Strona 196 z 222 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Domyślnie Odp: Kradziony sprzęt?

Facet, który handluje sprzętem nie musi znać się na fotografii. A kolega, który założył temat ma zadatki na Policjanta do zwalczania cyberprzestepczosci, albo przynajmniej na prywatnego detektywa

@Tom77
    Chodzi o to, że coś mi w tych ogłoszeniach nie pasuje (Zeiss 85mm i tilt-shifty to nie są popularne szkła, byle kto tego nie kupuje), a Canon Board to duże zbiorowisko ludzi. Może komuś ostatnio zagięły podobne zabawki i ucieszy się z nich odnalezienia? Ludzie na allegro są bezczelni, liczbę iPhone'ów do których ktoś "przypadkiem" nie pamięta hasła i zgubił pudełko podczas przeprowadzki jest mnóstwo.

@becekpl
    Gdzie jest wzmianka o handlu sprzętem foto w komentarzach? Cokolwiek o fotografii widzę tylko w 2 negatywach i 1 pozytywie. Strony "o mnie" nie ma. Handlarz z 182 komentarzami? . Co do drugiego masz rację, 5 lat zajęło mi znalezienie okazji żeby się tutaj przedstawić i powoli żałuję. To trochę zabawne, bo ostatnio jak się tutaj udzielałam i wygrałem zdjęcie miesiąca to również było nieprzyjemnie słuchać lamentu jak to poziom prac upadł (chociaż w tamtym przypadku było to uzasadnione ).

@wolekmister
    Już znalazłem swoją branżę, ale zawsze dobrze jest mieć inne opcje

Nie wszyscy zrozumieli chyba jakie są moje intencje, więc dla jasności - nie lubię znieczulicy społecznej, więc kiedy widzę, że coś może być na rzeczy wolę działać i udało mi się w taki sposób już kilku osobom pomóc. Tutaj tylko o to. Nie ma w tym (serio?) autopromocji, czy chęci błyśnięcia na forum. Detektywem też nie zostanę bo nie lubię długich ogniskowych

Jeżeli moderator uzna ten temat za zbędny proszę kasować, ja swoje zrobiłem.
    Ostatnio edytowane przez Acristo ; 13-03-2016 o 19:19

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Acristo Zobacz posta
    @Tom77
    Chodzi o to, że coś mi w tych ogłoszeniach nie pasuje (Zeiss 85mm i tilt-shifty to nie są popularne szkła, byle kto tego nie kupuje), a Canon Board to duże zbiorowisko ludzi. Może komuś ostatnio zagięły podobne zabawki i ucieszy się z nich odnalezienia? Ludzie na allegro są bezczelni, liczbę iPhone'ów do których ktoś "przypadkiem" nie pamięta hasła i zgubił pudełko podczas przeprowadzki jest mnóstwo.

@becekpl
    Gdzie jest wzmianka o handlu sprzętem foto w komentarzach? Cokolwiek o fotografii widzę tylko w 2 negatywach i 1 pozytywie. Strony "o mnie" nie ma. Handlarz z 182 komentarzami? . Co do drugiego masz rację, 5 lat zajęło mi znalezienie okazji żeby się tutaj przedstawić i powoli żałuję. To trochę zabawne, bo ostatnio jak się tutaj udzielałam i wygrałem zdjęcie miesiąca to również było nieprzyjemnie słuchać lamentu jak to poziom prac upadł (chociaż w tamtym przypadku było to uzasadnione ).

@wolekmister
    Już znalazłem swoją branżę, ale zawsze dobrze jest mieć inne opcje

Nie wszyscy zrozumieli chyba jakie są moje intencje, więc dla jasności - nie lubię znieczulicy społecznej, więc kiedy widzę, że coś może być na rzeczy wolę działać i udało mi się w taki sposób już kilku osobom pomóc. Tutaj tylko o to. Nie ma w tym (serio?) autopromocji, czy chęci błyśnięcia na forum. Detektywem też nie zostanę bo nie lubię długich ogniskowych

Jeżeli moderator uzna ten temat za zbędny proszę kasować, ja swoje zrobiłem.
    Jeżeli oskarżasz kogoś o paserstwo to wypada mieć jakieś dowody. Słabej jakości zdjęcia czy brak oryginalnych opakowań nie czyni z człowieka złodzieja czy pasera.

@Tom77
    Zgadzam się, dlatego nie oskarżam. Natomiast faktycznie dla jasności powinienem zatytułować wątek "Podejrzany sprzęt".

Domyślnie Ostrzeżenie dla sprzedających na Allegro

Cześć,

Nigeryjski przekręt w wersji PL

Kilka dni temu "sprzedałem" obiektyw, "kupujący" z zerową jeszcze wtedy ilością komentarzy przesłał potwierdzenie rzekomego zwykłego przelewu na konto PAYU. Podobno jego bank nie obsługuje szybkich przelewów(sprawdziłem, faktycznie tak było), prosił o pilne wysłanie przedmiotu. Towaru oczywiście nie wysłałem, czekałem aż środki pojawią się na koncie, nie doczekałem się, sprawę zgłosiłem Allegro. Dziś widzę, że na karcie "kupującego" jest pierwszy negatyw, inny sprzedający wysłał towar a pieniędzy się nie doczekał.

Uważajcie na ten mechanizm.

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Sprzedaje aktualnie szkiełko na allegro i mam 2 próby "wymuszenia" w ciągu 3 dni

Jedno konto zawieszone z Ukrainy. Drugie aktywne wysyłka do Londynu
    W oby przypadkach niepolski polski.

Oczywiście oferty kupujących na więcej niż potrzeba

Ten ktoś z Londynu przestał się odzywać jak napisałem aby wziął udział w aukcji i ze lecę do Londynu to mogę osobiście dostarczyć

Co za matactwa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Odpowiedz na te "mechanizmy" jest bardzo prosta: wysyłka dopiero gdy kasa na koncie.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Ciekawe czy na ebau'u tez tak szaleja? Czy ktos spotkal sie tam z podobnymi walkami?

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Obiektyw Canon EF 17-40 mm 4 L USM GWARANCJA PL (6063554676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie ma pudelka
    Nie ma oslony
    Pan nie chce podac nr seryjnego
    Kod obiektywu podaje ale nie pelny
    Nie ma mozliwosci sprawdzenia
    Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010

--- Kolejny post ---

http://allegro.pl/show_item.php?item=6063554676

Nie ma pudelka
    Nie ma oslony
    Pan nie chce podac nr seryjnego
    Kod obiektywu podaje ale nie pelny
    Nie ma mozliwosci sprawdzenia
    Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010

Nowy Canon EOS 5D Mark MK III body GWARANCJA 24m (6058557763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pan nie odpowiada na maile, telefon wyłączony, na podanego w zakładce "o mnie" maila wysłałam zapytanie- przyszła zwrotka :"pawlowsk@wp.pl": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne"...
    Za tę cenę samo z siebie podejrzane.

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

poprawiam się - Pani (nie Pan)

Strona 196 z 222 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów