Strona 441 z 495 PierwszyPierwszy ... 341391431439440441442443451491 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 401 do 4 410 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Mi w 6D brakuje najbardziej tego że nie mam jeszcze jednej....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

1. Chcecie zamieniać 6d1 na 6d2? Dla Canona model 6d to entry level FF. Zatem jeśli ktoś ma już 6d, to Canonowi będzie zależeć, żeby zamienił na 5d4. W ten sposób Canon rozumie target, a nie rozdrabnia sią na landszafciarzy, kotleciarzy itp.
    2. W przypadku 6d2 jak i większości innych puszek (np. 5d4) będzie mieć zastosowanie zasada "stara matryca/nowy AF" lub "nowa matryca/stary AF".
    3. Zgodnie z pkt 2 6d2 zachowa obecny sensor (być może z niewielkimi poprawkami) i otrzyma system AF o nowych możliwościach. Natomiast 5d4 dostanie jakościowo nowy sensor + AF będący niewielką modyfikacją nowego.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    1. Chcecie zamieniać 6d1 na 6d2? Dla Canona model 6d to entry level FF. Zatem jeśli ktoś ma już 6d, to Canonowi będzie zależeć, żeby zamienił na 5d4. W ten sposób Canon rozumie target, a nie rozdrabnia sią na landszafciarzy, kotleciarzy itp.
    2. W przypadku 6d2 jak i większości innych puszek (np. 5d4) będzie mieć zastosowanie zasada "stara matryca/nowy AF" lub "nowa matryca/stary AF".
    3. Zgodnie z pkt 2 6d2 zachowa obecny sensor (być może z niewielkimi poprawkami) i otrzyma system AF o nowych możliwościach. Natomiast 5d4 dostanie jakościowo nowy sensor + AF będący niewielką modyfikacją nowego.
    to ja już wolę nowy sensor/stary af - bo af mi wystarcza , jeśli będzie stary sensor/nowy af to bardzo dobrze - też się ucieszę bo zaoszczędzę fatygi i kasy na nowym korpusie
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    to ja już wolę nowy sensor/stary af - bo af mi wystarcza , jeśli będzie stary sensor/nowy af to bardzo dobrze - też się ucieszę bo zaoszczędzę fatygi i kasy na nowym korpusie
    Obecny 6d to egzemplifikacja zasady "nowy sensor/stary AF", a 5d3 to "stary sensor/nowy AF". W przypadku następców zasada zostaje zmieniona na przeciwną

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

mialem 5D mkII, mam 6D... z tej dwojki mocno i zdecydowanie wybieram linie 6D, w rozumieniu ze to jest mniejszy korpus z ficzerami bardziej zorientowanymi pod moj styl pracy (GPS/Wifi).

zakup 5D mkIV w postaci upgrade'owanego mkIII mnie nie interesuje. nie zamienie puszki, ktora jest odpowiedniego dla mnie gabarytu (6D) na cos wiekszego, w co nawalone jest zupelnie mi zbednych ficzerow (fps-y, dziesiatki punktow AF) i za co jeszcze bede musial zaplacic...

IMHO dosc duza grupa odbiorcow 6D (jesli nie glowna!!!) jest o tyle "dziwna", ze nie wpisuje sie w typowo canonowskie: wiecej megapikseli albo wiecej punktow AF albo wiecej fps-ow, czyli to jak do tej pory ta firma sobie wyobrazala "upgrade"...

to moze byc puszka docelowo z wieksza liczba megapikseli i lepiej uszczelnianym na wilgoc/piach korpusem niz 5D III/IV jesli Canon zdecyduje sie ja pociagnac pod katem landszafciarzy. moze byc lzejsza i lepsza software'owo (sensowny backup i udostepnianie wykonanych zdjec) jesli wyprofiluja ja bardziej pod podrozujacego czy niedzielnego fotografa. do 2018 roku maja jeszcze czas, bo raczej wczesniej taki upgrade nie ma sensu. nie spierniczyli nic w oryginalnym 6D, zeby musiec wypuszczac nowy model (jak Nikon )...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zakup 5D mkIV w postaci upgrade'owanego mkIII mnie nie interesuje. nie zamienie puszki, ktora jest odpowiedniego dla mnie gabarytu (6D) na cos wiekszego, w co nawalone jest zupelnie mi zbednych ficzerow (fps-y, dziesiatki punktow AF) i za co jeszcze bede musial zaplacic...
    He, he... Pewnie masz rację, ale ciekawe co powiesz, gdy okaże się, że 6d2 się skurczył, a 5d4 ma rozmiary obecnego 6d? I dodatkowo 5d4 dostanie fantastyczny sensor o dużej DR?

--- Kolejny post ---

IMHO dosc duza grupa odbiorcow 6D (jesli nie glowna!!!) jest o tyle "dziwna", ze nie wpisuje sie w typowo canonowskie: wiecej megapikseli albo wiecej punktow AF albo wiecej fps-ow, czyli to jak do tej pory ta firma sobie wyobrazala "upgrade"...
    Bo to jest właśnie entry level, czyli korpus kupowany jako pierwszy FF.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Jeśli, jak wróżycie z fusów i rumorsów, zmiany w nowej "6" będą kosmetyczne, to będzie to raczej opcja dla nowych wyznawców FF, a nie do upgrade "stare" 6 / nowe 6.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

do 2018 roku maja jeszcze czas, bo raczej wczesniej taki upgrade nie ma sensu. nie spierniczyli nic w oryginalnym 6D, zeby musiec wypuszczac nowy model (jak Nikon )...
    Nie sądzę, żeby 6d2 był później niż na wiosnę 2016. Z różnych powodów, o których może przy innej okazji

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

He, he... Pewnie masz rację, ale ciekawe co powiesz, gdy okaże się, że 6d2 się skurczył, a 5d4 ma rozmiary obecnego 6d? I dodatkowo 5d4 dostanie fantastyczny sensor o dużej DR?
    powiem tak: na chwile obecna nie mam zadnej potrzeby/checi wymiany 6D. ciezko mi tez wyobrazic sobie co skloniloby mnie do wyciagniecia kolejnych 1500-2000 EUR do zamiany. praktycznej, nie teoretycznej, bo sam fakt, ze jakis aparat jest fajny to jeszcze nie wystarcza, zebym za niego wydal cala miesieczna pensje

taki jak jest obecny 6D jest dla mnie wiecej niz wystarczajacy pod wzgledem jakosci zdjec i mozliwosci. w zasadzie to potrafie tylko wskazac pewne wady uzytkowe wynikajace z braku pomyslu (Canona) jak zrobic pewne rzeczy lepiej. hardware'owo to gdyby obecny 6D mial lepsze uszczelnienia, lechtaczke, dedykowany knefl do MLU i moze dedykowany wlacznik do GPS-a (taki z LED-em, zeby bylo widac organoleptycznie kiedy dziala), to ja nic wiecej od samego korpusu nie potrzebuje. matryca i ogolne mozliwosci sa jak dla mnie z okladem wystarczajace

miejscem gdzie osobiscie widze duze mozliwosci poprawy jest software. ten aparat moglby wspolpracowac ze smartfonem tak, zeby robic sobie biezacy backup zdjec (dla mnie bardzo duza funkcjonalnosc!) i wykorzystywac GPS komorki zamiast wlasnego (co oszczedza baterie i daje lepsza dokladnosc), synchronizowac zegar. i to wszystko da sie zrobic upgrade'm firmaru w obecnym 6D a poza tym porzadna aplikacja mobilna. niech sobie nawet ta aplikacja bedzie platna, ale niech to nie bedzie taki badziew jak obecny.

Nie sądzę, żeby 6d2 był później niż na wiosnę 2016. Z różnych powodów, o których może przy innej okazji
    pozyjemy, zobaczymy.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Oczywiscie, najwazniejsza ta lechtaczka...

Strona 441 z 495 PierwszyPierwszy ... 341391431439440441442443451491 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów