Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Obiektywy w podróż Tajlandia

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Obiektywy w podróż Tajlandia

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    Do tego typu zdjęć spokojnie starczy jakiś megazum pokroju 18-200 czy 16-300...
    Miałem Sigmy 18-200 i 18-250 .Odradzam.Baaardzo przecietne obiektywy dla niewymagających.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Miałem Sigmy 18-200 i 18-250 .Odradzam.Baaardzo przecietne obiektywy dla niewymagających.
    Szczególnie pod FF
    Też miałem sigmę 18-200 i też źle ją wspominam. Natomiast aktualnie mam canona 18-200, którego czasem zabieram z 50D i muszę przyznać, że daje radę. Jak na potrzeby wycieczkowe jest OK.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    weź to czego będziesz używał
    Wbrew pozorom to bardzo słuszna uwaga .
    Tailandia jest jak każde inne miejsce, zdjęcia się robi tak samo jak gdzie indziej, więc raczej łatwo określić potrzeby.

Dopiero zaczyna

16-35 nie ma w stopce, ale mam możliwość zabranie tego szkła (4.0 ) i raczej zabiorę - wydaje mi się że będzie tam bardziej przydatne niż tele (świątynie,plaże nawet miasto - lepiej ogarnie takie widoki)
    24-105 zawsze i wszędzie miałem, i nie wyobrażam sobie jechać bez tego szkła ( najwyżej będę zostawiał jedno ) no i 70-200 też trzeba wziąć żeby nie żałować.
    Tak czy inaczej dźwiganie mnie czeka - jakiś pas z podpiętymi pokrowcami - nie ma wyjścia

Cytat Zamieszczone przez mark3 Zobacz posta
    16-35 nie ma w stopce, ale mam możliwość zabranie tego szkła (4.0 ) i raczej zabiorę - wydaje mi się że będzie tam bardziej przydatne niż tele (świątynie,plaże nawet miasto - lepiej ogarnie takie widoki)
    24-105 zawsze i wszędzie miałem, i nie wyobrażam sobie jechać bez tego szkła ( najwyżej będę zostawiał jedno ) no i 70-200 też trzeba wziąć żeby nie żałować.
    Tak czy inaczej dźwiganie mnie czeka - jakiś pas z podpiętymi pokrowcami - nie ma wyjścia
    Tak czy inaczej - zazdroszczę wyjazdu :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    Do tego typu zdjęć spokojnie starczy jakiś megazum pokroju 18-200 czy 16-300...
    Zgadzam się. Właśnie od dwóch dni jestem posiadaczem Sigmy 18-300, której mam zamiar używać w krótkich wypadach z bagażem podręcznym (Ryanair, Wizzair) gdzieś w Europę. To mój pierwszy obiektyw typu megazoom, bardzo jestem ciekaw efektów, zdając sobie jednocześnie sprawę z jego ograniczeń optycznych. Test bojowy na początku grudnia w Londynie.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

dlatego temat Tajlandii ponieważ raczej w Myślenicach nie ma w tej chwili takiej pogody jak tam, nie ma takich krajobrazów i szeroki kąt do Myślenic nie jest nie zbędny.
    Ogniskowa uzależniona od pogody i od rejonu na mapie no co za totalna bzdura :/

Zależy mi na bardzo dobrych zdjęciach ( i nie jest kwestią tu koncepcja / pomysł - o to się nie martwię ) zależy mi na jak najlepszej jakości, a wiadomo że nie ma takiego jednego obiektywu.
    Tu wymiękłem, nie masz problemu z koncepcją/pomyslem na zdjęcia a nie wiesz jakie szkła zabrać?

Z takim podejściem to bierz wszystkie szkła i jeszcze fisha dokup, no przeciez jedziesz do Tajlandii.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Ogniskowa uzależniona od pogody i od rejonu na mapie no co za totalna bzdura :/

ma racje

w myslenicach krajobraz ma dookola tylko 2*pi radianow = 6,28 radianow - tylko tyle.

w tailandi az 360 stopni - tam potrzeba super szeroki kat - w myslenicach nie.
    jasne i logiczne.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

bo to tak naprawdę jedyne wyjście ,jeśli nie chcesz później żałować
    tele to dodatek ale czasem jego brak może zaboleć
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

ja na swoj ostatni wyjazd do Maroka wzialem tylko 28-70 i nie zaluje wcale, na twoim miejscu wzialbym 24-105 i nie zastanawial sie jakie szklo teraz zapiac albo jak ciezko mi na plecach a skupił sie tylko i wylącznie na fotografowaniu
    x-pro2 + x-t10 | 23 2.0 + 50 2.0

Portfolio
    Ślubnie

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez bober5264 Zobacz posta
    ja na swoj ostatni wyjazd do Maroka wzialem tylko 28-70 i nie zaluje wcale, na twoim miejscu wzialbym 24-105 i nie zastanawial sie jakie szklo teraz zapiac albo jak ciezko mi na plecach a skupił sie tylko i wylącznie na fotografowaniu
    oczywiscie.
    chociaz kazdy moze miec nieco inne preferencje
    24-105 + ewentualnie dla samouspokojenia TC 1,4 - Dostaje sie 150 mm z cropem podchodzi sie pod 200 mm a jakosc wciaz dobra .
    zabierajac plecak z paru kg sprzetu rujnuje sie sobie samemu przyjemnosc urlopu.

co innego jesli sie jedzie stricte na wyprawe fotograficzna , ale wtedy sie nie pyta co zabrac ze soba.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Cytat Zamieszczone przez bober5264 Zobacz posta
    Za bober5264!
    Sam po sobie wiem, że jak bierzesz 5kg sprzętu na wycieczkę: aparat, 3 obiektywy i lampę - więcej czasu tracę i nerwów na to 'co zapiąć' niż na robienie fotek, dlatego ostatnio zabieram tylko 24-70 i jest git. Ewentualna i racjonalna wycieczkowa alternatywa to 17-40 + 70-200 i to wszycho. Nie kombinuj bo bólu głowy dostaniesz. No chyba, że wyjazd to komercha, to co innego

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów