 400/5.6) z canonowskim TC 2x III. Biednie, bo biednie, ale czasami tego używam. Jak się uda (wiadomo, że tylko statyczne sceny), to efekt jest bardzo dobry.

Ogólnie to ja jestem bardzo ciekaw jak Canon Eos R daje sobie radę z tymi szkłami (100-400, 400/5.6) niekoniecznie nawet w tak karkołomnych konfiguracjach z extenderami. Chodzi mi zwłaszcza o dokładność/precyzję ustawiania ostrości.
    Nie wiem jak eR ale m6 działa ze 100-400 jakby było do niego stworzone - no może poza wielkością ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem jak eR ale m6 działa ze 100-400 jakby było do niego stworzone - no może poza wielkością ...
    W sumie słuszna uwaga. Z Eos R może być tylko lepiej. Co do wielkości, to mi nie przeszkadza, skoro używam z a6300.

Uprawnienia umieszczania postów