6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD
--- Kolejny post ---
Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
Księgowi już o tym myślą.
6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD
--- Kolejny post ---
Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
Księgowi już o tym myślą.
W Canonie lubie szkla, dpaf (chodz go nie mam), i radio w lampach. Nie przeszkadza mi dr, ani wyciaganie z cieni, ale ich strategia kastracji nowych produktow z aktualnych standardow, wola o pomste do nieba!
Historia pokaze jak skonczy nasza ulubiona firma. Najgorsze jest to, ze ludzie (fanboje) wmawiaja sobie, ze to dla ich dobra i bronia oprawcy, jest to tzw syndrom sztokholmski.
Wieksze korporacje padaly i tam tez byli ludzie od marketingu.
Nasza ukochana firma miewa wzloty i upadki. Omal nie wykończyła APS-C badziewną matrycą 18 Mpix ale zrehabilitowała się 80D.
Jednopunktowy AF w poważnym sprzęcie FF też już przemija.
Przechodzi mi wk... na 6DII. Czekam na obrazek bo to często wiele rekompensowało.
Czytam sobie instrukcję - niby jest pełno tych elektronicznych bzdetów - może się spodoba.
Z braku 4K zrobił się kamień obrazy dla potencjalnych kupujących i nadal twierdzę, że jakąś namiastkę wyklecą przy kolejnym firmware.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dokladnie, od 10 lat mamy takie dyskusje. A zalozmy, ze Canon dalby te 4K i szerzej rozmieszczone AF, juz widze ile osob sprzedaje swoje 6D doklada 5K i kupuje MKII. Wiekszosc i tak by powiedziala, poczekamy na kolejna edycje. Teraz postep w jakosci obrazka w DSLR jest duzo wolniejszy niz dekade temu i w Canonie to wiedza i maja troche inna strategie.
No nie powiem, sam chcialbym 4K, chodz uwazam, ze i w HD mozna dobry material zrobic, bo oprocz rozdzielczosci, to liczy sie jakosc optyki, matrycy, oswietlenie sceny, zewnetrzne mikrofony itp. itd.