Canon jakoś umozolił zapowiadane z dawna obiektywy:
Specifications & Images of the Upcoming Canon Lenses
No trochę nie dla mnie ale widać jest taka potrzeba![]()
Canon jakoś umozolił zapowiadane z dawna obiektywy:
Specifications & Images of the Upcoming Canon Lenses
No trochę nie dla mnie ale widać jest taka potrzeba![]()
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Trafna diagnoza. Sloganem reklamowym Canona powinno być "We're slow" (autorem tego stwierdzenia jest Maeda).
Wszystkie Canon-wynalazki (nano, do, br, pz i inne) z trudem się przebijają do produktów. Tymczasem np. Sigma jak tylko opanowała trzaskanie asferyków (podobnie elementy fld) na dużą skalę, to pakuje je gdzie się da i ma masę nowych produktów.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 24-08-2017 o 17:10
Ten 85 1.4 to by mi się podobał...
Ten IS to fajna sprawa. No ale zobaczymy jak cenowo...
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Cenowo podobno jakieś 8 tys. Ten tego. Taniej już było. Jak to na Wiejskiej mówią skandal i hańba![]()
No dobra. 85 1.2 też jakieś 8kzł. więc trzeba chyba poczekać na jakieś przykładowe strzały. I znów dylemat 1.4 IS czy raczej światło?![]()
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Cena na poziomie 8k PLN, to tylko 1/3 więcej niż sigma art 135mm a obiektyw ma stabilizacjęCzy ostatnio Canon tak potaniał czy sigma podrożała?
No nie wiem jak koledzy ale ja obiektywów na "s" nawet nie biorę pod uwagę.
trothlik
trothlik