Chce robic typowe portrety bliskie z ostra osoba i bardzo rozmytym tłem. Jestem calkowitym amatorem nie znam kompletnie terminologii ani w sumie i dobrze sprzetu, natomiast wielu calkowitych laikow twierdzi ze mam"oko" zapewne chodzi im o uchwycenie chwili i kadr. Jako ze mieszkam w malutkim miasteczku w UK, Polacy ale i tez Anglicy zainteresowani fotografia nie są. Mowiąc prosciej uważaja moje zdjecia za mega ładne, a przynajmniej o wiele lepsze niz cykniete telefonem. Robie zdjecia od 8 lat ale hobbystycznie, nigdy jakos nie zglebialam wiedzy na ten temat bo bylo mi to nie potrzebne. Ot robilam ładne fotki znajomym i rodzinie. Teraz od jakiegos pol roku wzielam sie za to na tyle powazniej iz posypaly mi sie propozycje platnych (za grosze bo za grosze ale zawsze) sesji dla znajomych tu w UK. I jak mowie sa to 100% laicy nie posiadajacy nawet cyfrowek-trzaskaja se selfi telefonami. Co oznacza ze moje foty sa super i zaczynaja sie do mnie kolejki na sesje. Posiadam 50tke 1/8, kit 18-55, tele 75-300(uzywam najczesciej bo najlepiej mi tlo rozmywa) mam tez 14tke Samyanga ale nie moge jej ogarnacwiec jak cos to jest na sprzedaz
Teraz chce 135 bo ogladalam wiele profesjonalnych fot tym obiektywem i sie zakochalam
Chce w nia zainwestwac, porobic troche sesji płatnych i zmienic body na 5d. Chcialabym by ktos mi pokazal 2 zdjecia tym obiektywem na body 550d i 5d. W sensie 2 portrety z tego samego miejsca zebym zobaczyla konkretna roznice. Ale nie mam nikogo takiego co dysponuje takim sprzetem i by mi pokazal. Wiec jak jest tu dobra dusza to poprosze. Dzieki!!)