Dla poprawy nastrojów wtrącę, że w tej chwili cena 6d mark II w Hong Kongu to 6000-6500 złotych polskichw zależności od sklepu, pochodzenia korpusu i warunków gwarancyjnych.
Tak, masz rację.
ćé ăCanon EOS 6D Mark II 桨ćŠčşŤăçćĺ°çľć - éŚć¸Żć*źĺšçś˛ Price.com.hk
---
Co u nas nowego w Polsce? Wraz z rozpoczęciem tego tygodnia 6D Mark II trafił do bezterminowej (trwającej do odwołania) promocji "Zwrot gotówki przy zakupie aparatu i obiektywu".
https://www.canon.pl/lens-promo/
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 08-08-2017 o 12:37
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Sam wolę kupować w polskich sklepach, zwłaszcza korpusy. Choć rzeczywiście różnica w cenie w tym wypadku spora, starczy na bilet do HK i selfie ze statuą Bruce Lee
--- Kolejny post ---
Słaba ta promocja. Pewnie z czasem dojdzie jeszcze cash-back. A niska cena w HK bierze się w tej chwili m.in. z... silnej złotówki. Skąd się zatem bierze polska cena?Nawet jeśli doliczyć cło, VAT to i tak nie jest u nas tanio.
moim zdaniem przy takiej różnicy to nawet nie ma co się zastanawiać
przynajmniej ja bym się chwili nie wahał
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Posiadacze szkieł tamrona (i Ci, co je wychawalaja pod niebiosa) niech 2 razy sie zastanowią
Nota serwisowa Tamrona dla użytkowników Canona EOS 6D Mark II - Optyczne.pl
Ostatnio edytowane przez tombas ; 08-08-2017 o 16:04
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Szczerze powiedziawszy, to NIE. Nie korzystam z cashback'ów Canona i uważam taką formę promocji za mało poważną i zbyt kłopotliwą, żeby sobie zawracać nią głowę. Ale sprawa była wielokrotnie dyskutowana na forum i nie zamierzam kolejny raz do tego wracać. Nie korzystam z cashbacków i już. Komu to pasuje, to OK.