Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 339

Wątek: Sony A9

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Sony A9

Canon posiada matryce 50Mpix, do metrowych wydrukow bedzie w sam raz .

Na Sony, byl/jest hype. Wiekszosc nakreca youtube i ambasadorzy jak np J. Lanier. Niestety na koniec koncow, taki kolo moze osiagnac podobne efekty kazdym aparatem z odpowiednim obiektywem.

Sam nie jestem swiety, poniewaz duzo sprzetu ktory kupilem lezy i sie marnuje. Lee littlestoper, profoto b2, 100 macro takie pierwsze z brzegu przyklady.

Sam puszki dlugo nie zmienie bo i tak mi to nie pomoze. 5d3 zacznie mnie ograniczac (przy moim niedorozwoju) za 100 000 lat.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Hmm.
    Wiedziony doświadczeniem Kolegi Jana Pawlaka oraz jego niezachwianą wiarą w boską nieomylność portalu DxO, zacząłem się w portal ten pobieżnie na razie zagłębiać. I powiem Wam, że już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne! Otóż okazuje się, że na moim starym i archaicznym wobec każdego Sony Canonie 5d3 lepszym szkłem będzie Canon 135mm 2.8 Soft Focus, niż jakiś tam przereklamowany Canon 70-200 f/4 IS lub 70-300 L IS, że o takich badziewiach jak stare L-ki 24-70 czy 16-35 II nie wspomnę.
    Czyni to odkrycie dla mnie portal DxO jeszcze bardziej wiarygodnym, niż był do tej pory, a ich metody testowe należy faktycznie uznać za kompletnie innowacyjne.
    Nie zgłębiaj się tylko w nasze forum za mocno, bo dojdziesz do wniosku, że zdjęć obecnie nie da się robić i trzeba zwykle czekać na kolejny model aparatu, bo to , bo tamto, same wady. Unikaj jak ognia działu dla kotletów, tam od zawsze do teraz nie wiadomo jaki zestaw jest potrzebny. XD

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Canon posiada matryce 50Mpix, do metrowych wydrukow bedzie w sam raz .

Na Sony, byl/jest hype. Wiekszosc nakreca youtube i ambasadorzy jak np J. Lanier. Niestety na koniec koncow, taki kolo moze osiagnac podobne efekty kazdym aparatem z odpowiednim obiektywem.

Sam nie jestem swiety, poniewaz duzo sprzetu ktory kupilem lezy i sie marnuje. Lee littlestoper, profoto b2, 100 macro takie pierwsze z brzegu przyklady.

Sam puszki dlugo nie zmienie bo i tak mi to nie pomoze. 5d3 zacznie mnie ograniczac (przy moim niedorozwoju) za 100 000 lat.
    A ja nigdy nie kupiłem czegoś co leży i się marnuje. To co kupuje używam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Masz rację, ja wiem że nie ma jednej rzeczy dobrej do wszystkiego, na moment o tym zapomniałem, ale już jest okej. Będą dwa korpusy, tylko szkoda że sony nie zamiotło totalnie i nie wypuściło A9, A9r, A9s w tym samym momencie
    A po co tyle korpusów ? Co jest bardziej opłacalne? Kiedy 3 osoby kupią ten sam 1 model aparatu który spełnia ich (różne) wymagania , czy 1 osoba która kupi 3 aparaty (bo musi) a żaden z nich osobno nie spełni w całości tego czego oczekuje od aparatu? (opłacalne dla producenta i dla konsumenta)
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 06-05-2017 o 23:22

Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Nie zgłębiaj się tylko w nasze forum za mocno, bo dojdziesz do wniosku, że zdjęć obecnie nie da się robić i trzeba zwykle czekać na kolejny model aparatu, bo to , bo tamto, same wady. Unikaj jak ognia działu dla kotletów, tam od zawsze do teraz nie wiadomo jaki zestaw jest potrzebny. XD
    Da sie robic, trzeba miec FF i jasne eLki.

Uzależniony

Da sie robic, trzeba miec FF i jasne eLki.
    Ale które FF i które eLki ?

Miasto
    Londyn

Ale które FF i które eLki ?
    1dx2, 35 1.4 II, 85 1.2 II.

Uzależniony

1dx2, 35 1.4 II, 85 1.2 II.
    Sony tańsze o 1500$.

Miasto
    Londyn

Sony tańsze o 1500$.
    Pro maja Canona, gimby biegaja z Sony!

Uzależniony

35 za wąsko, a 85 za ciężkie

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Hmm.
    Wiedziony doświadczeniem Kolegi Jana Pawlaka oraz jego niezachwianą wiarą w boską nieomylność portalu DxO, zacząłem się w portal ten pobieżnie na razie zagłębiać. I powiem Wam, że już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne! Otóż okazuje się, że na moim starym i archaicznym wobec każdego Sony Canonie 5d3 lepszym szkłem będzie Canon 135mm 2.8 Soft Focus, niż jakiś tam przereklamowany Canon 70-200 f/4 IS lub 70-300 L IS, że o takich badziewiach jak stare L-ki 24-70 czy 16-35 II nie wspomnę.
    Czyni to odkrycie dla mnie portal DxO jeszcze bardziej wiarygodnym, niż był do tej pory, a ich metody testowe należy faktycznie uznać za kompletnie innowacyjne.

..... już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne!
    Rozumiem, że dokonałeś wreszcie odkrycia że stałki są na ogół lepsze od zoomów.

Gratuluję, lepiej późno niż wcale !
    W rankingu testach jakości wykonywanych zdjęć pierwszy zoom jest na 111 miejscu a w pierwszych 500 obiektywów w tej klasyfikacji zoomów jest 14

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-05-2017 o 03:11
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Widzę, że tylko testy, rankingi i tabelki.

Oglądałem kiedyś program o fotografie modowym. Jakiś dureń mający w dorobku okładki Vogue, Elle i masa innych nieinteresujących mnie czasopism. No i ten idiota używał 24-105L. Ale widocznie nie czytał for, tabelek i testów.

Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów