dlatego temat Tajlandii ponieważ raczej w Myślenicach nie ma w tej chwili takiej pogody jak tam, nie ma takich krajobrazów i szeroki kąt do Myślenic nie jest nie zbędny.
Uniwersalność to nie spacerzoom, uniwersalność to zakres 16-200 + jasna stałka na noc w miescie etc. Gdybym miał brać jakiś spacerzoom który nie daje obrazka -to nie brał bym body tylko telefonem bym obcykał całą wycieczkę - na luzie i cały czas na bani.
Zależy mi na bardzo dobrych zdjęciach ( i nie jest kwestią tu koncepcja / pomysł - o to się nie martwię ) zależy mi na jak najlepszej jakości, a wiadomo że nie ma takiego jednego obiektywu.
Tak więc będę musiał dźwigać 16-35 + 24-105 + 70-200,
tylko zastanawiam się czy z tego ostatniego nie zrezygnować - ale oczywiście nie chcę żałować że go nie wziąłem.
Jednak bardziej przyda się tam szeroki obiektyw niż 70-200.
--- Kolejny post ---
Tak - powinienem wiedzieć, tylko kolega "Bangi" w tej chwil kwestionuje sens istnienia forum tematycznych,
Pomimo że coś siewie - od tego jest forum, żeby ktoś coś podpowiedział / upewnił w wyborze ,
ktoś kto był w Tajlandii (dlatego jest ten temat ) i wie co tam będzie nie zbędne