Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 207

Wątek: Fuji X

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    nazwalbym to zaleta.
    a to zalezy. jakbym klepal jakis szanujacy sie rodzaj reportazu, no albo chociaz do kotleta, to wolalbym ciezsza cegle w lapie. zwlaszcza gdyby w gre wchodzily jasne, niestabilizowane stalki. tam duza cegla ma wyrazna zalete "stabilizowania" lapy. no przynajmniej przez pierwsze 15 minut trzymania, albo do czasu przypakowania na fitnessie poniekad przecietny kotleciarz nie zaczyna dyskusji bez gripa i lampy (potem widac takich na Sokolicy jak nap* widoki z fleszem ) wiec tam nawet jakby 100D byl, to i tak koniec koncow grzmot w lapie...

przy pracy ze statywu wiekszy gabaryt jest raczej lepszy. podobnie w studio.

waga ma znaczenie przy targaniu gratow. z tym ze przy 5 szklach na plecach (17-40, 24-105, 70-300L, Zupiter 135, Samyang 14) ja nie widze specjalnie wielkiego zysku z 6D. w lapie mi lepiej lezy, GPS sobie bardzo chwale, a i te dodatkowe eurasy w kieszeni nie smierdza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Wiemy doskonale ze lustrzanka sprawdzi sie w kazdej sytuacji, natomiast Fuji wtedy ma przewage gdy chcemy sobie po prostu "pofocic" Taka jest przynajmniej moja filozofia.

1Ds tez swietnie lezy w rece ale wazylem to kiedys z doczepionym 35L i prawie 2kg bylo. Dalo mi to do myslenia Na wycieczke sie nie sprawdzi hehe.

Raz focilem (dla siebie) co sie dzialo w Szkocji przed referendum - uliczne pikiety, zwolennicy niepodleglosci oraz opozycja, czesto stojacy na przeciwko siebie Focilem 1Ds bo ten mialem pod reka i wiele razy mialem pytania dla jakiej to gazety robie i ludzie po prostu pozowali jak mnie widzieli: ) To sie nazywa szacunek dla "gabarytow" : )

Gdybym tam byl w Fuji, raczej malo kto by mnie zauwazyl.

Ostatnio edytowane przez banan82 ; 04-12-2014 o 14:06
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    I to jest podstawowa zaleta tego apratu.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Dobrze miec jakiś aparat dyskretny do posiadanego systemu EOS. Ja od 2-3 lat mam X100. To jest/była najtansza opcja posiadania aparatu+wizjera(optyczny+elektroniczny)+szkła z serii X.
    Jak kupowałem istniał X-Pro1 i 2 szkła. W wielu sytuacjach go używam, bo nie noszę na codzień 5-tek i L-ek. Inna zaleta to bezgłośna migawka. Co do całego systemu X - mi szkoda by było kasy posiadać dwa, dlatego taki wszystko w jednym jak X100 odpowiada najbardziej. Kolega kiedyś nabył X-Pro1+2szkła. Trochę się pobawiłem, on po powrocie z fotografowania Indii jednak szybko sprzedał - nie ten obrazek i komfort pracy.
    Ja do pracy zdecydowanie wolę lustrzankę za szybkość i dobre trzymanie aparatu - tym bardziej jak jest lampa.
    Systemowa seria X z wymienną optyką po wyjściu Sony A7 cenowo wygląda już dużo lepiej. Aparat z wizjerem i szkłem 2.8 - można mieć za 2500zł (X-E1+XF 27mm), ale taki zestaw jak i X100 ma wg mnie wadę w postaci systemu ustawiania ostrości - brak skali na szkle. Z tego co widzę tylko kilka szkieł do Fuji X ma skalę i to tych już troższych.
    Jak wyjdzie X100 jeszcze lepiej dopracowany niż X100T to napewno wymienię. Zwłaszcza że ta seria wciąż żywa.
    Pakowanie się w cały system X dla mnie niewarte świeczki.
    Tutaj porównanie X100 z Fuji23mm. JAk widać daje radę ta mała optyka w X100.
    http://www.fujivsfuji.com/x100s-vs-23mm-14/
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 04-12-2014 o 15:51

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    To zależy, długa, biała lufa może wprawiać w zachwyt
    Pozdr

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    To zależy, długa, biała lufa może wprawiać w zachwyt
    Pozdr
    Chyba zlodzieji Jak mam zalozone na body 70-200 (f4) to z jakiegos powodu wstydze sie ze wygladam jak paparazzi. Wsrod niedzielnych pstrykaczy prym wiedzie przekonanie ze im dluzsza lufa i wiekszy zoom, tym lepszy jest fotograf

Nie chce byc z czyms takim kojarzony wiec zakladam 135L bo tez dlugie ale czarne i "niedzielni" patrzac na ten obiektyw nie wiedza co to jest

Maja Fuji zawieszone na szyi wiekszosc ludzie nie ma pojecia co to za aparat
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    no wlasnie o to chodzi. male fiudzi nie budzi zaniepokojenia i pytan z jakiej gazety. ot jakis tam "se pstryka", pewnie ardyzda, taki stary aparat, ledwo na chleb ma...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Niby Fuji ostre, ale takiego obrazka za grzyba nie dostaniesz z matrycy APS-C.
    Ot, zwykły pstryk - ale z cropa takiego efektu "3D" ze świecą szukać...

PS: Chodzą plotki, że Canon szykuje bezlusterkowca FF.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Scotland

Kusi mnie bezposrednie porownanie 50tki oraz 35tki Fuji Vs Canon FF. Nie mam jeszcze odpowiednika 35mm w Fuji ale po nowym roku moze bede mial. Puki co zrobie test z 50tka na FF i 35mm (1.5x35mm) na Fuji na tych samych iso i przyslonach. Sam jestem ciekaw.

Ten efekt 3D jest dlatego ze masz szezej na FF. Gdyby wycial sam srodek juz by tak nie bylo.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów