Strona 13 z 34 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 339

Wątek: Sony A9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Sony A9

A w czym będziesz nosił nowe body z dwoma/trzema stałkami ?

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    A w czym będziesz nosił nowe body z dwoma/trzema stałkami ?
    Pewnie też w plecaku, już widzę do czego zmierzasz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Trzymam kciuki, aby to wpłynęło na poziom Twoich zdjęć i nie mam tu na myśli jakości. Wywalać ze 30 tysi żeby mieć trochę lżej w torbie... eh zazdroszczę portfela.
    Nie myślałeś może żeby lepiej iść na dobre warsztaty z danej dziedziny oraz te z obróbki ? To właśnie wiedza i obróbka jest decydująca, a nie sprzęt.
    To jest jak zwykle wszystko nie takie proste . Są sytuacje gdy ważne jest czy się w ogóle sprzęt ze sobą ma czy nie. I tu waga i wielkość klamotów zaczyna mieć znaczenie fundamentalne. Ja ogólnie rzecz biorąc wolę zrobić zdjęcie gorszym sprzętem ale go mieć niż nie zrobić, bo nie chciało mi się nieść sprzętu ;. Oczywiście znów żeby nie było łatwo, przy gorszym sprzęcie obróbka ma szczególne znaczenie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Pewnie też w plecaku, już widzę do czego zmierzasz
    Tylko że nosi się "na szyi"/w ręku kilka godzin body + obiektyw.
    W świecie Canona to było (5D3 + 24-70/2.8) około 1,82 kg a teraz noszę (A7R2 + 2/25 Batis) około połowę (0,96 kg)
    I mam stabilizację, lepsze światło oraz wystarczająco pikseli na crop do 70mm w świecie Canona
    To tylko gdy rozpatrujemy wagę, nie mówimy o rozmiarach ani o technicznych aspektach jakości zdjęć

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-04-2017 o 12:52
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To jest jak zwykle wszystko nie takie proste . Są sytuacje gdy ważne jest czy się w ogóle sprzęt ze sobą ma czy nie. I tu waga i wielkość klamotów zaczyna mieć znaczenie fundamentalne. Ja ogólnie rzecz biorąc wolę zrobić zdjęcie gorszym sprzętem ale go mieć niż nie zrobić, bo nie chciało mi się nieść sprzętu ;. Oczywiście znów żeby nie było łatwo, przy gorszym sprzęcie obróbka ma szczególne znaczenie .
    Bingo. U mnie dochodzi jeszcze faktor, że mam małe dzieci którym robię dużo filmów. I zestawu 5dmk4 + 24mm 1.4 L II nie założę na gimball ze stabilizatorem. Więc obecnie miałem dużo gear'a a biegałem z gopro.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    W świecie Canona to było (5D3 + 24-70/2.8) około 1,82 kg a teraz noszę (A7R2 + 2/25 Batis) około połowę (0,96 kg)
    I mam stabilizację, lepsze światło oraz wystarczająco pikseli na crop do 70mm w świecie Canona

jp
    Ja dorzucę do tego jeszcze że do filmowania A9 + basis 25/2 mogę założyć na gimball ze stabilizatorem i mam wtedy podwójna stabilizację - steadicam.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

jp
    Nie chce mi sie liczyc, ale ile wazy 5d3 ze stalka f2 24 lub 35mm?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

5d III plus 24/1.4 to ok. 1600g
    A7RII plus Batis 25/2 to ok. 1000g

Tyle tylko że porównujemy obiektyw ze światłem 1.4 do f2. To tak jakbym porównywał canona 35/2 do 35/1.4 Wiadomo, że będzie różnica w wadze.
    Mnie ciekawi waga odpowiednika 24-70/2.8 w systemie Sony. Jest w ogóle taki?
    Dobra znalazłem, jest taki. GM 24-70/2.8 Jest nawet cięższy od Canona.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 27-04-2017 o 19:13

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie chce mi sie liczyc, ale ile wazy 5d3 ze stalka f2 24 lub 35mm?
    ~ 950gr + 335gr

Wysłane z mojego U15 Pro przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

To tylko gdy rozpatrujemy wagę, nie mówimy o rozmiarach ani o technicznych aspektach jakości zdjęć

jp
    Porównywać 24-70mm do 25mm to jak cieszyć się z tego, że 85 1,8 jest lżejsze od 70-200 2,8

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    5d III plus 24/1.4 to ok. 1600g
    A7RII plus Batis 25/2 to ok. 1000g

Tyle tylko że porównujemy obiektyw ze światłem 1.4 do f2. To tak jakbym porównywał canona 35/2 do 35/1.4 Wiadomo, że będzie różnica w wadze.
    Mnie ciekawi waga odpowiednika 24-70/2.8 w systemie Sony. Jest w ogóle taki?
    Dobra znalazłem, jest taki. GM 24-70/2.8 Jest nawet cięższy od Canona.
    Czyli teoretycznie zestaw A7 z takim teoretycznym batisem 1,4 będzie ważył tyle samo albo będzie cięższy od canona

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jaka jest granica wagi i wymiarów ? Ja zawsze nie będę nosił ze sobą sprzętu o wadze 2 kg i kilograma też nie więc mi to bez różnicy. Jak cos bedzie większe od tego co wejdzie w kieszeń to waga nie ma znaczenia i tak tego nie bedę codziennie nosił.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

https://youtu.be/wv7ZVSnEtmA

oh te 20fps'ow bez servo, z dwoma kartami oproznienie bufora trwa 3 albo wiecej minut

Strona 13 z 34 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów