Strona 175 z 366 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jedno jest pewne. Weź więcej baterii.
    Ja wyciągam spokojnie do 2300 klatek na jednej baterii. Co prawda nie wesela ale głównie sport choć podobno R do sportu się nie nadaje.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez kardwa Zobacz posta
    Ja wyciągam spokojnie do 2300 klatek na jednej baterii. Co prawda nie wesela ale głównie sport choć podobno R do sportu się nie nadaje.
    Jedziesz głownie serią? Pytam, bo zauważyłem, że jak robię dużo zdjęć w krótkim czasie (jadąc serią), to rzeczywiście można wyciągnąć dużo więcej ilościowo zdjęć niż jest deklarowane.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jedziesz głownie serią? Pytam, bo zauważyłem, że jak robię dużo zdjęć w krótkim czasie (jadąc serią), to rzeczywiście można wyciągnąć dużo więcej ilościowo zdjęć niż jest deklarowane.
    Zgadza się. Duża część jest w burst mode choć nie więcej jak 2-3 klatki jednego ujęcia.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    U mnie to jednak wygląda inaczej niż opisujecie i na filmie.
    Sprawdzę jeszcze na spokojnie, ale jak na razie to tak nie działa...

W sensie, że u mnie nie działa.
    Najlepiej zacząć oglądanie tego filmiku od 2:32.

Facet robi zdjęcia w trybie Fv, osoba z poprzedniego filmiku w P. Może Ty robisz w M a może w M nie działa Eye AF? Możesz też sobie włączyć "Ciągły AF".

Jak nadal nic nie jest tak jak być powinno to zresetuj aparat do ustawień fabrycznych a w skrajnym przypadku przeflaszuj aparat ponownie bo może źle się nadpisał firmware w pamięci aparatu.

Cytat Zamieszczone przez technik8pl Zobacz posta
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z fotografowaniem eRką tańców weselnych? Sezon się zaczął więc może ktoś coś powiedzieć w’porównując do dslr?
    https://www.canon-board.info/threads...=1#post1390936
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 01-05-2019 o 18:42

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Warto przypisać do servo/one shoot skrót. Czasem np w studiu, przy f13 iso 100 aparat głupieje.

Coś już napisał

Zgadza się. Ja sobie przypisałem do AF-ON skrót który przełącza pomiędzy servo a one shoot. Przy okazji warto wspomnieć, że Continous AF to nie to samo co servo.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Wyłączyłem ciągły AF, bo mnie to wkurzało, że ciągle meli.
    Teraz już wszystko jasne
    Dziękuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Kolejny i kto wie czy nie najważniejszy argument przemawiający za tym aby zainstalować sobie aktualizację firmware w wersji 1.2.0.

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Focę już trochę eosem R i chciałem powiedzieć, że jego LCD to jest najlepszy ekran jaki widziałem i jego przewaga w stosunku do A7RIII jest spora, co w bezlustrach ma spore znaczenie.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    Focę już trochę eosem R i chciałem powiedzieć, że jego LCD to jest najlepszy ekran jaki widziałem i jego przewaga w stosunku do A7RIII jest spora, co w bezlustrach ma spore znaczenie.
    Oprócz tego LCD podoba mi się tryb Fv, oraz to że, po zrobieniu 6k klatek mam czystą matrycę (w mojej A7II matryca działała jak lep na muchy).
    W R-ce brakuje mi tylko yoja - by móc w terenie/gdy aparat dynda się na pasku na szyi, wyłączyć sterowanie dotykiem / i ewentualnie odwrócić LCD tyłem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    właśnie wyszedł Tamron 35-150 2.8-4(na razie do N), ciekawy spacerzoom do R będzie
    nie jest nawet jakoś kosmicznie wielki ale mordę ma wysuwana..
    dla C -waga 790 g i 800$
    Trochę za wąsko, jako spcerzoom bardziej mi pasuje 24-105, a jeszcze bardziej by podpasował z zakresem ~ 17-70.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Strona 175 z 366 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów