Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!

Widać robota im się pali w rękach i nie toleruja zepsutego towaru zalegajacego na półkach przez cała dobę.

Duże serwisy typu np. Canon czy Toshiba w moich stronach zwykle biora coś za "otwarcie obudowy", zwykle w przedziale $35 do $135, ale nie naprawiaja bez potwierdzenia, chyba, że naprawa jest drobna (czyli tania).

Mniejsze sa nawet lepsze i nie biora zupełnie nic bez zgody na konkretna sumę za naprawę. Np. tydzień temu zaniosłem laptoka do lokalnego biznesu i kiedy zadzwonili po dwóch dniach po "ekspertyzie" zrezygnowałem z naprawy, bo była nieopłacalna. Zapłaciłem 0$.

Ciekawe, że tak samo wśród mechaników samochodowych nie ma zwyczaju pobierania opłat "za otwarcie maski" i w razie braku zgody na cenę naprawy nic się nie płaci. Natomiast hydraulicy, klimatolodzy, czy serwisanci od AGD zwykle biora "za dojazd"( i ekspertyzę oczywiście). Z kolei dentyści i lekarze w razie rezygnacji z zabiegu....
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 21-01-2015 o 02:21
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów