Pokaż wyniki od 821 do 830 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Zupełnie oczywistym jest, że będzie szkło (jedno lub wiele) RF x00/x.x (DO). Jest ku temu wiele powodów. W 2020. Wtedy EF, EF-S czy EF-M, to Canon nie będzie się już przejmował. W zasadzie można na 100% powiedzieć, że te supertele mark III, które właśnie wypuścił, to ostatnia generacja z bagnetem EF.
    Czy wersje RF/DO będą mieć rację bytu w sensie redukcji wagi, to nie wiem. W sensie redukcji gabarytu - na pewno.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tym jest tak że jak Canon będzie odświeżał zawodowe szkła (np. jasne krótkie stałki) tylko pod RF to ta migracja nastąpi szybko, bo niejako zmobilizują do niej użytkowników. Za tym jeszcze musi pójść bardziej zaawansowane body R ale to jest imho prostszy temat niż szkła. Podejrzewam że sami nie są jeszcze przekonani ostatecznie co dalej, bo moźe się okazać że rynek pro jest bardziej konserwatywny niż się wydaje.
    Przekonani, to w Canonie są już bardzo mocno
    Co do szkieł i korpusu, to wg mnie jest dokładnie odwrotnie. Canon może sobie ad hoc dziergać najlepsze szkła na rynku, co właśnie pokazał. Technologicznie nie ma żadnych przeszkód. Natomiast wyprodukowanie do nich sensownego korpusu będzie stanowić istotny problem -> duże inwestycje. Chyba, że ktoś inny mu te matryce wyprodukuje.

Inaczej wszyscy zdążą uciec do Sony. I będą ich używać ze szkłami Canon EF W sumie Sony powinno już powoli myśleć o korpusie z bagnetem RF

Ciekaw jestem też jak długo Sony jest w stanie wypuszczać nowe korpusy w takim tempie jak dotychczas. Myślę, że niedługo i teraz wszystko sporo zwolni. Pierwsze oznaki już są.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-11-2018 o 21:13

Uprawnienia umieszczania postów