Strona 129 z 140 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Kolega mial to samo. Powyzej chyba 3m byla tragedia. Usb dock rozwiazal sprawe.
    Jeśli można wiedzieć w jakim sposób rozwiązuje?,
    Skoro opcje w doku ( kalibracja określonego dystansu ostrzenia AF) działa tylko w serii "Sport".

6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Uzależniony Awatar PoulN

A jednak, i dobrze....

Coś już napisał

Jestem amatorem i wchodząc na CB myślałem, że wyrobię sobie zdanie, dostanę pomoc w kwestii jakości tego obiektywu. Przeczytałem cały watek i dalej nie wiem co sądzić Temat jest tak zaśmiecony postami kompletnie niezwiązanymi z tematem, że chce się rzygać, prywatne wycieczki adwersarzy skonfliktowanych od 20 wątków piszących żeby tylko pisać jeden drugiemu na złość. Nie chcę porównań do innych szkieł, chce dowiedzieć się czy warto kupić konkretnie tą sigmę. Minęło trochę czasu i może ktoś wypowie się w temacie po dłuższym użytkowaniu.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Tez jestem amatorem - najlepiej wypożycz na chwilę, popstrykaj i sam sobie wyrobisz opinie, jedni są zadowoleni inni niemając go w ręku nie...

Jak widzisz nawet na forum tematycznym ciężko wyłapać opinie.

Używam grubo ponad 1,5 roku i nawet nie myślę o innym szkle. Polecam jako amator i użytkownik.
    |CANON FF|

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    Jestem amatorem i wchodząc na CB myślałem, że wyrobię sobie zdanie, dostanę pomoc w kwestii jakości tego obiektywu. Przeczytałem cały watek i dalej nie wiem co sądzić Temat jest tak zaśmiecony postami kompletnie niezwiązanymi z tematem, że chce się rzygać, prywatne wycieczki adwersarzy skonfliktowanych od 20 wątków piszących żeby tylko pisać jeden drugiemu na złość. Nie chcę porównań do innych szkieł, chce dowiedzieć się czy warto kupić konkretnie tą sigmę. Minęło trochę czasu i może ktoś wypowie się w temacie po dłuższym użytkowaniu.
    Jesteś pewny ,że przeczytałeś cały wątek od deski do deski ? ,wyrzucają te 20% śmieci.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    Taki urok wszelkich for. A co do tego czy warto to na to pytanie możesz odpowiedzieć tylko Ty. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie bo nie zna tzw. warunków brzegowych .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

No więc decyzja zapadła. Zamówiłem u Cichego, w piątek powinna być. Forum jednak trochę pomogło a szczególnie uwagi BarteX(chyba nie przekręciłem) zawarte w teście Cichego dotyczącego rzeczonej sigmy. No zobaczymy co pokaże ten egzemplarz w praktyce.

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Takie długie tematy czyta się od końca Szkło jest fajne, będziesz zadowolony.

Witam,

Niespełna rok temu zakupiłem to szkło. Przez pierwsze kilka miesięcy byłem pod dużym wrażeniem jakości obrazu. Niestety wraz z upływem czasu coraz bardziej zacząłem dostrzegać pewne problemy z łapaniem ostrości. Niebawem mienie rok od zakupu i muszę podjąć decyzję co dalej - może trzeba oddać do serwisu. Moim zdaniem - może być błędne ale wydaje mi się że obiektyw bardzo wolno ustawia ostrość w porównaniu do innych szkieł jakie posiadam oczywiście wszystkie canona np. 24-105L czy nawet 85mm f/1.8 Przy statycznych scenach nie ma problemu ale gdy obiekt się porusza np. dziecko czy pies nie sposób jest zrobić ostre zdjęcie. Bardzo często wręcz nie mogę zrobić zdjęcia bo aparat nie jest w stanie złapać ostrości w takim czasie w jakim bym chciał. Nie mają tu znaczenia warunki oświetleniowe. Body to 6D. Nawet gdy ostrość łapie szybko przy statycznej scenie to nadal jest to trochę dłużej niż w przypadku innych szkieł zauważalny jest pewien lag. Natknąłem się że problem może rozwiązać USB Dock ale 200zł to trochę dużo - chyba że przyda się to do jakiś innych celów. Chciałbym się dowiedzieć czy inni użytkownicy też spotkali się z takimi objawami.

Pozdrawiam
    Kuba

Strona 129 z 140 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów