Pierwszy mój post na tym forum. Witam serdecznie

Właśnie przesiadam się z 5DII na 6DII. Będę szczery. Nie czytałem recenzji ani fachowych testów 6DII. Po prostu przeczytałem specyfikację aparatu i doszedłem do wniosku, że musi być lepiej niż pierwsze 6D czy nawet 5DIII i zamówiłem to body. Dopiero teraz zacząłem czytać tu i tam. Włos mi się na głowie zajarzył

Wszędzie jadą po tym aparacie jak po burej suce! Naprawdę jest aż tak źle? Może się wypowiedzieć ktoś kto użytkuje ten aparat od powiedzmy 3 miesięcy i zrobił nim przynajmniej 10k klatek? Jeśli faktycznie jest to krok wstecz to odsyłam go i zamawiam 6D lub 5DIII. Potrzebuję coś do robienia zdjęć głównie w halach sportowych przy sztucznym świetle. ISO zazwyczaj 2000, 3200 a czasami 6400. 5DII służył mi wiernie ale ma już te swoje lata no i szumi za bardzo. AF też chciałbym sprawniejszy niż w 5DII a z tego co się orientuje to pierwsze 6D nie wiele było lepsze od 5DII w tej materii. Zdaje się że powinienem był zamówić 5DIII... Chętnie dowiem się coś od faktycznego użytkowania 6DII jak wypada to body na tle 5DIII lub 6D w pomieszczeniach zamkniętych, przy sztucznym świetle i bez lampy rzecz jasna.