Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 177

Wątek: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Domyślnie Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

zysk - czytaj uchem, a nie brzuchem.
    Ten pojazd w Polsce się nie sprawdzi. Polecam jednemu z kolegów samochód dopasowany do jego realiów.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    zysk - czytaj uchem, a nie brzuchem
    Przecież piszesz do wszystkich,nie napisałeś ,że dedykujesz rekomendacje Twojego auta jednej osobie , .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Co do Passata, też to miałem - 2,8l, 30V z tiptronikiem. Totalna porażka. Może lepsze są te składane w Niemczech, bo mój był z Mexyku.
    Czemu porażka, coś ze skrzynią ?

Mam paska 1,9 tdi zczipowanego na 140 km i nawet dość przyjemnie się nim jeździ. Składany chyba na Ukrainie
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Osobliwości nie mogę polecić od czasu kiedy żona dostała centralnie w bok od Forda Expedition przy 40 mph. Z Impali banan, w Fordzie pęknięty zderzak. Nikomu nic się nie stało, bo Impala to jednak też spore auto. Ale to mnie już całkiem wyleczyło z niedużych aut w Ameryce. I druga rzecz - zacząłem się przyglądać Fordom.
    Na dzień dzisiejszy już od trzech lat leciwy Explorer i nie chcę nic innego. Przyśpiesza, hamuje, skręca w miejscu, blokada dyfra, reduktor, 7 osób. Świetne zawieszenie - jeździ jak osobówka.
    Z początku podchodziłem do niego, jak pies do jeża, ale jednak nieprzypadkowo jest ich taka masa na ulicach. No a w trasie naprawi to każdy kowal.
    Wcześniej miałem Freestara i w zasadzie też bez zastrzeżeń, gdyby nie przedni napęd i jednak prowadzenie, jak małego autobusiku, albo innego minivana.
    Co do Passata, też to miałem - 2,8l, 30V z tiptronikiem. Totalna porażka. Może lepsze są te składane w Niemczech, bo mój był z Mexyku.
    To się zgadza z moimi opiniami, Explorer chyba jest już dojrzałym technologicznie i sprawdzonym produktem. Natomiast kiedy ja kupowałem minivana, Windstar dosłownie przeraził moja towarzyszkę swoim fahrvergnügen i został z tego powodu od razu wyeliminowany. Zachowywał się jak autobus i rzucał dziwnie na boki przy większych prędkościach Coś rzeczywiście wyjatkowego, nie z powodu przedniego napędu, tylko zapewne ogólnie prymitywnego zawieszenia skopiowanego z wozu drabiniastego. Taurus był niewiele leoszy. Co mnie zraziło wtedy zupełnie do Forda. Natomiast późniejsze Fusion czy Lincoln MKZ czy nawet Fuckus to zupełnie co innego pewnie najlepsze fahrvergnügen jakie znam poza niektórymi Nissanami (z niemieckimi pojazdami mam raczej niewiele doświadczenia).
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jak tak się wszyscy rozpisują to i ja coś skrobnę.
    Pogubiłem się w ilości aut jakie miałem, a i kolejność mogła być inna.
    Rozwaliłem na szmelc 1x126p, 1xGolf, 1xMercedes, reszta jakoś jeździła lepiej lub gorzej.

Na pewno początek był taki - 4 lub 5 szt. Fiat 126r, Polonez, Merc 123, Fiat CC, Passat B1, Golf2, Seat Ibiza, Passat B4, Opel Vectra B, Merc 201, 2 x Passat B5, Peugeot 307, Merc 203, Merc 204. Mogłem jakieś krótkoterminowe auta pominąć, a teraz zatrzymałem się na Lexusie IS 220d. Małżowinka jeździ "Ceśką" W204, ale na wiosnę do sprzedania, a ja coś nowego mam na oku. Mam jeszcze inną 190-tkę D - dyliżans skrzyżowany z traktorem, ale jeździ - niedługo będzie zabytkiem z 1986.

Najmilej wspominam W201 190E w wesji Sport 2,5 16v na szerokiej listwie szybkie i fajne autko, tylko skończyło na naczepie...trrach.
    To w oczywisty sposób było nagłe wtargnięcie naczepy na jezdnię tuż przed moim autem. Więcej grzechów nie pamiętam.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-01-2015 o 23:56

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

A ja nie napiszę czym jeździłem, bo było tego dużo - prawo jazdy zrobiłem jak jeden z kolegów w wieku 17 lat - ale napiszę, co mi się ostatnio jeżdżące po ulicach spodobało, "będąc" w Ameryce.
    Chevrolet Silverado, koloru czerwony metalik.
    Panie Kolego - celuj w takiego! (wyszło do rymu )

Uzależniony Awatar italy

Robert , to Ty jesteś jakiś rozbijaka dorgowy

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Merc 123, Fiat CC, Passat B1, Golf, Seat Ibiza, Passat B4, Opel Vectra B, Merc 201, 2 x Passat B5, Merc 203, Merc 204
    Nieźle wspierałeś niemiecki przemysł.
    Ja miałem tylko 6 aut niemieckich:
    Mercedes 115, 2.0 D
    Passat B1, 1,6(gaźnik Pierburg)
    Opel Omega 115 KM
    VW LT 2400
    Tylko Omegę wspominam dobrze.
    pozostałe 2 wspominam strasznie pozytywnie.
    -Audi Avant 100 C 3
    -Audi Avant Quattro C4 2.3,
    a ten ostatni najbardziej
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 21-01-2015 o 00:11
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Robert , to Ty jesteś jakiś rozbijaka dorgowy
    A jak inaczej mam się specjalizować w rekonstrukcji wypadków drogowych, od tego jestem biegłym w tej materii.
    Coś musiałem porozbijać.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nieźle wspierałeś niemiecki przemysł.
    Wspierałem też nasz i włoski, francuski i hiszpański, ale sporadycznie.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta
    Czemu porażka, coś ze skrzynią ?
    Mam paska 1,9 tdi zczipowanego na 140 km i nawet dość przyjemnie się nim jeździ. Składany chyba na Ukrainie
    Auto miało niecałe 90 tys. mil przy zakupie. Po paru miesiącach zaczęło być słychać skrzynię. Jęczenie, jakby siadało jakieś łożysko. Po następnych 10 tys mil silnik zaczął przerywać na jałowych obrotach. Największy problem, że żaden mechanik nie chciał na to nawet spojrzeć. Musiałem szukać serwisu, gdzie za jedyne $430 zdiagnozowali problem. Nie działa napinacz zmiennych faz rozrządu na jednym z bloków. Naprawa około $4500, a więc więcej jak połowa wartości auta. Pozbyłem się problemu za grosze. Nie wiem, może po prostu pech. Ale dałem spokój z niemcami. W tej chwili w rodzinie dwa amerykańskie i jedno japońskie auto. Zapomniałem o serwisach.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Coś musiałem porozbijać.
    Lexusa nie rozbijaj! Możesz mi go sprzedać w dobrej cenie.
    Ostatnio edytowane przez Ligo ; 21-01-2015 o 00:39

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów