Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Canon EOS 600D prosze o rade i pomoc

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Odp: Canon EOS 600D prosze o rade i pomoc

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Też nieprawda. To to samo co powiedzieć, że do zdjęć krajobrazowych nie jest potrzebny statyw. Czasem jest potrzebny.
    Stabilizacja robi dokładnie to samo co statyw, tylko w bardzo ograniczonym zakresie, bo nie sięga tak długich czasów (teoretycznie nieograniczonych) jak statyw. Nie jest potrzebna do krajobrazów tylko wtedy, kiedy jest bardzo dużo światła albo mamy ze sobą statyw i mamy ochote go rozstawić do zdjęcia.
    Chodzi o zdjęcia na Krecie. Tam pogoda jest ładna, słoneczna, to po co stabilizacja.

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    atze jak nie masz pojęcia o czym piszesz to może lepiej nie pisz w ogóle? Czytają to potem jacyś początkujący i jeszcze pomyślą, że to prawda
    Już Ci wszystko wypunktowali co tu powypisywałeś, wiec nie będę powtarzał, ale może najpierw przemyśl co piszesz.
    Trochę z tym przestrzeliłem. Staram się pomóc. Chętnie poczytam mądrzejsze wypowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS 600D prosze o rade i pomoc

Cytat Zamieszczone przez atze Zobacz posta
    Chodzi o zdjęcia na Krecie. Tam pogoda jest ładna, słoneczna, to po co stabilizacja.
    Ale podobno słońce też wschodzi na Krecie, a więc i zachodzi.
    A fotografowie strasznie lubią zachody słońca kiedy już jest dosyć ciemno. Niedawno wpadłem na pomysł poczekania na zachód słońca przy pewnym malowniczym obiekcie turystycznym w ChRL i wkrótce byłem otoczony tłumem statywów jak na jakimś pikniku plenerowym.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów