Widać że to handlarz i wystawia sprzęt zanim go nawet otrzyma. Kupuje jakieś tam okazje ... Wystarczy wczytać się w komentarze i wszystko jasne...
Widać że to handlarz i wystawia sprzęt zanim go nawet otrzyma. Kupuje jakieś tam okazje ... Wystarczy wczytać się w komentarze i wszystko jasne...
O nr przesyłki pytałem i to nie raz,było tylko cos w stylu,za godzinę wyślę,jutro wyślę,nie ma mnie w domu itd. Nie czaje kompletnie gościa, mam jego adres,nr konta,telefon a ten od tak robi ludzi w konia. Dzwoniłem i powiedziałem,że zostanie zgłoszony na policję ale jakoś to wrażenia na nim nie zrobiło. Jeszcze dzis mu odpowiedniego maila napisałem ale nie raczył odpisać. Tak czy siak,kopiuje wszystko co mam i jutro idę gościa zgłosić na policję,ciekawi mnie tylko czy coś z tym zrobią...
A weź go podaj od razu do e-sądu! A jak będziesz miał wyrok na niego, to do komornika i dziad zaraz będzie miał jesień średniowiecza! Policja oleje ten temat.
Ostatnio edytowane przez atsf ; 26-02-2015 o 01:07
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Nawet nie wiedziałem,ze cos takiego jak e-sąd istniejena policję i tak zgłoszę,nie przyniesie rezultatu,to ogarne temat z tym e sądem. Na pewno oszustowi nie odpuszczę
Na Policję zgłosić i tak trzeba, choć prawdopodobnie po miesiącu sprawę umorzą. Wygrać możesz tylko w Sądzie, ale to długa droga.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
spoko ja mam czas,chociaż miałbym stracić drugie tyle i tak sku...yna udupię
E-sądy działają szybko bo nikogo nie wzywają na rozprawy. Opierają się tylko na złożonych kwitach. Masz dowód przelewu, oświadczasz, że nie otrzymałeś towaru, dołącz jeszcze billing rozmów z jego numerem telefonicznym i kopie maili- to mu dopierniczą w kilka dni. W najbardziej pesymistycznym przypadku sąd nakaże mu w ustalonym terminie wydać towar, a jak tego nie zrobi, to będzie miał dopiero przesrane do trzeciego pokolenia.
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Ponieważ nie znalazłem oddzielnego wątku postanowiłem napisać w tym dziale. Dziś doszedł do mnie dziwny mail w sprawie sprzedaży mojego aparatu. Osoba ta zaproponowała mi gigantyczną sumę (jak dla mnie) za mój aparat. Poniżej treść maila:
Halo
Dzieki za mail.i jestem gotów zaplacic te fee.i wysylki zlozy 700zl + 200zl wysylka fee.i chcialem cie wyslac element do UK.I Sprawdzilem koszt wysylki do Wielkiej Brytanii, gdzie potrzebny jest element z EMS POCZTEX tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) i jest to okolo 200 zl,
Musisz maila mi swoje pelne dane bankowe do zlozenia takich jak
Nazwa:
Numer konta:
Swift Code:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
tak, ze mozna dokonac transferu do Ciebie ..
czekajac na szybka odpowiedz
Dnia 26 lutego 2015 15:56 Wojciech Olejnik <wojtassx@interia.pl> napisał(a):
Nie ma ceny minimalnej, sprzedam za najwyższą wylicytowaną kwotę .Pozdrawiam, Wojciech.
Od: Allegro
Wysłano: â2015-â02-â25 21:22
Do: wojtassx@interia.pl
Temat: Pytanie o przedmiot Canon EOS 450D + grip
Wiadomość od: Mediapol1 (8)
Strona z przedmiotem: Canon EOS 450D + grip
Treść wiadomości
jaka jest cena minimalna?
Wygląda na to że jak dam tej osobie dane bankowe to wyśle mi trefne potwierdzenie zapłaty, i tyle zobaczę kaskę za aparat. Ktoś już miał taki przypadek?
zgoogluj sobie "przekręt nigeryjski" i będziesz wiedział na przyszłość
SONY