Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD

--- Kolejny post ---

Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
    Księgowi już o tym myślą.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD

--- Kolejny post ---

Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
    Księgowi już o tym myślą.
    W Canonie lubie szkla, dpaf (chodz go nie mam), i radio w lampach. Nie przeszkadza mi dr, ani wyciaganie z cieni, ale ich strategia kastracji nowych produktow z aktualnych standardow, wola o pomste do nieba!

Historia pokaze jak skonczy nasza ulubiona firma. Najgorsze jest to, ze ludzie (fanboje) wmawiaja sobie, ze to dla ich dobra i bronia oprawcy, jest to tzw syndrom sztokholmski.

Wieksze korporacje padaly i tam tez byli ludzie od marketingu.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Historia pokaze jak skonczy nasza ulubiona firma.
    Nasza ukochana firma miewa wzloty i upadki. Omal nie wykończyła APS-C badziewną matrycą 18 Mpix ale zrehabilitowała się 80D.
    Jednopunktowy AF w poważnym sprzęcie FF też już przemija.
    Przechodzi mi wk... na 6DII. Czekam na obrazek bo to często wiele rekompensowało.
    Czytam sobie instrukcję - niby jest pełno tych elektronicznych bzdetów - może się spodoba.
    Z braku 4K zrobił się kamień obrazy dla potencjalnych kupujących i nadal twierdzę, że jakąś namiastkę wyklecą przy kolejnym firmware.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wiesze korporacje padaly i tam tez byli ludzie od marketingu.
    A oni jakoś nie mogą mimo, że domorośli forumowi spece od biznesu im to przepowiadają przy każdej kolejnej premierze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A oni jakoś nie mogą mimo, że domorośli forumowi spece od biznesu im to przepowiadają przy każdej kolejnej premierze .
    historia sie lubi powtarzac, kodak tez nie inwestowal w cyfre i gdzie jest teraz? Ilu vlogerow przesiadlo sie z canonow na cokolwiek z 4K, takim najwiekszym jest chyba Casey Neistat a duzo robil canonem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

historia sie lubi powtarzac, kodak tez nie inwestowal w cyfre i gdzie jest teraz? Ilu vlogerow przesiadlo sie z canonow na cokolwiek z 4K, takim najwiekszym jest chyba Casey Neistat a duzo robil canonem.
    Kodak nie docenił nowej technologii, którą praktycznie sam stworzył. To w ogóle dość karkołomna historia upadku. 4K nie jest przełomem jak cyfra w stosunku do analoga. Nie daje takich przełomowych korzyści dlatego te paralele są mocno naciągane.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokladnie, od 10 lat mamy takie dyskusje. A zalozmy, ze Canon dalby te 4K i szerzej rozmieszczone AF, juz widze ile osob sprzedaje swoje 6D doklada 5K i kupuje MKII. Wiekszosc i tak by powiedziala, poczekamy na kolejna edycje. Teraz postep w jakosci obrazka w DSLR jest duzo wolniejszy niz dekade temu i w Canonie to wiedza i maja troche inna strategie.
    No nie powiem, sam chcialbym 4K, chodz uwazam, ze i w HD mozna dobry material zrobic, bo oprocz rozdzielczosci, to liczy sie jakosc optyki, matrycy, oswietlenie sceny, zewnetrzne mikrofony itp. itd.

Uprawnienia umieszczania postów