Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: 60d vs 650d - skad różnice w jakości

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 60d vs 650d - skad różnice w jakości

Cytat Zamieszczone przez bgnot Zobacz posta
    Więc ponawiam pytanie: Czy kiedy dostroi się do do 18-135 to przestanie sie dogadywać z 50'tką? z tego co piszesz rozumiem że tak..
    nie.

puszki mozna nie ruszac.
    dostraja sie obiektyw.
    akurat 60d i 650 takiej mozliwosci nie maja aby zrobic to samemu , z tym ze jak wynika z moich obserwacji i doswiadczen cxx sa lepiej montowane/kontrolowane na produkcji niz cxxx.
    Stad rzadziej problemy z cxx niz cxxx - to kwestia lutu szczescia.

do konkretnej puszki dostaraja sie kazdy obiektyw indywidualnie.

dwa tygodnie temu odebralem moj obiektyw ze strojenia - mial paskudna przypadlosc , zoom ze zmiana ogniskowej ostrzyl inaczej.
    wyslalem tylko obiektyw , do wspanialego zakladu. Zadzwonili do mnie , a jakze - do jakiej puszki dostroic - mowie do jakiej i dostroili wg specyfikacji.

z moja oczywiscie nie dzialalo prawidlowo bo 200 000 wyzwolen , ale nie bylo problemu przestroic calosc stosujac spora poprawke do mojej konkretnej puszki.

za jakies pol roku znowu dokonam rekalibracji , ale problemu nie bedzie , gdyz rekalibrujac sam przesune o tyle samo pomiar odleglosci na kazdej ogniskowej.

niestety to glupota , ale tak jest .
    kupujac cos takiego jak cxxx trzeba sie liczyc, ze z nowymi obiektywami trzeba udac sie zaraz do warsztatu.
    po czasie jesli kupisz dodatkowo jakies inne , tansze i fajne jak np , tamrona , sigme itp - to samo - do warsztatu - paranoja ale tak jest i tak bylo w tych tanich puszkach.
    nie ma sie co oszukiwac - cxxx to dolna polka.

masz mozliwosc ca lub cb lub b.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów