Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sony A9

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Sony A9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Sony A9

Zgodnie z danymi producenta bateria starcza na 32 sekundy "ciągłego ognia"
    A na poważnie, to jako użytkownik A6300 ostrożnie podchodzę do wszystkich fajerwerków Sony. Potencjalnie najciekawsza wydaje mi się technologia "stacked" sensora. Dzięki niej elektroniczna migawka i 4K powinny zyskać na praktycznej użyteczności. Podejrzewam zresztą, że wkrótce będziemy mieli też A6700 z analogicznym rozwiązaniem.

Początki nałogu Awatar KNC

a co mają pisać jak ich ukochany system ssie przy sony? :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Póki co w życiu bym nie zamienił np. 80d na a6300. Pierwszy to maszynka do robienia zdjęć, drugi trochę gadżet. Podobnie będzie w przypadku 1dx2 vs A9...

ciekawe czy Nikon dostanie od Sony sensory "stacked"...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    a co mają pisać jak ich ukochany system ssie przy sony? :P
    Przy okazji premiery Sony 100-400, to może okazać się, że sytuacja jest odwrotna...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-04-2017 o 21:36

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Sony A9

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Póki co w życiu bym nie zamienił np. 80d na a6300. Pierwszy to maszynka do robienia zdjęć, drugi trochę gadżet. Podobnie będzie w przypadku 1dx2 vs A9...
    O losie.
    Nigdy, przenigdy nie zamienił był swojego 6500 na 80d czy 5mk4 (zakładając, że gdybym został przy 3-ce pewnie już bym ją zmienił).

Oczywiście nie jestem fotografem ĄĘ, tylko zwykłym amatorem - ale jak miałbym sobie wyobrazić mój ostatni szaleńczy wypad do SF z całym majdanem Canona, to by się po prostu nie udało. A obie puszki zapewne potrafią i tak zrobić lepsze zdjęcia niż ja.

Dla mnie 80D to stanowczo przerośnięty gadżet - trudno mi znaleźć cokolwiek co potrafi robić lepiej od 6500.
    http://pawel.online/5-dni-w-ameryce

A9 oczywiście nie kupię, ale sądzę że mogą się znaleźć tacy, którzy właśnie dla niego wysprzedają swój obecny kramik.

P,paw

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 22-04-2017 o 07:49
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    O losie.
    Nigdy, przenigdy nie zamienił był swojego 6500 na 80d czy 5mk4 (zakładając, że gdybym został przy 3-ce pewnie już bym ją zmienił).

Oczywiście nie jestem fotografem ĄĘ, tylko zwykłym amatorem - ale jak miałbym sobie wyobrazić mój ostatni szaleńczy wypad do SF z całym majdanem Canona, to by się po prostu nie udało. A obie puszki zapewne potrafią i tak zrobić lepsze zdjęcia niż ja.

Dla mnie 80D to stanowczo przerośnięty gadżet - trudno mi znaleźć cokolwiek co potrafi robić lepiej od 6500.
    5 dni w Ameryce – paweł.online

A9 oczywiście nie kupię, ale sądzę że mogą się znaleźć tacy, którzy właśnie dla niego wysprzedają swój obecny kramik.

P,paw

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    A6500 to naprawdę dobry aparat, wynegocjowałem już cenę (trzymałem w ręku i mogłem mieć za równowartość 1000$)
    Ale rozsądek "zwyciężył" bo czekam na A7R3.

Ponad 85% moich zdjęć to 25mm i robię duże powiększenia potrzebuję FF i "dużo" pikseli.

Gratuluję aparatu ( i trochę zazdroszczę !)

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-04-2017 o 10:26
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta

Oczywiście nie jestem fotografem ĄĘ, tylko zwykłym amatorem - ale jak miałbym sobie wyobrazić mój ostatni szaleńczy wypad do SF z całym majdanem Canona, to by się po prostu nie udało.
    Też nie wyobrażam sobie żeby spacer po mieście, parku i plaży udał się z 5d4. To fizycznie niemożliwe.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar KNC

nie wiem , ale wiem ze gdyby moje puszki canona nie miały lustra i miały to co ma sony to miałbym 10x więcej zdjęć i o wiele większą przujemność i łatwość w foceniu z racji wielu udogodnień jakie daje sony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

nie wiem , ale wiem ze gdyby moje puszki canona nie miały lustra i miały to co ma sony to miałbym 10x więcej zdjęć i o wiele większą przujemność i łatwość w foceniu z racji wielu udogodnień jakie daje sony.
    A możesz podać jakiś przykład? Domyślam się, że chodzi np. o 20 klatek na sekundę, co jest dość oczywiste w fotografii przyrodniczej, ale moim zdaniem nie stanowi jakościowej przewagi w stosunku do 14 czy ile tam potrafi 1dx2. A inne? I szczerze powiedziawszy wolałbym opinie z praktyki (niekoniecznie odnośnie A9, może być A7), bo w specyfikacji to Sony zawsze ładnie wygląda. Ale w praktyce niestety niedorobione jest momentami straszliwie...

Uzależniony

I wtedy canon doda odchylany ekran i podniesie cenę o 25%.

--- Kolejny post ---

U mnie wręcz odwrotnie, 10x więcej zdjęć = 10x mniej miejsca na dyskach i 10x więcej tych samych gniotów, których nie da się już obrobić bo nie ma czasu na to

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów