Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sony A9

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Hmm.
    Wiedziony doświadczeniem Kolegi Jana Pawlaka oraz jego niezachwianą wiarą w boską nieomylność portalu DxO, zacząłem się w portal ten pobieżnie na razie zagłębiać. I powiem Wam, że już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne! Otóż okazuje się, że na moim starym i archaicznym wobec każdego Sony Canonie 5d3 lepszym szkłem będzie Canon 135mm 2.8 Soft Focus, niż jakiś tam przereklamowany Canon 70-200 f/4 IS lub 70-300 L IS, że o takich badziewiach jak stare L-ki 24-70 czy 16-35 II nie wspomnę.
    Czyni to odkrycie dla mnie portal DxO jeszcze bardziej wiarygodnym, niż był do tej pory, a ich metody testowe należy faktycznie uznać za kompletnie innowacyjne.
    Nie zgłębiaj się tylko w nasze forum za mocno, bo dojdziesz do wniosku, że zdjęć obecnie nie da się robić i trzeba zwykle czekać na kolejny model aparatu, bo to , bo tamto, same wady. Unikaj jak ognia działu dla kotletów, tam od zawsze do teraz nie wiadomo jaki zestaw jest potrzebny. XD

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Canon posiada matryce 50Mpix, do metrowych wydrukow bedzie w sam raz .

Na Sony, byl/jest hype. Wiekszosc nakreca youtube i ambasadorzy jak np J. Lanier. Niestety na koniec koncow, taki kolo moze osiagnac podobne efekty kazdym aparatem z odpowiednim obiektywem.

Sam nie jestem swiety, poniewaz duzo sprzetu ktory kupilem lezy i sie marnuje. Lee littlestoper, profoto b2, 100 macro takie pierwsze z brzegu przyklady.

Sam puszki dlugo nie zmienie bo i tak mi to nie pomoze. 5d3 zacznie mnie ograniczac (przy moim niedorozwoju) za 100 000 lat.
    A ja nigdy nie kupiłem czegoś co leży i się marnuje. To co kupuje używam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Masz rację, ja wiem że nie ma jednej rzeczy dobrej do wszystkiego, na moment o tym zapomniałem, ale już jest okej. Będą dwa korpusy, tylko szkoda że sony nie zamiotło totalnie i nie wypuściło A9, A9r, A9s w tym samym momencie
    A po co tyle korpusów ? Co jest bardziej opłacalne? Kiedy 3 osoby kupią ten sam 1 model aparatu który spełnia ich (różne) wymagania , czy 1 osoba która kupi 3 aparaty (bo musi) a żaden z nich osobno nie spełni w całości tego czego oczekuje od aparatu? (opłacalne dla producenta i dla konsumenta)
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 06-05-2017 o 23:22

Uprawnienia umieszczania postów