Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 308

Wątek: Sigma Art 24/1.4

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sigma Art 24/1.4

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    przepraszam , ze tak bezposrednio , ale dlaczego chcialbyc zeby ktos w koncu mial zrozumiec herezje jaka napisales ?
    Spokojnie, ja się w ogóle nie gniewam, poniewaz bardzo cenię ciebie tutaj na forum i znam twoje możliwości. Jednakże muszę cię wyprowadzić delikatnie z błędu w jakim się pewnie nieświadomie znalazłeś. Niestety to jest główny problem Sigmy...Rzeźbisz sobie usb dockiem w zaciszu domowym, kalibracja przebiega idealnie, jesteś zadowolony. Na drugi dzień wybierasz się na spacer, albo na reportaż (np ślubny), po czym wracasz zdenerwowany z połową zdjęć nieostrych, tzn ostrych, ale nie tam gdzie chciałeś.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    mam zestaw C ( i body i szkła), i nic nie muszę odsylać do poprawy/kalibracji.
    Trzeba się zdecydować:albo pewnie ,albo ryzykownie czyli taniej.
    I tak nie będzie reguły
    Niestety ten wybór nie jest tak oczywisty

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nieźle pojechałeś .
    Ale masz sporo racji.
    Aby nie mieć problemów : kalibracja body +szkło ,
    mam zestaw C ( i body i szkła), i nic nie muszę odsylać do poprawy/kalibracji.
    Trzeba się zdecydować:albo pewnie ,albo ryzykownie czyli taniej.
    I tak nie będzie reguły:
    Sigmę 50-500IS i 10-20/3,5 wspominam bardzo dobrze a 30/1,4 odrzucilem z obrzydzeniem.
    widocznie masz szczęście (lub nie widzisz problemu) bo szkieł canona wymagających kalibracji widziałem więcej niż szkieł sigmy pewnie dlatego że ogólnie to mało sigm oglądam - ale moim zdaniem nie ma zdrowych pacjentów są tylko pacjenci niezdiagnozowani wystarczy dla przykładu żeby daleko nie szukać rzucić okiem na wątek o af 5DIII robią sobie podśmie....... z xxxkomara do momentu kiedy sami nie sprawdzą jak ich zestaw którego celności byli pewni trafia. w przypadku sigmy można takiego pacjenta uleczyć samemu ( i nie trzeba nic odsyłać) w przypadku canona niekoniecznie. usb dock to genialny wynalazek.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 22-02-2015 o 20:37
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    widocznie masz szczęście (lub nie widzisz problemu)
    -Na pewno: jedno i drugie.
    -używam 4 obiektywów C i jednego T(więcej nie porzebuję)
    Im wiecej szkieł tym więcej potencjalnych problemów.
    Mam ten komfort ,ze nie fotografuję za pieniądze,
    więc różne niedostatki/wady czy to body czy obiektywu mogę ignorować,
    bo nawet nie wiem czy mam rację w ewentualnym podnoszeniu problemu .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a nie lepiej napisać uczciwie ,ze brak kasy na elki, wiec kupuje się zamienniki?
    i bez sztucznej napinki jakie to cuda na kiju za drobne można kupić?
    w końcu to forum Canona a nie części zamiennych do niego
    ja brak kasy rozumiem,tez nie zawsze ją mam

Może i niektórzy wybierają sigmy A z powodu ograniczonych funduszy. Moim zdaniem nieświadomie dokonują lepszego wyboru - wiadomo optyka i niech ktoś powie że odpowiedniki c są optycznie lepsze od sigm A. Sam mam 3 L-ki 16-35 F4 IS, 24-70 F2.8II L 70-200 f2.8II L IS i wybrałem je(nówki) nie patrząc na cenę, ale dlatego , że optycznie nie mają konkurencji. Z tego samego powodu kupiłem sigmy; 35A i 50A. Wiadomo mogłem otusa ale muszę mieć AF. Swoje sigmy oczywiście kalibrowałem dockiem, ale z powodu braku czasu robiłem to wieczorami przy sztucznym świetle. Efekt jest taki że AF trafia świetnie w złych i w dobrych warunkach oświetleniowych. Radzę spróbować. Podeście takie, że idę do sklepu próbuję 5 sztuk i wybieram najlepszą rodzi frustracje w późniejszym używaniu. Sigmę trzeba dostroić i warto bo efekty uzyskiwane w porównaniu z odpowiednikami canona są zdecydowanie lepsze.

jak komuś przeszkadzają kosmiczne ceny za C, to dlaczego w całości nie kupuje produktów innych firm?
    skoro sigma robi takie cudne obiektywy to ich body pewnie jest kosmicznie genialne
    Genialna myśl

Pełne uzależnienie

jak ktoś ma ograniczone fundusze to kupuje canona 1.4 i twierdzi że jest genialny albo canona 1.8 i twierdzi że nic więcej nie potrzebuje bo ten po lekkim wyostrzeniu tego co ma być ostre i lekkim rozmyciu programowym tego co ma być rozmyte jest super
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jak ktoś ma ograniczone fundusze to kupuje canona 1.4 i twierdzi że jest genialny albo canona 1.8 i twierdzi że nic więcej nie potrzebuje bo ten po lekkim wyostrzeniu tego co ma być ostre i lekkim rozmyciu programowym tego co ma być rozmyte jest super
    Akurat w kwestii 50ek, to niestety w cenach do 6k pln nie ma za bardzo w czym wybierać. I nie ważne czy to najtańszy canon 50/1.8, sigma czy 50L, wszystko pozostawiają sporo do życzenia - jak nie AFem to jakością obrazu, budową i takie tam .

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

o dziwo więcej wydałem na kalibrację swoich piątek i szkieł(systemowych) do nich niż na kalibrację sigmy :P
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Akurat w kwestii 50ek, to niestety w cenach do 6k pln nie ma za bardzo w czym wybierać. I nie ważne czy to najtańszy canon 50/1.8, sigma czy 50L, wszystko pozostawiają sporo do życzenia - jak nie AFem to jakością obrazu, budową i takie tam .
    Relatywizujesz - szczególnie mi się podoba "i takie tam", ja po prawie roku używania nadal chwalę dzień kiedy kupiłem sigmę - i cytując klasyka nie dam sobie wmówić że "czarne jest czarne a białe jest białe" - przed zakupem sigmy odstawiałem jakiś chocholi taniec próbując kupić obiektyw z tego zakresu który zadowoli moje amatorskie poczucie smaku (współczuję zawodowcom- chyba na ich miejscu uparcie twierdziłbym że "białe jest białe a czarne jest czarne"). Sigma ma moją kasę, a ja mam poczucie że to jest dobrze wydana kasa . Chyba muszę napisać do sigmy żeby mnie sponsorowali - tak ładnie piszę i z takim uczuciem, prawie tak ładnie jak w różnych miejscach o olympusie om-d .
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    o dziwo więcej wydałem na kalibrację swoich piątek i szkieł(systemowych) do nich niż na kalibrację sigmy :P
    Taki ogólnik to każdy może pier ...,
    w każdej sprawie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów