Strona 156 z 222 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Fragmenty kilku świeżych maili skierowanych do mnie jako sprzedającego:
    - "jaka ostateczna cena?"
    - "co Pan powie na kwotę x" (kwota niższa o 20%)
    - "czesc, kost to London?" (oryginalna pisownia)
    - "Mam L 28-70 więc nie zależy mi aż tak bardzo. Proszę przemyśleć a jeśli przez dłuższy okres nie będzie zainteresowania Pańskim obiektywem powrócimy do rozmowy."
    - "Jestem bardzo zadowolony z odpowiedzi do mnie i chcialbym kupic przedmiot, co to jest stan przedmiotu i zakup towaru dla mojego syna i chcialem sie dowiedziec, ze bede co platnosci przelewem bo mam maly problem z moim PayU konto na Allegro i bedzie równiez dodac dodatkowy kontroler 200PLN do zaplaty jako koszty wysylki do Wielkiej Brytanii za posrednictwem Pocztex-EMS (EE) i koszt wysylki do Wielkiej Brytanii z Pocztex-EMS (EE) tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl), Ja potrzebowac ty wobec poczta mi swoje dane bankowe pelnej platnosci"
    -"czekam na szybką zmianę ceny i kupuję"

Co do 600L to nie wyobrażam sobie innego sfinalizowania transakcji niż odbiór osobisty z przetestowanie obiektywu na własnym body.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Co do 600L to nie wyobrażam sobie innego sfinalizowania transakcji niż odbiór osobisty z przetestowanie obiektywu na własnym body.
    Oczywiście, ale znów nie bierzesz pod uwagę tego konkretnego przypadku - po obiektyw trzeba by jechać 300 km.
    To trochę tak jak z kupnem samochodu - "Panie, 180 tysięcy przebiegu, bezwypadkowy, idealny stan", a na miejscu zastajesz ruinę z licznikiem przekręconym o 100%.
    Oczywiście kosztów dojazdu nikt nie wraca...
    Zrobienie kilku sampli nie zajmie wiele czasu, a potencjalnemu nabywcy może oszczędzić 250 zł wydanych niepotrzebnie na paliwo. Chyba, że sprzedający ma coś do ukrycia...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec

Dla mnie dziwne jest, że facet nie wrzucił kilku rawów na hosting do opisu aukcji, to nie są tanie zabawki i takie coś może rozwiązać wiele problemów i zawracania gitary. Jak ktoś ma wydać >12 000 na szkło to i te 250-300 na paliwo to znowu nie tak dużo.

Co do gaduł to sprzedając Tamrona 150-600 zadzwonił do mnie facet i gadaliśmy ponad godzinę, żałuję, że dał 5 dych mniej niż zwycięzca aukcji bo fajnie mi się z nim gadało i chciałem, żeby kupił to szkło. A rozumiem, że nie każdy ma do wtopienia kilka tysięcy na szkło.
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    Jak ktoś ma wydać >12 000 na szkło to i te 250-300 na paliwo to znowu nie tak dużo.
    Wydać 250 zł by kupić obiektyw a zmarnować 250 zł (i pół dnia) na niepotrzebną wycieczkę to dwie różne sprawy...

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wydać 250 zł by kupić obiektyw a zmarnować 250 zł (i pół dnia) na niepotrzebną wycieczkę to dwie różne sprawy...
    Przy takiej kwocie nawet jakbym dostał sample to pojechałbym odebrać szkło osobiście, a na miejscu zawsze można się zdziwić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wydać 12 tys i nie dostać tego co się kupiło to jeszcze większa strata. Pół dnia może nie wystarczyć na odrobienie strat.

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    Przy takiej kwocie nawet jakbym dostał sample to pojechałbym odebrać szkło osobiście, a na miejscu zawsze można się zdziwić.
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wydać 12 tys i nie dostać tego co się kupiło to jeszcze większa strata. Pół dnia może nie wystarczyć na odrobienie strat.
    Być może mało precyzyjnie się wyrażam - nie kupiłbym obiektywu za 12 koła wyłącznie na podstawie sampli przesłanych e-mailem, odbiór osobisty i oględziny są oczywiste.
    Sample są potrzebne po to, żeby nie jechać zupełnie w ciemno po ewidentnie zajechanego klocka (strata czasu i kasy na paliwo).
    Jeśli sample są OK, to prawdopodobieństwo powrotu do domu z obiektywem zasadniczo wzrasta i wtedy 250 zł wydane na paliwo jest po prostu koniecznym kosztem.

Bywalec

Tu się z Tobą zgadzam Merde.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Być może mało precyzyjnie się wyrażam - nie kupiłbym obiektywu za 12 koła wyłącznie na podstawie sampli przesłanych e-mailem, odbiór osobisty i oględziny są oczywiste.
    Sample są potrzebne po to, żeby nie jechać zupełnie w ciemno po ewidentnie zajechanego klocka (strata czasu i kasy na paliwo).
    Jeśli sample są OK, to prawdopodobieństwo powrotu do domu z obiektywem zasadniczo wzrasta i wtedy 250 zł wydane na paliwo jest po prostu koniecznym kosztem.
    No to w takim razie się nie zrozumieliśmy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Nie znamy szczegolów, ale publicznie sie obmawia i rzuca jakies podejrzenia na bogu ducha winnego allegrowicza.
    No i dlatego z wszelkimi wnioskami bym się wstrzymał.....
    Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    W sumie warto moze zastanowić sie jaki sens ma istneinie takiego forum, bo kazdy moze napisac tutaj wszystko bezkarnie o kazdej aukcji
    No cóż, taka cena wolności słowa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 156 z 222 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów