Strona 11 z 34 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 339

Wątek: Sony A9

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    To fakt, dobra bateria to taka która wytrzyma 200 zdjęć - 10 na tydzień
    Kompozycja kadru - wizjer musi pracowac. Stabilizacja matrycy tez. Nawet nie robiac zdjec aparat moze zuzywac baterie. Cyknac 2000 z jednej dluzszej serii eliminuje wiele czunnikow ktore wplywaja na wydajnosc akumulatora.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    To taki średnio innowacyjny potentat posiadający 90% rynku telefonów Stracił go w całości w jakieś 2 lata dlatego, że za późno zorientował się że rynek się zmienił.
    Nokia malo innowacyjna - to teraz dowaliles do pieca.

Wysłane z mojego U15 Pro przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Kompozycja kadru - wizjer musi pracowac. Stabilizacja matrycy tez. Nawet nie robiac zdjec aparat moze zuzywac baterie. Cyknac 2000 z jednej dluzszej serii eliminuje wiele czunnikow ktore wplywaja na wydajnosc akumulatora.
    Czas robi swoje 3% energii w dobrym aku do 60% w kiepskim samo schodzi miesięcznie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Nokia malo innowacyjna - to teraz dowaliles do pieca.
    Miało być ironicznie...

p,p
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uzależniony

Z ciekawostek, może ktoś wyjaśni skąd biorą się ceny w Polsce?

Różnica pomiędzy S9 (4,499$) i 1Dx2 (5,999$) na B&H - 1500$
    w PL odpowiednio 22999 zł vs 25889 zł - 2890 zł

No mi się to nie dodaje.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Z ciekawostek, może ktoś wyjaśni skąd biorą się ceny w Polsce?

Różnica pomiędzy S9 (4,499$) i 1Dx2 (5,999$) na B&H - 1500$
    w PL odpowiednio 22999 zł vs 25889 zł - 2890 zł

No mi się to nie dodaje.
    Wyraźnie widać że warto w B&H wymieniać PLN -> $

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał

Dzisiaj dostałem odpowiedź z Sony Center, że aparat mogę dostać 27 maja, ale nie wiem jeszcze jaką ofertę cenową dostanę. Będę brał szkła, karty pamięci, flash i korpus. W weekend majowy wszystko co mam teraz idzie na allegro, łącznie z plecakiem i statywem, plus odnalazłem mój pierwszy obiektyw tamron 28-70 2.8 jeszcze z czasów 350d
    Przejrzałem trochę argumenty i ogólnie zgadzam się z wieloma, zarówno z jednej jak i drugiej strony, z jednym się nie zgodzę, zanim sprzedam to co mam, to cały plecak postawię na wagę i po zakupie nowego gear'a też postawię nowy plecak na wagę i różnica moim zdaniem to będzie przepaść (dodam, że używam tylko stałek i interesuje mnie zakres ~ 20mm - ~85mm). Baterie, ten problem w A9 nie istnieje z tego co czytam, ale praktyka pokaże, ale nawet jeżeli jest gorzej niż w 5dmk3 to ja jestem tylko amator więc jak mi padnie bateria i nie zrobię fotki to nic się nie stanie, teraz często używam gopro hero3 black do filmów i tutaj czas pracy na baterii to też dramat, ale so what ... Jest małe, wszędzie mogę zabrać i to się dla mnie liczy, każdy ma inne potrzeby i tyle. Kiedyś jak nie miałem dzieci to targałem ten cały majdan foto ale things changed i dobrze, że coś takiego jak seria a7 czy a9 istnieje. Jakbym nie miał możliwości zmiany to pewnie bym siedział z canonem i tyle, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    bezlusterkowiec ma być ponoć mniejszy i lżejszy - ale jeśli nie zrozumiałem właściwie to co ma mieć lepszego?
    - ile ten będzie ważył ze szkłami(f4) 16-35 24-105 100-400? - .673+.518+0.425+1.4kg = 3.016 (24-105 nie znalazłem dałem 24-70) to w kilogramach trzeba dorzucić kilka baterii - 4 żeby było sprawiedliwie +0.083x4 = 0.332 = 3.348 nadal w kilogramach - odpowiednik canona .615+.670+1.38 = 2.665 + korpus .769 w moim przypadku = 3.434 no i dwie baterie .160 co daje 3.595 różnica 0.246 czyli stara kostka masła tyle mniej dźwigania dwadzieścia pięc deko i obiektyw canona ma więszy zakres (24-105) - wiekością to wjdzie podobnie.
    - na resztę parametrów zwykle branych pod uwagę przy takim zakupie (np. możliwości rozbudowy systemu żeby nie mówić tylko o cenach) miłosiernie pominę i nie będe porównywał - zdjęcia wyjdą podobnie - mam nadzieję, ale też wątpliwości - bo jak oglądam te na forum z korpusu sony to mam wątpliwości - znaczy canon tak tragicznych nie robi .
    aha i tak będzie z każdymi sensownymi szkłami lub kompletami szkieł branymi do porównania
    ja zaczekam następne lustro ff canona ma ponoć być mniejsze i lżejsze
    i jeszcze na koniec - jak oglądasz zdjęcie to tak naprawdę liczy się tylko obraz a czy aparat miał lustro czy go nie miał czy był dinozaurem czy szwagrem telewizora to nie ma najmniejszego znaczenia - tylko obraz jest istotny
    Wklejam wstępnie przygotowane fotki do wystawienia wszystkiego na allegro
    http://imgur.com/a/jmNqA

mniej więcej odpowiednik tego nie będzie ważył tyle samo w sony, jak będę miał komplet to postawię na wagę
    5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
    R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
    Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
    GoPro 11

Pełne uzależnienie

poczułem sie wywołany - stałki typu 85 1.8 czy 50 1.8 (ten ostatni to prawie nie waży ) są lekkie - nie ma coważyć - ciężar jest dostępny w specyfikacji wystarczy posumować i wyjdzie - przepaści nie będzie chyba że podliczysz inny zestaw obiektywów (inne ogniskowe i jasności w obu systemach) ale wtedy to żadne porównanie.
    i nie jesttem jakim tam zatwardziałym przeciwnikiem sony czy bezlusterkowców, ale nie przekonują mnie argumenty w stylu kupiłem cropa i jest lżejszy od 5DIII - no jest lżejszy to oczywista oczywistość - tylko co z takiego porównania wynika - nic - i powodzenia na nowej drodze życzę.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    poczułem sie wywołany - stałki typu 85 1.8 czy 50 1.8 (ten ostatni to prawie nie waży ) są lekkie - nie ma coważyć - ciężar jest dostępny w specyfikacji wystarczy posumować i wyjdzie - przepaści nie będzie chyba że podliczysz inny zestaw obiektywów (inne ogniskowe i jasności w obu systemach) ale wtedy to żadne porównanie.
    i nie jesttem jakim tam zatwardziałym przeciwnikiem sony czy bezlusterkowców, ale nie przekonują mnie argumenty w stylu kupiłem cropa i jest lżejszy od 5DIII - no jest lżejszy to oczywista oczywistość - tylko co z takiego porównania wynika - nic - i powodzenia na nowej drodze życzę.
    Poproszę zatem o odpowiednik 18mm 1.8 batis i 55mm 1.8 zeiss w systemie canona. Tylko zanim odpiszesz to poczytaj trochę o tych szkłach i ich właściwościach optycznych. Nawet będę na tyle miły, że cena nie ma dla mnie znaczenia, chcę tylko FF, waga i właściwości optyczne. Proszę o linki do konkretnych szkieł.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Baterie, ten problem w A9 nie istnieje z tego co czytam, ale praktyka pokaże, ale nawet jeżeli jest gorzej niż w 5dmk3 to ja jestem tylko amator więc jak mi padnie bateria i nie zrobię fotki to nic się nie stanie,
    Dla mnie jest dokładnie odwrotnie. Zawodowcowi nie ma prawa się wyczerpać bateria. Wie czego oczekiwać, fotografuje regularnie, ma regularną procedurę ładowania baterii, ma tyle baterii, ile potrzebuje. Jeśli to jest jakiś prądożerny Sony, to po prostu przeładowuje częściej, jak Szwarzenegger albo Rambo w akcji, rzuca wyczerpane baterie na podłogę, asystent podaje naładowane, i strzela dalej. Po imprezie, asystent zamiata z podłogi wyczerpane baterie do worka.

Będąc amatorem, nie fotografuję regularnie, nie ładuję baterii regularnie i nie trzymam ich w rzędzie naładowanych tygodniami i miesiącami. Mam worek baterii, nigdy tylko dwie czy trzy. Kiedykolwiek nagle trzeba złapać za aparat, chcę, żeby był gotowy. Z Canonem i bateriami LP-e6 prawie zawsze bateria w aparacie jeszcze wystarcza na co najmniej jedną okazję. Z aparatami specyfikowanym jako 300-400 zdjęć ta bateria znaleziona w aparacie po czasie zwykle była wyczerpana.

Nowa bateria do Sony a9 ma nominalnie ~22% więcej pojemności niż Canon lp-e6n za cenę tylko ok. 5% większych gabarytów. Zapewne też a9 jest mniej prądożerny niż a7, co w sumie daje długość pracy sporo lepszą niż a7 ale ciągle gorszą niż Canon (na podstawie specyfikacji, rzeczywistość może być lepsza lub gorsza). Ciekawe jeszcze, jak się porównują żywotności baterii i samorozładowanie, przy tej zwiększonej gęstości energii, bo z oryginalnych lp-e6 jestem bardo zadowolony w tym zakresie.

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Poproszę zatem o odpowiednik 18mm 1.8 batis i 55mm 1.8 zeiss w systemie canona.
    Ten Batis to chyba aż taki jasny nie jest.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 27-04-2017 o 00:39
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 11 z 34 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów