Strona 341 z 495 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343351391441 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 401 do 3 410 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Wycinanka nie wycinanka. Ludziom pasuje jakość obrazu i chyba to w tej puszcze jest najważniejsze. Mi się wydaje że sukces szóstki nawet " fizjologom się nie śnił". Na początku psioczenie na specyfikację i teksty typu " a kto to kupi" A teraz proszę z piątek ludzie się przesiadają Mi się wydaję że nawet canon jak by tanie ff po kosztach sprzedawał to zarobił by na szkłach. Wiadomo po przesiadce z cropa trzeba co nieco odświeżyć
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe jest też że namieszała nie tylko u nas. Innosystemowcy też się nad nią głowią (sam znam dwóch). Jestem pod nieustającym wrażeniem marketingowców Canona, żeby taką wycinanką tak namieszać na rynku.
    może wszyscy się obawiają że w kolejnym modelu firma obetnie zbyt dobry centralny punk AF i będzie jak zwykle
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    może wszyscy się obawiają że w kolejnym modelu firma obetnie zbyt dobry centralny punk AF i będzie jak zwykle
    Ja myślę że po prostu idealnie wstrzeliwują się w potrzeby. Wbrew pozorom ludziom wcale nie zależy na skomplikowanym przeładowanym punktami AF ani niewiadomo ilu pikselach. Natomiast bajery typu GPS i WiFi to jest to co się sprzedaje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Z chęcią zaglądam do tego wątku, ale odkąd panowie kłócą się o pierdoły prawno gwarancyjne to w dupke nie lezie już. Modku.. jak możesz przenieś to ototo do jakiegoś wątku typowo o gwarancjach, reklamacjach itp. Afera na kilka stron o gwarancję .. a i tak ludzie kupują patrząc na inne pierdoły podobnie jak ja dobranoc
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ja myślę że po prostu idealnie wstrzeliwują się w potrzeby. Wbrew pozorom ludziom wcale nie zależy na skomplikowanym przeładowanym punktami AF ani niewiadomo ilu pikselach. Natomiast bajery typu GPS i WiFi to jest to co się sprzedaje.
    nie jestem "wielu", ale do ilosci punktow AF mam stosunek mocno ambiwalentny. uklad z 6D mi odpowiada, jakbym mial wybor "tylko" 9 punktow jak w 5D I/II ale za to z joystikiem - to bym wolal z joystickiem. no ale nie mam tego wyboru.

co do GPSu - bardzo przydatna rzecz w podrozy. jesli ktos mysli o tym w kategoriach "bajeru" to najwyrazniej nie robi tego typu zdjec. to oszczedza mnostwo roboty jak sie przywozi aparat z tygodniowego wyjazdu

Wifi - tu Japoncy nie byliby Japoncami, gdyby nie sp* tego kompletnie software'owo. koniecznosc spinania aparatu z komorka/tabletem przez osobne polaczenie wifi, ktore za kazdym razem trzeba od nowa zestawiac (i wklepywac nowe haslo) to nawet nie jest bezsens.
    to jest po prostu dokumentny przyklad zerowej weryfikacji uzytkowej tych wynalazkow. w R&D Canona naprawde przydaloby sie zatrudnic z 1-2 fotografow, bo inzynierowie najwyrazniej nie robia tymi aparatami zdjec, do ktorych sa przeznaczone. bo nie wyobrazam sobie inaczej jak przeszedl by taki babok, gdyby jeden z drugim wyszedl bladym switem na zdjecia i zmarnowal 5 minut na kompletnie idiotyczne zestawianie polaczenia. mnie juz pol minuty starcza, zeby dojsc do wniosku, ze "s* pies taka niedorobke"...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Wifi - tu Japoncy nie byliby Japoncami, gdyby nie sp* tego kompletnie software'owo. koniecznosc spinania aparatu z komorka/tabletem przez osobne polaczenie wifi, ktore za kazdym razem trzeba od nowa zestawiac (i wklepywac nowe haslo) to nawet nie jest bezsens.
    to jest po prostu dokumentny przyklad zerowej weryfikacji uzytkowej tych wynalazkow.
    Dziwne, ja to robilem raz z rok temu i do dzisiaj działa z komórką i tabletem. I używam często.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

A ja dziś miałem małą imprezkę w domu no i sweet focia ze statywu przez wifi i htc poszła pięknie lv na odległość Tu sobie minki strzelamy tu bzik bzik patrzymy że by było ok i już sweet fotka na fb To wszystko prawda co pisałem .. A te body będzie kultowym ff w przyszłości czy się komuś podoba czy nie

Pełne uzależnienie

chyba tych co lubią bajer, a nie zdjęcia gps, łajfaj jeszcze tylko brakuje żeby z niego dzwonić - "będę się streszczał bo z canona dzwonię", nie lubię aż takiego kastrowania mogli chociaż 100% wizjer zostawić u konkurencji to standard ale nie trzeba było wykastrować żeby nie było za dobrze. mnie osobiście af również nie rusza focę centralnym i raczej statyczne sceny i problemów z afem (nigdy) nie mam.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

to jest po prostu dokumentny przyklad zerowej weryfikacji uzytkowej tych wynalazkow. w R&D Canona naprawde przydaloby sie zatrudnic z 1-2 fotografow, bo inzynierowie najwyrazniej nie robia tymi aparatami zdjec, do ktorych sa przeznaczone. bo nie wyobrazam sobie inaczej jak przeszedl by taki babok, gdyby jeden z drugim wyszedl bladym switem na zdjecia i zmarnowal 5 minut na kompletnie idiotyczne zestawianie polaczenia. mnie juz pol minuty starcza, zeby dojsc do wniosku, ze "s* pies taka niedorobke"...
    Trochę uprawiasz w tym przypadku niepotrzebne krytykanctwo. Wi-Fi zaimplementowano w 6d bardzo dobrze. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby można to było zrobić lepiej. Wszystko działa praktycznie automatycznie, wystarczy raz skonfigurować i zapomnieć.
    Z drugiej strony zgodzę się, że jest to zrobione aż nadto uniwersalnie i na początku można się w tym pogubić. Mogli pójść trochę na skróty, ale wtedy też byłyby narzekania. Jakimś uproszczeniem będzie dodanie NFC, ale to raczej nie prędko. Canon będzie musiał za to zapłacić R&D i nie tylko, to nie Sony, które może sobie przekładać praktycznie dowolne technologie z kieszeni do kieszeni.

Tyle jeśli chodzi o konfigurację i połączenia.
    Bo w kwestiach użytkowych to jest trochę gorzej. Dla kogoś w studiu, może OK.
    Dla mnie przede wszystkim działa to zbyt wolno, zbyt duże są opóźnienia. Jeśli np. na gałęzi wylądował zimorodek, to trudno mi wyzwolić migawkę w czasie rzeczywistym. Gdy widzę interesujący kadr, to potem okazuje się, że już zdążył obrócić głowę w drugą stronę, połknąć rybkę albo nawet odlecieć. Póki co do takiej fotografii nadaje się to średnio, chyba, że ktoś fotografuje ślimaki
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-01-2014 o 10:10

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Dziwne, ja to robilem raz z rok temu i do dzisiaj działa z komórką i tabletem. I używam często.
    Potwierdzam. Ja też nie mam z tym problemów. Raz skonfigurowane do tej pory podłącza się szybko i bezproblemowo.

Strona 341 z 495 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343351391441 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów