W Polsce nie ma żadnych osobliwych trendów cenowych sprzętu Canona ani żadnego innego. Jest kurs waluty i do niego ściśle dopasowują się ceny, tyle, że nie zawsze natychmiast, czasem z lekkim opóźnieniem, czasem z wyprzedzeniem. Canon nie ma żadnej polityki cenowej na Polskę - czysta kalkulacja przez handlarzy z cen w głównych walutach.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
chłopacy , znalazlem cos dla was
maja tez inne produkty
http://www.photoprice.ca/product/005...USM-price.html
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 01-08-2016 o 10:11
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
average Poland price do sprawdzenia np. na stronach sklepu foto-net.pl
z moich obserwacji, kiedyś topową reporterską puszke w Canonie kupowało się za 14-15k, teraz kosztuje 25k
był czas, że można było kupić 300mm 2.8 za około 14k, teraz kosztuje 25k, 400 2.8 kosztuje 42k, można wymieniać![]()
nowy 5D za 5k - nowy 5DIII za 10k oczywiście ktoś powie że to nie ten sam aparat - ale to ta sama seria podobnie pozycjonowana dodatkowo elektronika cały czas tanieje- z moich obserwacji wynika że sprzęt jest coraz droższy, może jakiś podstawowy rebel z kitem nie zmienia ceny, konkretny sprzęt z roku na rok drożeje i nie wygląda żeby to miało się zatrzymać.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-08-2016 o 18:47
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień