Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sony A9

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Hmm.
    Wiedziony doświadczeniem Kolegi Jana Pawlaka oraz jego niezachwianą wiarą w boską nieomylność portalu DxO, zacząłem się w portal ten pobieżnie na razie zagłębiać. I powiem Wam, że już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne! Otóż okazuje się, że na moim starym i archaicznym wobec każdego Sony Canonie 5d3 lepszym szkłem będzie Canon 135mm 2.8 Soft Focus, niż jakiś tam przereklamowany Canon 70-200 f/4 IS lub 70-300 L IS, że o takich badziewiach jak stare L-ki 24-70 czy 16-35 II nie wspomnę.
    Czyni to odkrycie dla mnie portal DxO jeszcze bardziej wiarygodnym, niż był do tej pory, a ich metody testowe należy faktycznie uznać za kompletnie innowacyjne.

..... już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne!
    Rozumiem, że dokonałeś wreszcie odkrycia że stałki są na ogół lepsze od zoomów.

Gratuluję, lepiej późno niż wcale !
    W rankingu testach jakości wykonywanych zdjęć pierwszy zoom jest na 111 miejscu a w pierwszych 500 obiektywów w tej klasyfikacji zoomów jest 14

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-05-2017 o 03:11
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów