Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja im dłużej używam m6 tym bardziej widzę jakim nieporozumieniem jest używanie dslr ...
    na spacer familijny czy wyjscie w miasto? co do tego nie mialem juz dawno zludzen, chociaz 750D obracalem temat i nie narzekalem (w sumie w zestawie z 10-18, 18-55 i 55-250 to jest jednak dostatecznie male), tyle co mnie brak 35-tki bolal, bo 35 IS to kloc.

ale do landszaftu... mam tylko jedna mysl jak zmieniam 6D na M5... "loooo panie, a kto panu tak sp...lil" juz M5 wymaga przelaczenia mnostwa przyzwyczajen z DSLR w glowie. a to niby jest ta M-ka najlepiej skrojona pod pasjonata. moze jakby dali ja zrobic tym Japonczykom od EOS-a a nie tym od Powershotow, to tak by bylo... a tak to wyszedl Frankenstein... ani to obslugowo nie jest lustrzanka ani kompakt. mnostwo pamieci miesniowej trzeba pokonac, zeby tym sie nauczyc focic...

a jak patrze na R-ke i te "innowacje" (miziak z tylu)... to tez nie mam wielu watpliwosci, ze jako drugi z korpusow to bedzie frustrujace, przez notoryczny dysonans poznawczy

albo moze to ja po prostu stary kapec jestem i nie lubie jak mi sie ponownie wynajduje kolo. jak popatrze historycznie na moje glowne body (od 10D do 6D mkII) to one obslugowo wygladaly bardzo podobnie. i wlasnie to w nich lubie, ze wiem zawsze od razu jak tego uzywac i nie przeszkadza mi to w robieniu zdjec
    www albo tez flickr

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Moje zdanie jest takie, że R to w sumie ciekawa propozycja, ale C zrobił wszystko żeby nie przekonać ludzi poważnie związanych z ich DSLR. Co jest absolutnie zrozumiałe. Jak tym trafili w rynek - to trzeba jeszcze trochę poczekać.

p,paw
    Też tak myślę. Profi maja na razie zostać w DSLR. A semipro - juz mogą zerkać w stronę ML.
    Jak się Canonowi zrówna rynek DSLR i ML to pojawią sie bardzo poważne propozycje dla profi. A może nawet wcześniej.
    W Nikonie tez tak do tego podeszli. Choć zaoferowali trochę więcej - matryca 45 Mpx, Większe DR niż w Canonie, stabilizacja matrycy.
    Jak nie chcesz wchodzić do tej samej rzeki to wejdź do innej
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-11-2018 o 15:27

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jak nie chcesz wchodzić do tej samej rzeki to wejdź do innej
    Przez chwilę poważnie myślałem o Fuji - w kontekście pozostanie a APS-C. No ale w końcu zdecydowałem się na ponowny skok na FF ;-)
    Więc chwilowo przenosin mam dość

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uprawnienia umieszczania postów