Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 339

Wątek: Sony A9

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Widzę, że tylko testy, rankingi i tabelki.

Oglądałem kiedyś program o fotografie modowym. Jakiś dureń mający w dorobku okładki Vogue, Elle i masa innych nieinteresujących mnie czasopism. No i ten idiota używał 24-105L. Ale widocznie nie czytał for, tabelek i testów.
    Dokładnie, a najlepsze zdjęcia portretowe jakie widziałem zostały zrobione przez gościa używającego 6D z założą Sigmą 50 art.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ..... już pierwsze odkrycie jest dla mnie niezwykle cenne!
    Rozumiem, że dokonałeś wreszcie odkrycia że stałki są na ogół lepsze od zoomów.

Gratuluję, lepiej późno niż wcale !
    W rankingu testach jakości wykonywanych zdjęć pierwszy zoom jest na 111 miejscu a w pierwszych 500 obiektywów w tej klasyfikacji zoomów jest 14

jp
    Wiesz co, trzeba to wprost powiedzieć: te testy z DxO są naprawdę g... warte, ewentualnie przeznaczone dla czerpiących wiedzę o technologiach z pism kolorowych typu chip czy inny digital camera.

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Niemożliwe 6d nie zrbisz dobrych zdjęć i do tego z Sigma, wiem bo sam mam dwie 6d i 3 obiektywy z serii Art
    Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Wiesz co, trzeba to wprost powiedzieć: te testy z DxO są naprawdę g... warte, ewentualnie przeznaczone dla czerpiących wiedzę o technologiach z pism kolorowych typu chip czy inny digital camera.
    Wiesz co, trzeba to wprost powiedzieć, powinieneś się zachować fair !
    Skoro wiesz że te testy z DxO są naprawdę g... warte, ewentualnie przeznaczone dla czerpiących wiedzę o technologiach z pism kolorowych typu chip czy inny digital camera.

Powinieneś o tym napisać do :
    a.
    Działów Rozwoju firm (np. Nikon, Samasung, Nasa,Sigma, ...) które zlecają testy DxO i gdzie na podstawie ich wyników specjaliści (np. od konstrukcji optyki) podejmują decyzje projektowe
    Customers | www.dxo.com
    b.
    redaktorów czasopism specjalistycznych o światowym zasięgu/renomie które prezentują czytelnikom wyniki testów DxO jako autorytatywne.
    Partners | www.dxo.com

oczywiście powołując się na swój dorobek, kompetencje, zdobyte doświadczenie w tworzeniu i korzystaniu z norm światowych w testowaniu sprzętu optycznego.

Uważam, że powinieneś to zrobić

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-05-2017 o 10:44
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uzależniony

Widzę, że tylko testy, rankingi i tabelki.

Oglądałem kiedyś program o fotografie modowym. Jakiś dureń mający w dorobku okładki Vogue, Elle i masa innych nieinteresujących mnie czasopism. No i ten idiota używał 24-105L. Ale widocznie nie czytał for, tabelek i testów.
    To akurat zły przykład. Jeżeli nie jesteś z "klubu" nigdy nie uda się Tobie nawet mieć myśl, że możesz tam coś opublikować. A "zdjęcia" które tam widzimy, to już grafika a nie fotografia, tak btw.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Co oznacza, ze sprzet ma drugorzedne znaczenie.

Uzależniony

Co oznacza, ze sprzet ma drugorzedne znaczenie.
    Z tym się nie zgodzę. Sprzęt ma Tobie służyć a nie ograniczać. Jeżeli widzisz, że coś Tobie nie pasuje zmieniasz wg. potrzeb.
    A to co komuś nie pasuje, dla innego może być zaletą.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

O wlasnie. Sprzet kupujemy pod swoje potrzeby/odczucia, a nie tabelki i testy.

Uzależniony

W przyszłości np. parametr liczby kl/sek kiedyś zniknie, w momencie kiedy z krótkiego filmu będzie można wyjąć pojedynczą klatkę, która będzie jakości obecnych zdjęć. Chyba to kwestia czasu.

--- Kolejny post ---

Znowu na nie (w 50%). Testy i tabelki są dla jednych zaletą, dla innych nie mają znaczenia
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 07-05-2017 o 11:51

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Nie oszukujemy się, sprzęt to głównie kupujemy taki na jaki nas stać . Reszta to dorabianie sobie różnych teorii najczęściej.

Ciekaw jestem ile osób wybrałoby 6d, gdyby mogli kupić 1dx2 w tej samej cenie i ile osób zwróciłoby wtedy uwagę na klockowatosc tego body i fakt, że nie potrzebuje większości jego funkcji.

Strona 27 z 34 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów