Strona 17 z 133 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Od 2012 roku wszystkie moje filmy z tel sa w 4K. W 2017 nadal nie moge miec takiej rozdzielczosci z mojego Canona.

Samo wprowadzwnie 4K w dslr to troche kodu a nie jakies technologie z marsa.

Nokia tez olala nowa technologie i jak skonczyla, kolejny monopolista 3dfx tez zdechl. Brak 4K oslabia Canona i jego wizerunek.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

To jest niestety prawda.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Od 2012 roku wszystkie moje filmy z tel sa w 4K. W 2017 nadal nie moge miec takiej rozdzielczosci z mojego Canona.

Samo wprowadzwnie 4K w dslr to troche kodu a nie jakies technologie z marsa.

Nokia tez olala nowa technologie i jak skonczyla, kolejny monopolista 3dfx tez zdechl. Brak 4K oslabia Canona i jego wizerunek.
    Ciebie po prostu nie stać na 4K od Canona. Koniec pieśni.

Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Ciebie po prostu nie stać na 4K od Canona. Koniec pieśni.
    Nie stac mnie! Body 8K zielonych plus szkla.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD

--- Kolejny post ---

Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
    Księgowi już o tym myślą.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

4K będzie, ale po wgraniu ML.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    6d MKII ma jedynie filmy poklatkowe w 4K normalne są w Full HD

--- Kolejny post ---

Nie przejmujcie się tym będzie 6dc MKII w którym będzie 4K a nie będzie np. czasów krótszych niż 1/1000 w trybie foto.
    Księgowi już o tym myślą.
    W Canonie lubie szkla, dpaf (chodz go nie mam), i radio w lampach. Nie przeszkadza mi dr, ani wyciaganie z cieni, ale ich strategia kastracji nowych produktow z aktualnych standardow, wola o pomste do nieba!

Historia pokaze jak skonczy nasza ulubiona firma. Najgorsze jest to, ze ludzie (fanboje) wmawiaja sobie, ze to dla ich dobra i bronia oprawcy, jest to tzw syndrom sztokholmski.

Wieksze korporacje padaly i tam tez byli ludzie od marketingu.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Historia pokaze jak skonczy nasza ulubiona firma.
    Nasza ukochana firma miewa wzloty i upadki. Omal nie wykończyła APS-C badziewną matrycą 18 Mpix ale zrehabilitowała się 80D.
    Jednopunktowy AF w poważnym sprzęcie FF też już przemija.
    Przechodzi mi wk... na 6DII. Czekam na obrazek bo to często wiele rekompensowało.
    Czytam sobie instrukcję - niby jest pełno tych elektronicznych bzdetów - może się spodoba.
    Z braku 4K zrobił się kamień obrazy dla potencjalnych kupujących i nadal twierdzę, że jakąś namiastkę wyklecą przy kolejnym firmware.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Popatrzyłem na rozstawienie punktów AF i powiem krótko. Ten aparat to kupa. Taka typowa w stylu Cwanona, coś dali ale tak żeby nic nie dać. Przypomniała mi się premiera 5D Mk II gdzie zmienili wszystko oprócz AF. Podobno doszli do tego po wysłuchaniu i wnikliwej analizie potrzeb fotografów z całego świata. Może ankieta byłą po japońsku....
    Jak można w 2017 roku jeszcze takie rzeczy robić w aparacie za $2000? Oni tam myślą w tym Canonie że ludzie będą co chwile wyrzucać stare aparaty i kupować nowe bo pojawił się gibany ekranik albo jakaś softwareowa funkcja odszumiania na wysokim ISO. A najlepiej coś zabrać żeby za kilka modeli dać znowu, może 1/8000s pojawi się w 6D Mk III albo wizjer 100% i pewnie znowu napiszą że doszli do tego po wysłuchaniu i wnikliwej analizie potrzeb fotografów z całego świata, bo wcześniej to wcale nie było takie oczywiste. Do tego koniecznie 4K w MJPEG żebyś sobie nagrał na pamiątkę w wysokiej rozdzielczości jak ci dzieciak robi w pieluchę i już mamy nowy aparat. Ludzie kupujcie!
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 07-07-2017 o 23:10

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ... Oni tam myślą w tym Canonie że ludzie będą co chwile wyrzucać stare aparaty i kupować nowe bo pojawił się gibany ekranik albo ...
    Oni nie myślą, tak będzie i już
    Ktoś, gdzieś czytałem, zwrócił uwagę, że mk I, II, III... to jest matryca/słaby AF, potem lepszy AF/słaba matryca, potem lepsze... także teoretycznie wiemy co będzie w następnym 6D
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Strona 17 z 133 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów