Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 154

Wątek: EF 11-24mm f/4L USM

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: EF 11-24mm f/4L USM

3mm może i robią różnicę na końcu, ale popatrz na Samyanga 14 i na rzeczonego Canona przez pryzmat ceny? Nadal uważasz, że 3mm warte są 10000 pln
    Gwoli ścisłości, ja zawsze staram się wypowiadać pragmatycznie i odnosić do danej materii przez pryzmat swoich doświadczeń lub doświadczeń osób mi znanych. Tak więcej nowość Canona to jedno, a przydatność to drugie... do krajobrazów można użyć 11mm, ale co dalej? W repo narożniki będą tak wygięte jak cmentarna rurka na wszystkich świętych, a babki które z bliska sfotografujemy zamiast 50kg wagi, na zdjęciu wyglądać będą jakby miały 150kg. To już nawet przy 16mm i 17mm da się zauważyć. Nadal nie wiem dla kogo 'pisany' jest ten obiektyw.
    Robson999 - na tym forum są tylko fotomacho

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Nie tylko przy krajobrazie 11 mm się przyda. W przypadku małej dystorsji będzie świetne również do architektury. A tu Samyang wypada naprawdę kiepsko (dystorsja jest naprawdę paskudna).

Piszesz, że kiepski do repo. Od Samyanga na pewno lepszy. Na 14 mm też zniekształcenia będą ogromne. A 11-24 ma te 24 mm za dłuższym końcu i tam będzie lepiej.

Równie dobrze można by porównywać Samyanga 135/2.0 z 70-200/2.8 IS II. Bez względu na to ile razy ten pierwszy będzie tańszy, żadną konkurencją dla 70-200 nie będzie i jak ktoś potrzebuje takiego zakresu, to na stałkę nawet nie spojrzy. Przy 11-24 i 14 mm jest podobnie.

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

GoomeX, ok, dzięki że się podzieliłeś swoim brakiem wyobraźni co do użycia rzeczonego szkła, ale nie musisz tym zarażać innych ok?
    ebe ebe

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    GoomeX, ok, dzięki że się podzieliłeś swoim brakiem wyobraźni co do użycia rzeczonego szkła, ale nie musisz tym zarażać innych ok?
    nie ok ja nikogo nie zarażam, posiadam również wyobraźnię dość szeroką a uwagę na temat braku wyobraźni uważam za zbędną. Każdy kto czyta ma swój rozum i 'sito' przez które, każdą czytaną informację powinien przecedzić i wyciągnąć wnioski. Niestety nadal szkło mnie nie przekonuje i podobnie jak niedawne stałki ze światłem 2.8 IS do mnie nie trafiają tak i w.w szkło jest dziwnym 'wytworem', trochę marketingowo pasujące gdzieś między iphone'a 5S a 6+. Jest na rynku i wszem i wobec człowieka nagabują i wręcz wmawiają, że jest Ci to niezbędne i obligatoryjnie potrzebne. Uważam, ze leciwy iphone 4S posiada wszystkie te funkcje co 6+ (przy tym samym iOS'ie). Różnica to wielkość, kamera i bateria (chociaż może niekoniecznie). No ale to mały offtop, sorki

Uzależniony Awatar RTSiak

Nie jesteś nim zainteresowany, nie kupisz go więc po co i o co ten lament ? Genialne porównanie z iphonem, gratulacje.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Przeciwnie, potrzeba nie lada wyobraźni aby porównac highendowy zoom do chińskiej manualnej stałki

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Nieustanne męczenie kota:
    jakiś sprzęt jest za drogi: w tym przypadku ten obiektyw.
    Obecna cena w USA to 3000 USD.
    tu link do zarobków
    May 2014 National Occupational Employment and Wage Estimates
    Średnio ,tak na oko 70000 USD,więc amerykan moze kupić 2 takie obiektywy za średnia pensję,
    (więc cena jest więcej niz akceptowalna)
    a nie pracować jak w Polsce na niego kilka miesięcy.
    Przecież Canon ( inne firmy też : od smartfonów po auta)nie będzie się przejmował takim
    jakimś niszowym rynkiem jak nasz krajowy.
    Obiektyw ma dobre opinie.
    Canon EF 11-24mm f/4L USM Lens Review
    ,ale ja tak dobrego i tak bym nie wykorzystał ,więc wystarczy mi 10-18.
    btw
    jakoś nie słychać marudzenia na cenę 100-400 II.
    Dlaczego?
    Bo chyba użytkownicy zaakceptowali tzw: "stosunek" jakości do ceny
    i go uzytkuja a nie trzymają w szufladzie.
    IMHO
    Strasznie trudno jest zrobić dobra fotę krajobrazową.
    Oczami jest pięknie ,a na papierze lub kompie łaski,matowy pejzaż.
    Zakup tego obiektywu do krajobrazu ,to ryzyko i wyzwanie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Test na optyczne.pl: Test Canon EF 11-24 mm f/4L USM - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl

Czy może jest już pierwszy na forum posiadacz tego obiektywu?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nieustanne męczenie kota:
    jakiś sprzęt jest za drogi: w tym przypadku ten obiektyw.
    Obecna cena w USA to 3000 USD.
    tu link do zarobków
    May 2014 National Occupational Employment and Wage Estimates
    Średnio ,tak na oko 70000 USD,więc amerykan moze kupić 2 takie obiektywy za średnia pensję,
    (więc cena jest więcej niz akceptowalna)
    a nie pracować jak w Polsce na niego kilka miesięcy.
    No co prawda to prawda, u nas w Ameryce każdego śmieciarza stać na taki sprzęt.
    Z tej tabelki "Refuse and recyclable material collectors" czyli po polsku "śmieciarze" zarabiają miesięcznie ponad $3000. Czyli wystarczy w jednym miesiącu nie płacić podatków, nie płacić hipoteki, składek na emeryturę, rat za samochód, ubezpieczeń, prądu i telefonu i co tam jeszcze, no i oczywiście nie jeść i wysokiej klasy szkiełko w kieszeni. A jak taki amerykański śmieciarz przyoszczędzi, zaciśnie pasa na dwa-trzy miesiące i żonę zadowoli to i na Lajki czy Cajsy mu spokojnie wystarczy.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów