Strona 44 z 133 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bo mógłby mieć 1/8000 albo ISO 50
    Właśnie rozmawiałem z Maedą na ten temat, trochę go zrugałem za to ISO 50.
    Zgodził się zdalnie uaktywnić ISO 50 we wszystkich egzemplarzach sprzedanych i niesprzedanych na całym świecie.
    Niestety nic nie mógł już zrobić w sprawie 1/8000.

Pochwalił się też, že mimo nieznacznego spadku sprzedaży w sektorze "imaging system" w drugim kwartale w stosunku do ubiegłego roku, zysk wzrósł, bo zysk jako procent sprzedaży wzrósł z ok 15% do 17%. Wszyscy fani Canona się z tego cieszą.

Poza tym, tempo kurczenia się rynku aparatów z wymmiennym szkłem w krajach rozwiniętych spada. A w krajach rozwijających się nigdy się nie kurczyło.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Taki ekran jak sony nie jest gibany czyli 360st, tylko uchylany, nie wiem czemu nie moga wreszcie zrobic go porzadnie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja jestem narzekaczem. 6d mk2 to dla mnie niemal ideał. Gibany ekran + Dual Pixel AF i nic więcej naprawdę nie potrzebuję do szczęścia. 5d4 nie leżał od samego początku w kręgu moich zainteresowań.
    Na ile w reportażu sprawdza się DP AF (servo)?
    Zastanawiam się też nad tym gibanym ekranem w takich sytuacjach. Od paru lat korzystam z nex 5n i bardzo sobie chwalę komfort pracy zerkając przez "kominek" ale tutaj jest ekran gibany i obawiam się że to nie będzie to samo.
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Sony się nie sprawdza? Chyba używałeś a7 2?
    No właśnie Sony się sprawdza, ale wolę poręczność, gabaryty i baterię z lustrzanki
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto

kurdeniewiemco 30 lipca 2017, 23:31

A ja kupiłem :P
    Ze względu na lepsze iso niż w moim 1D4
    Ze względu na gibany ekranik
    Ze względu na AF w trybie LV
    Ze względu na FF

8600 za 6d2 byłem w stanie jeszcze przełknąć, a 14tys za 5d4 to już ponad moje siły.
    Źródło: Canon EOS 6D Mark II - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl

Jakim cudem kupiłeś ten model w takiej cenie skoro cena aktualnie obowiązująca w niektórych sklepach z autoryzacją Canona wynosi 9299 zł (100 zł mniej niż w zeszłym tygodniu) czyli jest w zaokrągleniu do pełnych zł o 700 zł wyższa? Ciężko mi będzie uwierzyć że ktoś Tobie zszedł o tyle z ceny. W tym roku kupowałem 5D Mark IV (potem go odesłałem z powrotem do sprzedawcy ale to już inna historia) i próbowałem się dowiedzieć w innym sklepie na ile by mi zeszli z ceny 5D Mark III i z tego co pamiętam rabaty kręciły się w widełkach 100-250 zł.

Właściwie to miałbym do Ciebie jeszcze ze dwa pytania ale ponieważ u Ciebie aparat jest raczej dopełnieniem obiektywu a nie odwrotnie więc może być Tobie ciężko na nie odpowiedzieć.

1. Czy często kciuk ląduje na przycisku START/STOP przez co niechcący w nieodpowiednim momencie może zostać uruchomiony tryb Live View? Mówi o tym Chris z TheCameraStoreTV we fragmencie filmiku zaczynającym się od 4:39 http://www.youtube.com/watch?v=GNrpuUES3Sw

2. Czy jak już się ułoży rękę na gripie to czy często krawędź kciuka ląduje na przycisku [Q] i go cały czas wciska? U mnie w 5DS jest to przycisk nieaktywny czyli nie da się nim wybudzić aparatu z trybu uśpienia, mam nadzieję że tak samo jest w 6D Mark II.

Różnica musi być odczuwalna ponieważ podobnie jak w 5D Mark IV Canon zawęził miejsce na kciuk przez co te aparaty nie leżą już tak fajnie w ręce jak ich poprzednie modele.

The-Digital-Picture.com

Podobno menu tego modelu aparatu bardzo wolno się załącza po wciśnięciu przycisku MENU przy wybudzaniu aparatu ze stanu uśpienia.

Podobno cicha migawka nie jest taka cicha jak w 6D. Dźwięk migawki 6D Mark II w różnych trybach można sobie odsłuchać tutaj http://www.youtube.com/watch?v=PJXTe1of-oQ

Niestety nie posiadam odnośników do źródeł bo zapomniałem je zapisać, to były wypowiedzi opublikowane albo pod jakimiś filmikami z YT albo na forum CR.

W niektórych specyficznych przypadkach może pojawić się na ekranie wyświetlacza komunikat "Error Message 70" czyli używając czytnika kodów EOS Error codes and messages - Canon Professional Network "A malfunction with the images has been detected.".

Podobno ma to największy związek z kartą pamięci. Jak coś takiego wyskoczy to należy sformatować używaną przez siebie kartę pamięci w komputerze, potem jeszcze raz ją sformatować w aparacie (zapewne wykonując pełne formatowanie) i powinno być wszystko OK.

Sorry to switch the topic, but has anyone run into Error Message 70 when doing shoots through LiveView?

I was excited yesterday when received my shipment, completely understand the lack of 4K (I don't do video), and hoping the soft dynamic range is something I can work with, but most of my lens are Sigma lens (HSM and art).
    While the art is impressive, the HSM seems to have poor calibration issues with Canon Camera so I relied heavily on Liveview DPAF but this Error Message 70 is turning me off. When you touch screen for focus and take the picture, the message appears, the RED line showing the image is being recorded to the memory card stayed on and won't turn off. Only thing I can do is to remove the battery and restart.

I've seen people on the internet talking about using a different memory card. I'll try it again later today.
    Any thought?
    Źródło: Canon EOS 6D Mark II Has Begun Shipping

I had that error on Canon 80D after having an SD card placed back into the camera with files Geotagged by Exiftool. Once I realized it, I took the card off, formatted it on my Mac and placed it back on the camera and formatted it again on it. No problems since.

Jak ktoś nie lubi czytać tylko oglądać gdyż jak wiadomo "jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów" to znalazłem świetny kanał na YT gdzie można sobie pooglądać jak działa ten aparat od strony obsługi za pomocą Live View. Kanał należy do jakiegoś koreańskiego portalu ˝ĹłŞ´Â ľđÁöĹĐłîŔĚĹÍ | ĆËÄÚłÝ a żeby się na niego dostać należy sobie kliknąć na ten odnośnik http://www.youtube.com/channel/UCi95...D9v1VKQ/videos Na przykład można sobie u nich zobaczyć jak wygląda obsługa tego aparatu za pomocą połączenia Bluetooth:

Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 07-08-2017 o 18:51

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta

Jakim cudem kupiłeś ten model w takiej cenie skoro cena aktualnie obowiązująca w sklepach partnerskich Canona (jeśli można tak je określić) wynosi 9299 zł
    może podobnie jak ja 5D4, jak kupowałem to w cyfrowe.pl kosztował 14400, a ja u nich kupiłem za 13500 wiec 900zł taniej, dlaczego? bo zrezygnowałem ze statywu i lampy jaka dodawali (nie z tej promocyjnej od canona tylko od cyfrowe)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 07-08-2017 o 18:36
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar KNC

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Źródło: Canon EOS 6D Mark II - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl

Jakim cudem kupiłeś ten model w takiej cenie skoro cena aktualnie obowiązująca w niektórych sklepach z autoryzacją Canona wynosi 9299 zł (100 zł mniej niż w zeszłym tygodniu) czyli jest w zaokrągleniu do pełnych zł o 700 zł wyższa? Ciężko mi będzie uwierzyć że ktoś Tobie zszedł o tyle z ceny. W tym roku kupowałem 5D Mark IV (potem go odesłałem z powrotem do sprzedawcy ale to już inna historia) i próbowałem się dowiedzieć w innym sklepie na ile by mi zeszli z ceny 5D Mark III i z tego co pamiętam rabaty kręciły się w widełkach 100-250 zł.

Właściwie to miałbym do Ciebie jeszcze ze dwa pytania ale ponieważ u Ciebie aparat jest raczej dopełnieniem obiektywu a nie odwrotnie więc może być Tobie ciężko na nie odpowiedzieć.

1. Czy często kciuk ląduje na przycisku START/STOP przez co niechcący w nieodpowiednim momencie może zostać uruchomiony tryb Live View? Mówi o tym Chris z TheCameraStoreTV we fragmencie filmiku zaczynającym się od 4:39 http://www.youtube.com/watch?v=GNrpuUES3Sw

2. Czy jak już się ułoży rękę na gripie to czy często krawędź kciuka ląduje na przycisku [Q] i go cały czas wciska? U mnie w 5DS jest to przycisk nieaktywny czyli nie da się nim wybudzić aparatu z trybu uśpienia, mam nadzieję że tak samo jest w 6D Mark II.

Różnica musi być odczuwalna ponieważ podobnie jak w 5D Mark IV Canon zawęził miejsce na kciuk przez co te aparaty nie leżą już tak fajnie w ręce jak ich poprzednie modele.

http://i63.tinypic.com/o586f4.jpg
    The-Digital-Picture.com

Podobno menu tego modelu aparatu bardzo wolno się załącza po wciśnięciu przycisku MENU przy wybudzaniu aparatu ze stanu uśpienia.

Podobno cicha migawka nie jest taka cicha jak w 6D. Dźwięk migawki 6D Mark II w różnych trybach można sobie odsłuchać tutaj http://www.youtube.com/watch?v=PJXTe1of-oQ

Niestety nie posiadam odnośników do źródeł bo zapomniałem je zapisać, to były wypowiedzi opublikowane albo pod jakimiś filmikami z YT albo na forum CR.

W niektórych specyficznych przypadkach może pojawić się na ekranie wyświetlacza komunikat "Error Message 70" czyli używając czytnika kodów EOS Error codes and messages - Canon Professional Network "A malfunction with the images has been detected.".

Podobno ma to największy związek z kartą pamięci. Jak coś takiego wyskoczy to należy sformatować używaną przez siebie kartę pamięci w komputerze, potem jeszcze raz ją sformatować w aparacie (zapewne wykonując pełne formatowanie) i powinno być wszystko OK.

Jak ktoś nie lubi czytać tylko oglądać gdyż jak wiadomo "jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów" to znalazłem świetny kanał na YT gdzie można sobie pooglądać jak działa ten aparat od strony obsługi za pomocą Live View. Kanał należy do jakiegoś koreańskiego portalu ˝ĹłŞ´Â ľđÁöĹĐłîŔĚĹÍ | ĆËÄÚłÝ a żeby się na niego dostać należy sobie kliknąć na ten odnośnik http://www.youtube.com/channel/UCi95...D9v1VKQ/videos Na przykład można sobie u nich zobaczyć jak wygląda obsługa tego aparatu za pomocą połączenia Bluetooth:

http://www.youtube.com/watch?v=r_uIjFLRUYI
    Co do pytania o cenę to kupiłem go dokładnie w cenie 8686PLN. Polski, znany sklep internetowy jak i stacjonarny. Dobrze zagadałem i zeszli z ceny 9399PLN.

Co do pytania 1. nigdy nie wylądował mi kciuk na tym przycisku bez takiego zamiaru. Ten przycisk jest na tyle daleko że nie wybrażam sobie jak można go niechcący wcisnąć.
    co do pytania 2. pytasz czy często? u mnie znowu nigdy. Choć przycisk ten jest blisko kciuka ale jest płytki i płaski, również nie wyobrażam sobie wcisnąć go przez przypadek :P

Co do migawki to porównuję ją do tego co miałem, a ostatnio miałem 1D4 i jest to duża różnica w poziomie głośności, nie wiem jak jest w 6D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

niech mnie ktos obudzi, jak w tym watku pojawia sie jakies konkretne informacje. a nie biadolenia, ze Canon nie dal 5D mkIV za polowe ceny...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niech mnie ktos obudzi, jak w tym watku pojawia sie jakies konkretne informacje. a nie biadolenia, ze Canon nie dal 5D mkIV za polowe ceny...
    Chcesz przespać rok??

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Chcesz przespać rok??
    no to moge go przepasac?
    www albo tez flickr

Strona 44 z 133 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów