Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Tamron SP AF 300 mm f/2.8 LD IF

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Tamron SP AF 300 mm f/2.8 LD IF

Owszem, znajomy ma, ja macalem jedynie i pstryknalem kilka fotek jego pentaxem i byłem na kilku wypadach. Spostrzeżenia:
    - wymaga monopada chyba ze masz mocarne łapska - ciężki
    - brak stabilizacji wymusza szybkie czasy przysłony lub stabilizację
    - udane foty ptaków tym szkłem , nawet z telekonwerterem sa genialne!!! Chyba nie ma lepszego szkła na rynku z takim stosunkiem jakości do ceny. Wiec jeśli kupujesz na zwierzaki i masz dobrego cropa -bierz w ciemno!! Sam tego szukam od kilku miesięcy marnym skutkiem. Jeśli masz dojścia do tego daj info na priv - jak zobaczyłem zdjęcia ptaków z tego szkła zapalalem do niego gorąca miłością.

--- Kolejny post ---

Bokeh- bajka!!!, no i ta jasność... A cena !! Porównaj z oryginałem canona to opadnie koparka.

--- Kolejny post ---

W sumie to jeszcze wczoraj miałem okazje oglądać zdjęcia sikorek i chyba zimorodkow z tego szkla. Nawet na jedynie 40 kilku calowym tv HD ptaszki były superostre. Po raz pierwszy w życiu widziałem ptaka w tak dużym formacie i z takimi detalami. Fakt ze praszki robione były z okna , z odległości kilku metrów wiec warunki deczko cieplarniane i sztuczne. Aby coś takiego miec w stricte polowych warunkach trzeba by pewnie użyć 400 albo i 500mm a i to z ukrycia.

Domyślnie Odp: Tamron SP AF 300 mm f/2.8 LD IF

Cytat Zamieszczone przez arturmaksymilian Zobacz posta
    ...- brak stabilizacji wymusza szybkie czasy przysłony lub stabilizację...
    Wymusza krótkie czasy wyzwolenia migawki - OK to się zgadza, ale czy ktoś może mi przetłumaczyć drugą część zdania?
    O jaką stabilizację chodzi skoro Canon nie produkuje aparatów ze stabilizacją matrycy, a obiektyw jej nie posiada?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów