Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Można poczytać, pośmiać...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Można poczytać, pośmiać...

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    matrycę
    No właśnie. Nie gorsza od 5D3 a raczej lepsza. I superczułość tego jednego centralnego punktu z AF do egipskich ciemności. No i GPS, którego czasem używam. Lekkość i kompaktowość (względna oczywiście) to dla mnie ogromny plus. Punkty boczne nie sa mniej dokładne przy dobrym świetle, po prostu znacznie zwalniaja i w końcu wysiadaja przy słabym świetle.

A poza tym nie tyle dał, co zostawił to czego mi potrzeba. (Poza kukułka) Np. cicha migawka, która jest dla mnie dość cicha. Konieczność przestawiania AF w 5d3 do każdej okazji inaczej byłaby dla mnie prawdopodobnie uciażliwościa. Gdyby jakaś sztuczna yntelygiencja to robiła, to co innego....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

dla mnie wygląda sprawa tak:

5D3 jest za drogi, jego cena jest mocno zawyżona (chociaż winny jest też wysoko stojący dolar),
    jednak 5D3 ma rzeczy bez których ja po prostu nie był bym w stanie funkcjonować,

w 6D brak Joya, ograniczenie do 1/4000s, słabe boczne punkty AF szczególnie przy 24L i 50L - kompletnie dyskwalifikują dla mnie tą puszkę,

ja moje 5D3 kupiłem używane w stanie idealnym z niskim przebiegiem, na nową nigdy bym się nie zdecydował, teraz chcę kupić drugie body i mam ogromny problem, na 5D3 szkoda kasy, 6D też nie kupię, i co robić? wiele osób ma ten sam problem,

liczyłem, że tej jesieni wyjdzie 5D4, wtedy używki 5D3 jeszcze by potaniały - ale niestety - trzeba będzie wyłożyć większą kasę na 5D3
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Sam zastanawialem sie nad 6d w koncu roznica w cenie to dobra L'ka. Niestety brak krzyzowych bocznych oraz drugi slot kart przewazyl i kupilem 5'ke.

Nie wszyscy jednak potrzebuja bocznych czy 2 kart w body. I tam sie 6'ka idealnie komponuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    prawie, gdyby marketing się do niego nie dorwał - i wykastrowal 100% wizjera, autofokus do f/8, czujnik wyłączający ekran (to miałem nawet w 500D - dało się - dało się) i brakuje mi jeszcze jednego krzyżowego (pozostałe 698 odpuszczam) - mam propozycje do działu marketingu canona można zrobić pierwszą lustrzankę z dwoma krzyżowymi - ja potrzebuję środkowy i skrajny prawy - skrajny lewy można obciąć (do liniowego) w ramach oszczędności i będziecie najbardziej innowacyjnymi obcinaczami na świecie - powstanie lustrzanka z dwoma niesymetrycznie rozłożonymi punktami krzyżowymi - księgowi i marketing będzie w siódmym niebie - a jaki marketing do tego można dorobić o ergonomicznym rozłożeniu punktów af.

--- Kolejny post ---

a co właściwie dał? wi-fi? no lekki korpsus dał mógł zrobić cegłę - więcej nie dostrzegam
    Lepsze ISO, matrycę, mniejszą wagę, GPS, WIFI, połowę ceny 5DIII, lepszy centralny.
    Jak dla mnie sporo.
    Poza tym więcej MP, no i nie ma tego wkurzającego joya

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Lepsze ISO, matrycę, mniejszą wagę, GPS, WIFI, połowę ceny 5DIII, lepszy centralny. Jak dla mnie sporo.Poza tym więcej MP, no i nie ma tego wkurzającego joya
    W MP jednak wygrywa 5d.
    Joya miałem ostatnio w 20d i nigdy mi go nie brakowało.
    Prawdę mówiac to obecna cena $2500 wyglada nawet rozsadnie w porównaniu z cenami poprzedników, kiedy były aktualne. Mniej rozsadnie wyglada w porównaniu z 6d, ale kto chce to samo taniej niech szuka u konkurencji.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Lepsze ISO, matrycę, mniejszą wagę, GPS, WIFI, połowę ceny 5DIII, lepszy centralny.
    Jak dla mnie sporo.
    Poza tym więcej MP, no i nie ma tego wkurzającego joya
    lepsze iso i matrycę - może minimalnie, róznica jest praktycznie żadna - w matrycach canon ma nieodrobioną pracę domową, czy prezes nadal idzie w zaparte? w stylu "lepsze matryce u konkurencji - pierwsze słyszę"?
    GPS i WiFi - casem używam WiFi, GPSa jeszce nie włączyłem nawet - zabawki bez wpływu na fotografię - implementacja wifi taka sobie, brak nfc, integracja ze smatofonem czy tabletem słabiutka - zdaje się że ktoś nie zapłacił za oprogramowanie tego co włożył do aparatu.
    lepszy centralny - no coś musieli dać
    wiecej MP - raczej nie widzę większych MP
    mniejsza waga i połowa ceny - to istotny argument

w czasach kiedy trzycyfrowe cropy mają po 19 krzyżowych wypuszcanie korpusu FF z jednym punktem krzyżowym jest podyktowanie tylko pozycjonowaniem produktu - nie ma to żadnego uzasadnienia merytorycznego czy finasowego - gdyby ten korpus miał TRZY słownie TRZY punkty krzyżowe nie miałbym pytań.

98% obrazu w wizjerze w jednocyfrowym korpusie to przekracza wszelkie granice idiotycznych kastracji

brak czujnika wyłączającego ekran po podniesienu aparatu do oka kosztującego pewnie 50 centów powalił mnie zupełnie - w canonie 500D jest taki czujnik - to trzycyfrowe entry level przypominam jakby ktoś nie pamiętał

ale ogólnie używam i jestem zadowolony z rezultatów - ale canon bedzie musiał sporo zrobić zeby mnie namówić na kolejny korpus - ten jest bardziej niż wystarczający - mam zamiar przezimować na tym korpusie do istotnej poprawy matryc canona - to jest pełnoklatkowy aparat - a wygląda ze niektórzy się cieszą że canon włożył do niego pełnoklatkową matrycę - zapłaciliście za to - kosztuje więcej niż korpus konkurencji (lepszy na papierze) i mam prawo oczekiwać pełnoklatkowego korpusu a nie wydmuszki.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 29-10-2015 o 09:28
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Joya miałem ostatnio w 20d i nigdy mi go nie brakowało.
    Trudno żeby brakowało joya w korpusie z realnie jednym czujnikiem AF ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Nie wiedzialem, gdzie to dac, wiec dam tu:

http://allegro.pl/artykul/nikon-vs-c...ntent=s3%20pro

Taki zabawny artykul.
    Od teraz wiemy, ze 0,7mm roznicy dx a apsc canona to "kilika milimetrow" robiacych ogromna roznice w szumach i plastyce, oraz, ze D810 to nie do konca pelna klatka!
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 20-02-2016 o 14:30

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Ale polew - koles wie co pisze a "Wy" nie widzice roznicy FF vs APS-C ^^.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Od teraz wiemy, ze 0,7mm roznicy dx a apsc canona to "kilika milimetrow"
    Nie doceniłeś skrótu myślowego, pewnie chodziło o kilka mm kwadratowych
    Zastanawiam się, czy jeśli dla autora "entry level" to 760d, to gdzie wrzucił 1200d/100d oraz d3300? Chyba, że jego kontakt z oferta zatrzymał się na "trzycyfrówkach" Canona, i nie zauważył 1000d/1100d/1200d
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 20-02-2016 o 23:08

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów