Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 308

Wątek: Sigma Art 24/1.4

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Sigma Art 24/1.4

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Matsil nie doczytales widać ;-)
    Widać nie, więcej czasu spędzam w plenerze a mniej na forum .
    Odniosłem się jedynie do Twoich ostatnich postów.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Kolejny raz nie trafiłeś i chyba mojego podpisu w stopce tez nie doczytales. Dziś jest niedziela, wypoczywam :-)
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja jakoś jeszcze ani 35L ani 50L na sigmę nie zamieniłem i nie zamienię. Z S35 miałem sporo do czynienia, z S50 tylko jedno spotkanie i gdyby nie zawodzący w słabym oświetleniu AF to bym się skusił. Jakość optyczna owszem super, budowa też, ale jak mam 2-3 razy więcej zdjęć nie trafionych w stosunku do L, to dziękuję, poczekam . W świetle dziennym AF niczym eLom nie ustępuje, ale przy sztucznym i słabym jest już... słabo.

Canon nikogo nie odstrasza. Jak Ciebie odstrasza, to znaczy, że Cię na to nie stać...
    Dlatego ja nie jeżdżę mercedesem S63 AMG, ale też nie mowię, że cena odstrasza .
    to jest bledne przeswiadczenie ze za gorsze ostrzenie w slabym swietle odpowiaada obiektyw ( tak moize byc w obiektywach zle skorygowanych , ale S takim nie jest - przeciwnie , nalezy do najlepiej skorygowanych aktualnie na rynku ).
    przeceiz obiektyw nie analizuje obrazu , tylko wykonuje to co certrala - czyli puszka kaze.

powod jest inny , nie to ze ten obiektyw nagle ostrzy gorzej w ciemniejszym swietle.
    jesli mechanizm wykonawczy pracuje dobrze w dzien , to pracuje tez dobrze w nocy.
    to pucha miala problemy z analiza obrazu i nieslusznie obarcza sie tym obiektyw.

a najczestszym powodem jest brak prawidlowego dostrojenia. Moze to dotyczyc obiektywu kazdej marki w takim samym stopniu.
    na oko nie jest to latwo zrobic.
    Zupelonie normalny , czyli wiekszy rozrzut dla niedostrojonego optymalnie obiektywu i ludzie nie znajac zaleznosci winia tym niby slabsza prace silnika w nocy .

Art ma prawo byc nieco wolniejszy , to moze byc przyczyna nieostrosci czasami dla ruchomych obiektow.
    ale takie jest zalozenia - art to precyzja kosztem szybkosci , Sport to szybkosc kosztem precyzji.

im wieksza szybkosc nastawy obiektywu tym mniejsza precyzja - taka jest ogolna tendencja ( rozna co do wartosci bezwzglednej w roznych obiektywach).

Miasto
    Wołomin

Kolejny raz nie trafiłeś i chyba mojego podpisu w stopce tez nie doczytales. Dziś jest niedziela, wypoczywam :-)
    No to podpis nijak ma się do generowanych wypowiedzi .

Bechamot, ciekawa teoria . To jak wytłumaczyć, że na eLkach czy światlo dzienne czy sztuczne problemu nie ma? Puszka inaczej każe? .
    Co do sigmy 35, to używałem 3-ch egzemplarzy więc to nie wina jednego konkretnego, lecz jak widać TTTM. O S50 nie chcę przesądzać, bo był to jeden egzemplarz na dodatek u mnie tylko kilka godzin więc tyle co nic. Mimo, że w 50L też AF pozostawia trochę do życzenia, to jest o wiele bardziej przewidywalny niż w sigmie, niestety...

Miasto
    Chełmno

Nie mam tylko w plecaku sigmy, wiec kolejny raz nie trafiłeś. Canon 135 tez nie trafia i pudluje na sali czy w związku z tym mam go sprzedać? Za mocno generalizujesz.

Jeśli oczekujesz tego ze sprzęt zrobi za Ciebie robotę nie mamy więcej o czym pisać ;-)
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 22-02-2015 o 15:50

Miasto
    Chełmno

Tak czy siak życzę miłej niedzieli. Spadam poczytać :-)

Miasto
    Wołomin

Nie mam tylko w plecaku sigmy, wiec kolejny raz nie trafiłeś. Canon 135 tez nie trafia i pudluje na sali czy w związku z tym mam go sprzedać? Za mocno generalizujesz.

Jeśli oczekujesz tego ze sprzęt zrobi za Ciebie robotę nie mamy więcej o czym pisać ;-)
    Nie mam pojęcia o czym piszesz i nie chce mi się wchodzić w bzdurne dyskusje. Nie zaglądam Ci do plecaka, odnoszę sie jedynie do niekonsekwentnych wypowiedzi.

Nic nie generalizuję, bo sprzętu w swoim życiu przewaliłem można powiedzieć tony i zostało tylko to co warto było zostawić.

Ostatnio na forum zaglądam bardzo rzadko, bo od dłuższego czasu widzę coraz większy onanizm sprzętowy i skupianie się na pierdołach. Kiedyś dawałem wciągać się w takie dyskusje, ale to kompletnie nie ma sensu, dużo lepiej czuję się z aparatem w ręku i to daje mi najwięcej satysfakcji.

Lubisz sigmę, odpowiada Ci, super. Życzę świetnych ujęć i miłego wieczoru kończącej się niedzieli!

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Sigma też obiektyw. Ale kundel.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Nie da się was czytać na tym forumie - to złe tamto ble, a to super cacy a inni herezje opowiadajo. Jak żyć? Zamknijcie wasze buzie albo piszcie o konkretach, zamiast robić tu jeden wielki śmietnik, w którym odnalezieni sensownego postu na temat graniczy z cudem.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a nie lepiej napisać uczciwie ,ze brak kasy na elki, wiec kupuje się zamienniki?
    i bez sztucznej napinki jakie to cuda na kiju za drobne można kupić?
    w końcu to forum Canona a nie części zamiennych do niego
    ja brak kasy rozumiem,tez nie zawsze ją mam

jak komuś przeszkadzają kosmiczne ceny za C, to dlaczego w całości nie kupuje produktów innych firm?
    skoro sigma robi takie cudne obiektywy to ich body pewnie jest kosmicznie genialne
    Nieźle pojechałeś .
    Ale masz sporo racji.
    Aby nie mieć problemów : kalibracja body +szkło ,
    mam zestaw C ( i body i szkła), i nic nie muszę odsylać do poprawy/kalibracji.
    Trzeba się zdecydować:albo pewnie ,albo ryzykownie czyli taniej.
    I tak nie będzie reguły:
    Sigmę 50-500IS i 10-20/3,5 wspominam bardzo dobrze a 30/1,4 odrzucilem z obrzydzeniem.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów