Strona 146 z 222 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez wojciech794 Zobacz posta
    Ponieważ nie znalazłem oddzielnego wątku postanowiłem napisać w tym dziale. Dziś doszedł do mnie dziwny mail w sprawie sprzedaży mojego aparatu. Osoba ta zaproponowała mi gigantyczną sumę (jak dla mnie) za mój aparat. Poniżej treść maila:

Halo

Dzieki za mail.i jestem gotów zaplacic te fee.i wysylki zlozy 700zl + 200zl wysylka fee.i chcialem cie wyslac element do UK.I Sprawdzilem koszt wysylki do Wielkiej Brytanii, gdzie potrzebny jest element z EMS POCZTEX tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) i jest to okolo 200 zl,

Musisz maila mi swoje pelne dane bankowe do zlozenia takich jak

Nazwa:
    Numer konta:
    Swift Code:
    Nazwa banku:
    Numer telefonu:

tak, ze mozna dokonac transferu do Ciebie ..

czekajac na szybka odpowiedz

Dnia 26 lutego 2015 15:56 Wojciech Olejnik <wojtassx@interia.pl> napisał(a):

Nie ma ceny minimalnej, sprzedam za najwyższą wylicytowaną kwotę .Pozdrawiam, Wojciech.

Od: Allegro
    Wysłano: ‎2015-‎02-‎25 21:22
    Do: wojtassx@interia.pl
    Temat: Pytanie o przedmiot Canon EOS 450D + grip

Wiadomość od: Mediapol1 (8)
    Strona z przedmiotem: Canon EOS 450D + grip

Treść wiadomości
    jaka jest cena minimalna?

Wygląda na to że jak dam tej osobie dane bankowe to wyśle mi trefne potwierdzenie zapłaty, i tyle zobaczę kaskę za aparat. Ktoś już miał taki przypadek?

Identycznego maila dostałem gdy sprzedawałem 400d. Pseudo nabywca znalazł aukcję na alledrogo i na dzień przed końcem otrzymałem taką właśnie korespondencję. W następnym mailu dostałem potwierdzenie z angielskiego banku ( bo osoba pisząca podawała się za anglika) o wpłacie należności i przygotowaniu do transferu gotówki. Jednak na tym się skończyło, bo odpisałem, że tylko wpłata zaksięgowana na moim koncie jest gwarancją wysyłki zakupionego towaru. W międzyczasie sprawdziłem też wiarygodność takiego potwierdzenia wpłaty: jest nic nie warte. Zwróć uwagę na samo konto kupującego: na pewno założone niedawno i z zerowym stanem transakcji. Oszust i tyle.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 26-02-2015 o 20:00

Coś już napisał
    Miasto
    Śląsk

Jeżeli chodzi o użytkownika alledrogo to Mediapol1: Użytkownik od: 17.04.2008, 16:24:43. Ostatnio logował się: 25.02.2015, 21:00:51, komentarzy 10, 100% pozytywy. Trochę dziwne, bo drugiego maila dostałem od adam.smith i wygląda to na kontynuację korespondencji. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Jeżeli chodzi o użytkownika alledrogo to Mediapol1: Użytkownik od: 17.04.2008, 16:24:43. Ostatnio logował się: 25.02.2015, 21:00:51, komentarzy 10, 100% pozytywy. Trochę dziwne, bo drugiego maila dostałem od adam.smith i wygląda to na kontynuację korespondencji. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

konto przejęte przez oszusta odpisałeś wiec spodziewaj się niedługo maila od niby allegro że proszą Cie o zweryfikowania konta bo była próba włamania czy coś takiego, absolutnie nie weryfikuj swojego konta na allegro po takim mailu bo będą mieli i Twoje konto

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    E-sądy działają szybko bo nikogo nie wzywają na rozprawy. Opierają się tylko na złożonych kwitach. Masz dowód przelewu, oświadczasz, że nie otrzymałeś towaru, dołącz jeszcze billing rozmów z jego numerem telefonicznym i kopie maili- to mu dopierniczą w kilka dni. W najbardziej pesymistycznym przypadku sąd nakaże mu w ustalonym terminie wydać towar, a jak tego nie zrobi, to będzie miał dopiero przesrane do trzeciego pokolenia.
    To co tu napisałeś to są tylko pobożne życzenia i ja chciałbym, żeby tak było. Niestety ma to się nijak do rzeczywistości
    Doświadczyłem tego w 2014 roku i ręce mi opadły - tylko sprawa cywilna w normalnym trybie może cokolwiek zmienić, ale idą za tym kolejne pieniądze.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Ponieważ nie znalazłem oddzielnego wątku postanowiłem napisać w tym dziale. Dziś doszedł do mnie dziwny mail w sprawie sprzedaży mojego aparatu.
    Doszło to samo
    Po odpowiedzi, że tylko płatność PayU i wysyłka krajowa klient się nie odezwał
    Nie zdziwię się, jeśli to konto jest już zablokowane. Założone dawno, firmowe, wygląda na włamanie i przejęcie konta. "przekręt nigeryjski" i tyle.

Coś już napisał
    Miasto
    Śląsk

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    konto przejęte przez oszusta odpisałeś wiec spodziewaj się niedługo maila od niby allegro że proszą Cie o zweryfikowania konta bo była próba włamania czy coś takiego, absolutnie nie weryfikuj swojego konta na allegro po takim mailu bo będą mieli i Twoje konto
    Dzięki za ostrzeżenie. Ale co jeśli faktycznie będzie próba przejęcia/włamania na moje konto i wiadomość dostanę od Allegro? Jak to poznać? Czy wtedy mam sprawę zgłosić?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jak to poznać? Czy wtedy mam sprawę zgłosić?
    Raportuj do allegro od razu, nie czekaj. Sam miałem podobnie, mój aparat kupił teraz "nigeryjski kupiec" z konta przejętego z allegro.
    Na szczeście znalazłem tel. do gościa (prawdziwego) i sprawa nabrała biegu w allegro.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-02-2015 o 21:03

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    E-sądy działają szybko bo nikogo nie wzywają na rozprawy. Opierają się tylko na złożonych kwitach. Masz dowód przelewu, oświadczasz, że nie otrzymałeś towaru, dołącz jeszcze billing rozmów z jego numerem telefonicznym i kopie maili- to mu dopierniczą w kilka dni. W najbardziej pesymistycznym przypadku sąd nakaże mu w ustalonym terminie wydać towar, a jak tego nie zrobi, to będzie miał dopiero przesrane do trzeciego pokolenia.
    Uprościłeś maksymalnie procedurę i tylko teoretycznie masz rację .E-sąd jest przychylny dla firm windykacyjnych z dziesiątkami bezczelnych ,chciwych pseudoprawników .
    Wciąż te firmy (wystarczy poszukać w sieci) żerują/polują na każde potknięcie prawne kogoś , kto nawet nie był dłużnikiem.
    "Zwykły" delikwetnt nie poruszajacy się sprawnie w przepisach nie ma szans takich jak firmy windykacyjne w e-sądzie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Nie wiem czy wiecie, taka ciekawostka. Allegro to produkt afrykański, który niedawno wystawili na sprzedaż. Może dlatego pełno na nim nigeryjskich czy innych akcji.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Adam.smith to u nas Jan Kowalski, czyli baaaaardzo popularne imię i nazwisko, i mój adresat również się tak nazywał. Na allegro konto założone dzień wcześniej.

Strona 146 z 222 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów