Facet, który handluje sprzętem nie musi znać się na fotografii. A kolega, który założył temat ma zadatki na Policjanta do zwalczania cyberprzestepczosci, albo przynajmniej na prywatnego detektywa![]()
Facet, który handluje sprzętem nie musi znać się na fotografii. A kolega, który założył temat ma zadatki na Policjanta do zwalczania cyberprzestepczosci, albo przynajmniej na prywatnego detektywa![]()
@Tom77
Chodzi o to, że coś mi w tych ogłoszeniach nie pasuje (Zeiss 85mm i tilt-shifty to nie są popularne szkła, byle kto tego nie kupuje), a Canon Board to duże zbiorowisko ludzi. Może komuś ostatnio zagięły podobne zabawki i ucieszy się z nich odnalezienia? Ludzie na allegro są bezczelni, liczbę iPhone'ów do których ktoś "przypadkiem" nie pamięta hasła i zgubił pudełko podczas przeprowadzki jest mnóstwo.
@becekpl
Gdzie jest wzmianka o handlu sprzętem foto w komentarzach? Cokolwiek o fotografii widzę tylko w 2 negatywach i 1 pozytywie. Strony "o mnie" nie ma. Handlarz z 182 komentarzami? . Co do drugiego masz rację, 5 lat zajęło mi znalezienie okazji żeby się tutaj przedstawić i powoli żałuję. To trochę zabawne, bo ostatnio jak się tutaj udzielałam i wygrałem zdjęcie miesiąca to również było nieprzyjemnie słuchać lamentu jak to poziom prac upadł (chociaż w tamtym przypadku było to uzasadnione).
@wolekmister
Już znalazłem swoją branżę, ale zawsze dobrze jest mieć inne opcje
Nie wszyscy zrozumieli chyba jakie są moje intencje, więc dla jasności - nie lubię znieczulicy społecznej, więc kiedy widzę, że coś może być na rzeczy wolę działać i udało mi się w taki sposób już kilku osobom pomóc. Tutaj tylko o to. Nie ma w tym (serio?) autopromocji, czy chęci błyśnięcia na forum. Detektywem też nie zostanę bo nie lubię długich ogniskowych
Jeżeli moderator uzna ten temat za zbędny proszę kasować, ja swoje zrobiłem.
Ostatnio edytowane przez Acristo ; 13-03-2016 o 19:19
@Tom77
Zgadzam się, dlatego nie oskarżam. Natomiast faktycznie dla jasności powinienem zatytułować wątek "Podejrzany sprzęt".
Cześć,
Nigeryjski przekręt w wersji PL
Kilka dni temu "sprzedałem" obiektyw, "kupujący" z zerową jeszcze wtedy ilością komentarzy przesłał potwierdzenie rzekomego zwykłego przelewu na konto PAYU. Podobno jego bank nie obsługuje szybkich przelewów(sprawdziłem, faktycznie tak było), prosił o pilne wysłanie przedmiotu. Towaru oczywiście nie wysłałem, czekałem aż środki pojawią się na koncie, nie doczekałem się, sprawę zgłosiłem Allegro. Dziś widzę, że na karcie "kupującego" jest pierwszy negatyw, inny sprzedający wysłał towar a pieniędzy się nie doczekał.
Uważajcie na ten mechanizm.
Sprzedaje aktualnie szkiełko na allegro i mam 2 próby "wymuszenia" w ciągu 3 dni
Jedno konto zawieszone z Ukrainy. Drugie aktywne wysyłka do Londynu
W oby przypadkach niepolski polski.
Oczywiście oferty kupujących na więcej niż potrzeba
Ten ktoś z Londynu przestał się odzywać jak napisałem aby wziął udział w aukcji i ze lecę do Londynu to mogę osobiście dostarczyć
Co za matactwa
Odpowiedz na te "mechanizmy" jest bardzo prosta: wysyłka dopiero gdy kasa na koncie.
Ciekawe czy na ebau'u tez tak szaleja? Czy ktos spotkal sie tam z podobnymi walkami?
Obiektyw Canon EF 17-40 mm 4 L USM GWARANCJA PL (6063554676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie ma pudelka
Nie ma oslony
Pan nie chce podac nr seryjnego
Kod obiektywu podaje ale nie pelny
Nie ma mozliwosci sprawdzenia
Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010
--- Kolejny post ---
http://allegro.pl/show_item.php?item=6063554676
Nie ma pudelka
Nie ma oslony
Pan nie chce podac nr seryjnego
Kod obiektywu podaje ale nie pelny
Nie ma mozliwosci sprawdzenia
Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010
Nowy Canon EOS 5D Mark MK III body GWARANCJA 24m (6058557763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pan nie odpowiada na maile, telefon wyłączony, na podanego w zakładce "o mnie" maila wysłałam zapytanie- przyszła zwrotka :"pawlowsk@wp.pl": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne"...
Za tę cenę samo z siebie podejrzane.
Pozdrawiam
--- Kolejny post ---
poprawiam się - Pani (nie Pan)![]()