Strona 127 z 366 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    @KNC czyli szarżującego na Ciebie dzika bez problemu złapiesz AF-em
    sytuacja niemożliwa, ale gdyby miała miejsce a ja mało rozumu i fociłbym dalej to tak, i wszytkie byłyby ostre
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Czy może komuś udało się ładowanie R-ki przez USB-C (https://m.youtube.com/watch?v=RVFgimGPbEw)?
    Próbowałem banki i ładowarki kompatybilne IQ lub PD i nic. Te same banki i ładowarki ładują poprawnie Z7 i X-T3. WTF?
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Mój sentyment do canona sprawił, iż mimo moich deklaracji czekania na Rmk2, kupiłem w R-kę (w komplecie z RF24-105). Tak się składa, że mam A7II i R-kę i jestem trochę zawiedziony.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Mój sentyment do canona sprawił, iż mimo moich deklaracji czekania na Rmk2, kupiłem w R-kę (w komplecie z RF24-105). Tak się składa, że mam A7II i R-kę i jestem trochę zawiedziony.
    To jest ciekawa perspektywa, pisz jak masz inne spostrzeżenia A7II vs R

Eos R nie biorę w ogóle pod uwagę póki nie będzie mieć stabilizacji matrycy, bo ten korpus miałby u mnie pracować ze 135/2 i 200/2.8...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    A pierwszą wersją A7x też nie było najlepiej.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

AF to nie tylko puszka. Nie zapominajcie o tym.

Ja licze na serię w trybie cichym, tylko tego mi jeszcze brakuje do ideału. Ale canon nigdy nie dodawał funkcjonalnosci w oprogramowaniu, usuwał błędy itp. Jak da mi serię to będę zdziwiony, ale szczęsliwy :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Miłaem obszernie się wypowiedzieć po kilku dniach użytkowania, ale przypomniałem sobie, że i tak temat spadnie do poziomu...sony. Więc krótko.

Brak instrukcji obsługi w pudełku i jest kabelek usbc-usbc i nie ma programu do wołania RAWów. Sick! w 5d była płyta z DPP
    Sterowanie AF to hmmmmm O tym zaraz. Uchwyt aparatu w porównaniu do a7 to dosłownie lustrzanka. Jest git. Ale jedną reką trzymać i sterować Afem się nie da - jak to miało miejsce w 5dIII Chwyt jest głęboki i żeby zmienić punkt na AF trzeba go puścić i trzymać aparat w 3 palcach. Oczywiscie lewą reką trzymać obiektyw bo inaczej nie da rady. Rodzi się pytanie czy Joystick do Afu dął by radę. Otóż NIE! Bo Canon wymyślił sobie absurdalną ilość punktów i skakanie po nich joyem to makabra by była.
    Bateria ( jeszcze ze starego 5dII ) trzyma nieźle. Spokojnie styknie na 500 zdjęć lub więcej.
    Kolejną irytującą mnie rzeczą jest to że ekran się świeci non stop. Chcę mieć obraz tylko w wizjerze a podgląd zrobionego zdjęcia na ekraniku. Jak w lustrzance. Nie wiem jak to ustawić obawiam się, że się nie da.
    Brak drugiego slotu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Plusy.
    Ekranik i posługiwanie się nim jest extra.
    Wizjer EVF jest ok. Na pewno lepiej niż w a7III jeśli chodzi o rozdzielczość.
    50L dostał skrzydeł. AF ze śledzeniem twarzy, po prostu działa. Nie wiem czy sony ma lepszy( na pewno ma ) ale i tak ten w R to dla mnie przełom w porównaniu do 5dIII
    Skuteczność single AF w porównaniu do 5dIII to bajka. 50L i 85LII bezbłędne.
    Tyle.
    Dlaczego R a nie Sony?
    Przejściówka w zestawie. Ja kocham swoje 50 i 85 a z tym aparatem działają. Fakt, że są o wiele mniej poręczne niż na 5dIII ale na pewno bardziej niż na małym sony. Oczywiście kwestia przyzwyczajeń i przesadzam na pewno
    Dwa. Mam beckup w postaci 5diii i te same szkła.
    Trzy cena 8K kontra 9K plus 1k na adapter sigmy zdecydowała ostatecznie. W normalnej cenie bym się dalej drapał po głowie co kupić.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    50L dostał skrzydeł. AF ze śledzeniem twarzy, po prostu działa. Nie wiem czy sony ma lepszy( na pewno ma ) ale i tak ten w R to dla mnie przełom w porównaniu do 5dIII
    Tyle.
    No i tu dochodzimy do sedna. Osobiście mam jednoczesne porównanie trzech systemów (testowałem R z natywnym szkłem) oraz puszek canona z systemem Fuji i Sony (w każdym z natywnym obiektywem systemowym 85 mm). Jeśli ktoś porównuje AF wyłącznie w obrębie swojego systemu (canona) to zawsze będą tzw. "wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy"

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dokładnie w jednej z grup FB poświęconych tej puszce ludzie piszą o tak fantastycznym AF-ie, że sprzedali swoje 5d4, inni stawiają go na równi z 1DX. W innych miejscach w sieci ludzie piszą, że jednak średniawka...i bądź tu mądry
    Ale piszą to zasadniczo osoby, które nie miały możliwości (albo też nie widziały takiej potrzeby) wyjścia poza swój system canona. Jeśli ktoś wydał wcześniej 11k zł a obecnie już 8k zł - to nie będzie pisał, że coś mu nie pasi.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-01-2019 o 20:37
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 127 z 366 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów