ogólnie OK
Zdjęcia są jako takie, ale dlaczego tak strasznie uciekają Ci w prawo. Bardzo krzywe te kadry. Poza tym modelka z prawej ma refleksy od czerwonego światła na włosach.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 15-03-2014 o 19:08
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ma refleksy bo to jest zdjęcie klubowe czyli disco.
Czytając ten wątek dowiedziałem się, że w klubach robi się foty tylko pozowane (chyba, że jest się amatorem) i koniecznie z lampą błyskową.
Szkoda, że nikt mi o tym nie powiedział, zanim zrobiłem te wszystkie zdjęcia :/
mizantropia.pl
(Część Pentaxem K-7, część 5DmkII)
Ciekawą zależność zauważyłem, jak miałem gorszy sprzęt to bardziej się musiałem przykładać i w efekcie lepsze zdjęcia.
Jeśli ktoś poważny chciałby wymienić się doświadczeniami to zapraszam na priv.
Ostatnio edytowane przez mizantropia ; 02-05-2014 o 03:00
Co by zrobili ci wszyscy fotografy klubowi gdyby nie błysk na drugą kurtynę...
To wcale nie musi być błysk na drugą kurtynę. Równie dobrze może być na pierwszą
http://www.canon-board.info/galerie-...aparatu-74163/ - galeria na CB
[QUOTE=mizantropia;1220055]Czytając ten wątek dowiedziałem się, że w klubach robi się foty tylko pozowane (chyba, że jest się amatorem) i koniecznie z lampą błyskową.
Szkoda, że nikt mi o tym nie powiedział, zanim zrobiłem te wszystkie zdjęcia :/
mizantropia.pl
(Część Pentaxem K-7, część 5DmkII)
Witam wszystkich ,dla mnie klasa, to właśnie takie foty najlepiej opisują imprezę i oddają jej klimat. Mógłbyś coś więcej napisać od strony technicznej jak pstrykasz, czasy , światło itp.
Z góry uprzedzam że jestem początkującym amatorem dlatego proszę o jakieś wskazówki.
Ostatnio robiłem zdjęcia w klubie- dość ciasnawym i w dodatku sklepienie było owalne, kolebkowe.
Lampe miałem ustawioną na +/- 75 stopni z wyciągniętym odbłyśnikiem.- zdjęcia takie sobie.
Zastanawiam się czy nie lepiej było by założyć dyfuzor i walić prosto w oczy....
Wydaje mi się, że odbijanie światłą od sufitu, używanie dyfuzora itp. nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem - "zabija klimat".
Podnieś ISO, wydłuż czas migawki, aby złapać dużo zastanego światła. Błyskaj lekko na wprost, światłem możliwie skupionym, aby doświetlić, "zamrozić" osoby blisko na pierwszym planie.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II