Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Fuji X

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Fuji X

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Widocznie puki co nie ozenisz malego rozmiary z dobrym AF.
    ale przeciez obie cechy sa mocno subiektywne...
    X-E1 jest dla mnie wystarczajaco maly na city-trip. ma tez prawie dostatecznie dobry AF. moglby byc lepszy, bez watpienia, ale da sie z nim zyc.
    a 6D jest (rowniez dla mnie) maly jak na korpus statywowy - no po zapieciu takiego 70-300L to na pewno nie wyglada na duza klamke jego AF jest, jak na moje potrzeby, wiecej niz dobry.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale przeciez obie cechy sa mocno subiektywne...
    X-E1 jest dla mnie wystarczajaco maly na city-trip. ma tez prawie dostatecznie dobry AF. moglby byc lepszy, bez watpienia, ale da sie z nim zyc.
    a 6D jest (rowniez dla mnie) maly jak na korpus statywowy - no po zapieciu takiego 70-300L to na pewno nie wyglada na duza klamke jego AF jest, jak na moje potrzeby, wiecej niz dobry.
    6D to kurdupel w porownaniu do 5Dmk3 Mozna go sklasyfikowac jako bezlusterkowca haha
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    6D to kurdupel w porownaniu do 5Dmk3
    nazwalbym to zaleta.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    nazwalbym to zaleta.
    a to zalezy. jakbym klepal jakis szanujacy sie rodzaj reportazu, no albo chociaz do kotleta, to wolalbym ciezsza cegle w lapie. zwlaszcza gdyby w gre wchodzily jasne, niestabilizowane stalki. tam duza cegla ma wyrazna zalete "stabilizowania" lapy. no przynajmniej przez pierwsze 15 minut trzymania, albo do czasu przypakowania na fitnessie poniekad przecietny kotleciarz nie zaczyna dyskusji bez gripa i lampy (potem widac takich na Sokolicy jak nap* widoki z fleszem ) wiec tam nawet jakby 100D byl, to i tak koniec koncow grzmot w lapie...

przy pracy ze statywu wiekszy gabaryt jest raczej lepszy. podobnie w studio.

waga ma znaczenie przy targaniu gratow. z tym ze przy 5 szklach na plecach (17-40, 24-105, 70-300L, Zupiter 135, Samyang 14) ja nie widze specjalnie wielkiego zysku z 6D. w lapie mi lepiej lezy, GPS sobie bardzo chwale, a i te dodatkowe eurasy w kieszeni nie smierdza
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów