Strona 95 z 133 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    fotki mogą być nieostre
    Dobra, EOT.
    Jak to zauważyłeś ? I w jaki sposób podniesienie ISO poprawia nieostrość obrazu ? Jestem mega zaskoczony

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Po prostu polar mocno zaciemnia obraz a tez czasem chyba af Tamrona z polarem sie gubil najwidoczniej. Nie jest to upierdliwe, ale tak z 10-20% fotek polarowych z Seszeli mialem nieostrych..
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Coś już napisał

A to pisałeś w sensie Af że nie trafia. To ja jak założę variable ND to przy mocnym przymknięciu też Af ma problem i pudłuje z canonem 85 1.8. Ostrość też spada ale zalety z pełnej mocy lampy są większe niż strata ostrości

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Af to raz ale spadek swiatla to dwa i tu Iso nie raz trzeba podkręcić.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Coś już napisał

Pierwszy mój post na tym forum. Witam serdecznie
    Właśnie przesiadam się z 5DII na 6DII. Będę szczery. Nie czytałem recenzji ani fachowych testów 6DII. Po prostu przeczytałem specyfikację aparatu i doszedłem do wniosku, że musi być lepiej niż pierwsze 6D czy nawet 5DIII i zamówiłem to body. Dopiero teraz zacząłem czytać tu i tam. Włos mi się na głowie zajarzył Wszędzie jadą po tym aparacie jak po burej suce! Naprawdę jest aż tak źle? Może się wypowiedzieć ktoś kto użytkuje ten aparat od powiedzmy 3 miesięcy i zrobił nim przynajmniej 10k klatek? Jeśli faktycznie jest to krok wstecz to odsyłam go i zamawiam 6D lub 5DIII. Potrzebuję coś do robienia zdjęć głównie w halach sportowych przy sztucznym świetle. ISO zazwyczaj 2000, 3200 a czasami 6400. 5DII służył mi wiernie ale ma już te swoje lata no i szumi za bardzo. AF też chciałbym sprawniejszy niż w 5DII a z tego co się orientuje to pierwsze 6D nie wiele było lepsze od 5DII w tej materii. Zdaje się że powinienem był zamówić 5DIII... Chętnie dowiem się coś od faktycznego użytkowania 6DII jak wypada to body na tle 5DIII lub 6D w pomieszczeniach zamkniętych, przy sztucznym świetle i bez lampy rzecz jasna.

Uzależniony
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez kardwa Zobacz posta
    Pierwszy mój post na tym forum. Witam serdecznie
    Właśnie przesiadam się z 5DII na 6DII. Będę szczery. Nie czytałem recenzji ani fachowych testów 6DII. Po prostu przeczytałem specyfikację aparatu i doszedłem do wniosku, że musi być lepiej niż pierwsze 6D czy nawet 5DIII i zamówiłem to body. Dopiero teraz zacząłem czytać tu i tam. Włos mi się na głowie zajarzył Wszędzie jadą po tym aparacie jak po burej suce! Naprawdę jest aż tak źle? Może się wypowiedzieć ktoś kto użytkuje ten aparat od powiedzmy 3 miesięcy i zrobił nim przynajmniej 10k klatek? Jeśli faktycznie jest to krok wstecz to odsyłam go i zamawiam 6D lub 5DIII. Potrzebuję coś do robienia zdjęć głównie w halach sportowych przy sztucznym świetle. ISO zazwyczaj 2000, 3200 a czasami 6400. 5DII służył mi wiernie ale ma już te swoje lata no i szumi za bardzo. AF też chciałbym sprawniejszy niż w 5DII a z tego co się orientuje to pierwsze 6D nie wiele było lepsze od 5DII w tej materii. Zdaje się że powinienem był zamówić 5DIII... Chętnie dowiem się coś od faktycznego użytkowania 6DII jak wypada to body na tle 5DIII lub 6D w pomieszczeniach zamkniętych, przy sztucznym świetle i bez lampy rzecz jasna.
    A nie możesz przetestować czy Tobie pasuje, tylko pytać o opinię jakichś ludzi? Sam nie wiesz czego chcesz? Masz przecież aparat w ręku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

10.000 klatek w 3 miesiące... To chyba lepiej niż fotoradar w Siewierzu?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    A nie możesz przetestować czy Tobie pasuje, tylko pytać o opinię jakichś ludzi? Sam nie wiesz czego chcesz? Masz przecież aparat w ręku.
    No jeśli sam przetestuje to nie będzie mógł już wymienić np. na 5dmkIII. Bez używania sklep przyjmie jako zwrot.
    Mam wrażenie, że piszesz z USA i takie przywileje konsumenta są dla Ciebie naturalne
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Ciekawe. Czyli twierdzisz, ze nie mozna zwrocic towaru jesli sie go uzylo? Mowa oczywiscie o zakupie przez internet.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ciekawe. Czyli twierdzisz, ze nie mozna zwrocic towaru jesli sie go uzylo? Mowa oczywiscie o zakupie przez internet.
    Nie sądzę, aby sklep w PL przyjął aparat z przebiegiem migawki np. 100, czy 1000 zdjęć, bo mi się jednak nie podoba i wolę inny model. Mylę się?
    Miłego dnia
    moja www

Strona 95 z 133 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów