Strona 39 z 198 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ciekawe czy Canon pojdzie za ciosem i wypusci 24-70 2.8 is.
    Mnie interesuje co innego. Mianowicie kiedy w końcu będzie nowe 50/1.4 pozbawione tego paskudnego micro USM.

Chodzą plotki, że nowy 5D IV będzie miał matrycę 30mpx. Ciekawe jak z szumami na wyższym ISO. Ostatnio Canon zrobił bardzo fajny ruch wypuszczając 1DX II z jedynie 20mpx.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Chodzą plotki, że nowy 5D IV będzie miał matrycę 30mpx. Ciekawe jak z szumami na wyższym ISO. Ostatnio Canon zrobił bardzo fajny ruch wypuszczając 1DX II z jedynie 20mpx.
    1dx jest pucha reporterska, tam nie musi byc pierdylion pixeli, bo nie o to chodzi.
    Co bedzie w nowej piatce, czas pokaze.

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    1dx jest pucha reporterska, tam nie musi byc pierdylion pixeli, bo nie o to chodzi.
    Jeśli ktoś chce pierdylion mpx to zawsze może sobie kupić 5Ds. Osobiście 30mpx do niczego mi nie jest potrzebne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jeśli ktoś chce pierdylion mpx to zawsze może sobie kupić 5Ds. Osobiście 30mpx do niczego mi nie jest potrzebne.
    He, he... Przypominam, że te 30 MPx oznacza w praktyce 54 (!!) MPx (patrz dualpixel) co oczywiście znalazłoby odzwierciedlenie w cenie korpusu Jestem przekonany, że Sony wykorzysta fakt, że Canon znalazł się trochę w ślepej uliczce (jeszcze raz patrz dualpixel) i narzuci wyścig na MPx. Zresztą przygotowania już widać (patrz linia szkieł GM).

No a wspomniany 1dx2 to nie był rozsądny ruch Canona, tylko po prostu konieczność z punktu widzenia kosztu przetwarzania tych ca. 36 MPx.

Podsumowując: na spooooro MPx jesteśmy u Canona skazani, jak nie w jeden sposób, to w drugi. Być może jedynie 6d2 oprze się temu trendowi pozostając tanią puszką stricte fotograficzną (bez dual pixel). Ale osobiście, bardzo w to wątpię...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 31-07-2016 o 15:36

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    He, he... Przypominam, że te 30 MPx oznacza w praktyce 54 (!!) MPx (patrz dualpixel) co oczywiście znalazłoby odzwierciedlenie w cenie korpusu Jestem przekonany, że Sony wykorzysta fakt, że Canon znalazł się trochę w ślepej uliczce (jeszcze raz patrz dualpixel) i narzuci wyścig na MPx. Zresztą przygotowania już widać (patrz linia szkieł GM).

No a wspomniany 1dx2 to nie był rozsądny ruch Canona, tylko po prostu konieczność z punktu widzenia kosztu przetwarzania tych ca. 36 MPx.

Podsumowując: na spooooro MPx jesteśmy u Canona skazani, jak nie w jeden sposób, to w drugi. Być może jedynie 6d2 oprze się temu trendowi pozostając tanią puszką stricte fotograficzną (bez dual pixel). Ale osobiście, bardzo w to wątpię...
    Nie ma przymusu kupowania Canona nowego, kolejna sprawa jest spora konkurencja dzisiaj. Dla mnie obecnie Canona idzie zła drogą, skupia się na tych rzeczach na których nie powinien.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Z mojego punktu widzenia Canon idzie dobrą drogą (głównie obiektywy), a Sony czasami jeszcze lepszą (obrazek, AF). Dlatego na razie (rok czasu?) będę fotografować sprzętem obu firm i to często naraz (puszka Sony, obiektyw Canon). A potem się zobaczy. Prawdę mówiąc bardziej liczę na Canona (M5?) niż na Sony, bo łatwiej wypuścić sensowny korpus niż całą gamę obiektywów...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Generalnie w systemie trzymaja szkla nie body.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Wyjdzie pewnie na to, że 5DIV będzie takim kompromisem pomiędzy 1Dx a 5Ds... "trochę" reporterki połączonej z większą szczegółowością

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Nie ma przymusu kupowania Canona nowego, kolejna sprawa jest spora konkurencja dzisiaj. Dla mnie obecnie Canona idzie zła drogą, skupia się na tych rzeczach na których nie powinien.
    Dla mnie od pewnego czasu poszli znakomitą drogą - seria C . Lustra mnie praktycznie już nie interesują - podejrzewam zresztą, że śmierć ich bliska.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 39 z 198 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów