Strona 119 z 140 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    To teraz spróbuj sfotografować na bocznych punktach poruszające się osoby - taka tańcząca weselna para. U mnie na 5DIII sigma się całkiem wykładała, z 35L miałem znaczną większość trafionych.
    Sigma jest naprawdę świetnym szkłem, ale nie daje rady na servo i bocznych a jak jeszcze dojdzie słabe oświetlenie, to całkiem się wykłada.
    Fakt, sprawdziłem na środkowym bo tylko tego używam i nie potrzebuje innych punktów.
    Trochę słabo że przy servo i bocznych punktach sigma wysiada nawet na takim 5diii. Tzn nie mam z tym doświadczenia ale nie tylko Ty zdajesz takie relacje więc lepiej brać to pod uwagę. O ile jest to istotne w fotografii która robimy czy chcemy robić.

Pełne uzależnienie

Kwestia tego, że Canon nie udostępnia innym obiektywom punktów podwójnie krzyżowych.

Uzależniony Awatar PoulN

Któryś raz się spytam jest na to ten temat gdzieś oficjalne info canona?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Canon w ogóle nie uznaje istnienia obiektywów alternatywnych i nie publikuje żadnych opisów działania swoich korpusów z zastępczymi szkłami, więc raczej nie szukałbym takiej informacji.

System AF jest sterowany cyfrowo i istnieja nieograniczone możliwości nie tyle utrudniania obcym obiektywom, co rozpoznawania swoich na podstawie ich identyfikacji. W ten sposób można np. poprawiać specyficzny dla danego szkła focus shift. Nie ma żadnych szans na rozkminienie takich algorytmów bo wymagałoby to podrobienia charakterystyki szkła Canona. Również dla dociekliwego użytkownika jest bardzo trudno eksperymentalnie rozpoznać jak wielopunktowy AF traktuje dany obiektyw.

Najlepsze co może niezależny producent zrobić, to usunać wszelkie wady i aberracje, tak, żeby postawowy algorytm AF działał zadowalajaco. I to chyba Sigma stara się osiagnać.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Canon swoje obiektywy poklasyfikował o czym już też pisałem.
    Natomiast tutaj wypadalo by pytać Sigmę jak klasyfikuje swoje, oraz też inne firmy wytwarzające obiektywy.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie ma żadnych szans na rozkminienie takich algorytmów bo wymagałoby to podrobienia charakterystyki szkła Canona.
    W informatyce, programistyce, czy elektronice nie ma pojęcia "niemożliwe" - trzeba tylko chcieć, mieć na to środki i czas...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 02-08-2014 o 17:11

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

W informatyce, programistyce, czy elektronice nie ma pojęcia "niemożliwe" - trzeba tylko chcieć, mieć na to środki i czas...
    To w ogólności oczywista nieprawda, od dawna są znane twierdzenia o nierozwiązywalności pewnych zagadnień.
    Natomiast co do tematu obiektywów , nie chdzi tu o informatykę ale o własności optyczne obiektywów, na co i mój przedmówca też zwracał uwagę.
    Ps. No i jest na to oczywiste rozwiązanie należy od Canona kupować licencje oczywiście jeśli to jest możliwe. .

Pełne uzależnienie

To w ogólności oczywista nieprawda, od dawna są znane twierdzenia o nierozwiązywalności pewnych zagadnień.
    Na przykład nie umieją dodać tabel tymczasowych na slave w Postgres, co bardzo boli i właściwie eliminuje często układ master / slave z użycia.

Uzależniony
    Miasto
    .

Ma ktoś z Małopolski USB docka?

Początki nałogu

Nie wiem czy to już było linkowane, przyjemne obrazki z 35L i S35.

https://www.flickr.com/photos/891325...57632294925060

Strona 119 z 140 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów