Strona 133 z 155 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Katalog/Biblioteka LRa jest za duży dlatego krzyczy
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

I jak to rozwiązać?

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Może i nie wina RAM'u - trochę się go jednak marnuje (32bit) - można na próbę zainstalować Vistę 64 bit (powinna się dać aktywować na tym samym kluczu). Da to pełne wykorzystanie pamięci. Na forum Adobe (chyba) był podobny problem - muszę poszukać.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Miasto
    Wawa

Tak, gugluje od rana i 32bitowy system jako przyczyna pojawia się najczęściej.
    Ale swoją drogą, lrcat mam monstrualny. Moge usunąć wszystkie wczesniejsze foldery i zostawic ostatni z najświeższą datą?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Możesz tak zrobić ale na wszelki wypadek zrób sobie ich kopie. Ja bardzo często robię optymalizacje katalogu, kolejna sprawa, skończone foty wywalam z Biblioteki i nie mam problemu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    32b; 4GB. Ale to nie kwestia ramu, z tego co się orientowałem(zresztą podgląd w menadżerze podczas eksportu rownież to wykluczył). Myślę też nad SSD(nie wiem czy pójdzie na Vaio) szybszy dostęp do plików może usprawnić dzialąnie lightroomowego cashu (to moje gdybanie).
    Najwięcej zyskasz na zmianie Visty 32 bit na innego Windowsa x64 bit (dowolnie 7 lub 8.1). Dysk SSD dodatkowo pomoże ale nie tak dużo jak wymiana Windowsa. Pamiętaj WIndows x64 bit to min 4 GB RAM, oczywiście wiecej = lepiej. Lightroom 4/5 64 bit na Windowsie x64 bit dostaje skrzydeł (sprawdzone u mnie przy przesiadce Vista 32bit na Windows 8 x64 bit)
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Miasto
    Wawa

Dzięki za odpowiedzi. Usunąłem preview, zrobiłem export z poziomu Library i sie udało. Nastepnie przeszedłem na 64bity, plynnosci działąnia LR nie poprawiło tak na pierwszy rzut oka. W następnej kolejnosci będzie SSD.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Dwa pytania:
    -czy z wersji 4 jestem w stanie przejść do 6 kupując tylko upgrade, a nie pełną wersję? I dlaczego warto

-muszę zrobić reinstall Windowsa i nie wiem jak się zabrać za backup mojego dotychczasowego dorobku na Lightroomie

Wysłane z mojego SM-G920F
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Co do reinstalki windy to skopiuj tylko plik .lrcat z katalogu Lightroom. Po instalacji i otwarciu lr podaj ścieżkę do pkiku i powinno hulać.
    Edyta dodaje, że w zależności od ustawień backup "robi" się automatycznie tylko podaj mu ścieżkę inną niż dysk systemowy (standardowo chyba jest w Obrazach) - tak na wypadek awarii systemu np.
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Dopiero zaczyna

Dzień Dobry,

Czy mogę prosić o pomoc. Chcę uporządkować swoją bibliotekę i zrobić kilka rzeczy. Ale boję się, że wszystko trafi... nie powiem co (mistrzem komputerowym nie jestem).

Otóż zmieniam komputer i przy tej okazji chciałbym:

1. Zdjęcia i katalog (?) ze starego komputera mieć na dysku zewnętrznym. Niby nie ma problemu, ale chciałbym mieć dostęp do tych zdjęć na nowym komputerze. Jak to sprawnie przeprowadzić, żeby się nie zdziwić.

2. Na nowym komputerze chciałbym oszczędzić miejsce na dysku. Jak to zrobić najsprawniej? Czy wykupić usługę w chmurze? Jak tak - to jakiej? Czy korzystać z przenośnego dysku po USB? Czy też korzystać z dysku, który mam, ale go nie uruchomiłem (Lenovo EZ)? Jak w tych konfiguracjach najlepiej importować zdjęcia do nowego komputera, żeby od razu trzymać porządek?

Pozdrawiam,

T.

Strona 133 z 155 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów