Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 231

Wątek: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Coś już napisał

Domyślnie

Wg, mnie moc nie jest tutaj najważniejsza. Bardziej przyda Ci się np. sprawniejszy TTL, szybsze ładowanie lampy.
    430 ex spokojnie wystarczy, jeżeli chcesz mocniejszą zerknij na Yongnuo YN565EX (test: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=77959), poszperaj też w Metzach. YN565EX jest ok, kupiłem i jestem szczerze zadowolony. U Cichego dostaniesz za 720zł, resztę możesz przeznaczyć na dyfuzor, karty, akumulatorki.
    Często w klubach ściany i sufity są ciemne bądź nawet czarne, także jak nie będzie możliwości odbicia błysku przydałby się jakiś dyfuzor.
    Powodzenia:smile:

Domyślnie

temat był poruszany: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=55926

Ogólnie ja zajmuje sie fotografowaniem imprez klubowych,eventów i koncertów.
    Korzystam z 430ex i nie używam nigdy dyfuzorów.
    Poczytaj temat który podlinkowałem
    pozdro
    L-dorado
    blog

Domyślnie

ej co jest z forum? czy ktoś z modów połączył temat?
    Jeśli nie to coś się działo z forum bo temat wyświetlił mi się jako nowy wątek...dlatego podlinkowałem temat...
    L-dorado
    blog

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spr Zobacz posta
    ej co jest z forum? czy ktoś z modów połączył temat?
    Tak :cool:
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kolekcjoner uff przestraszyłem się że może mam jakieś halucynacje :P
    L-dorado
    blog

Coś już napisał

Domyślnie

Hej,
    Mozliwe, ze bede miał okazję fotografować jeden z letnich festiwali muzycznych.

Pojecie o fotografii koncertowej jako takie mam, ale w 90% bylo to fotografowanie z tłumu i 10% na malutkich koncertach z fosy.

Macie jakies wskazowki co do takich większych imprez?

Posiadam 50d (martwię się o iso), C 70-210 3,5-4,5 USM, Tamron 17-55 2.8. Nie dysponuje zbyt dużą gotówką, zastanawiam się nad kupnem/pożyczeniem 50mm 1.8

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

50 1.8 zapomnij , szkoda zachodu , jak juz 50 1.4 , 85 1.8 , 70-200 2.8is ew 4.0 is
    Canon

Coś już napisał

Domyślnie

arekhit - nie sztuka jest polecic drogi sprzęt, nie jestem profesjonalistą i nie mogę sobie teraz pozwolić na takie wydatki.
    Robiłem kilka koncertów z 50 1.8 i moze nie bylo idealnie, ale tragedii zdecydowanie nie było.
    Ale czy jakieś wskazówki dot. ogólnej pracy na takiej duzej imprezie?

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

ok, to niech bedzie 50 1.8
    co do koncertu - nie przeszkadzac muzykom jak wejdziesz na scene, uwazac na kable, ze slabymi szklami duzo focic
    Canon

Domyślnie Odp: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Ciekawy temat.

Fotografia klubowa jest dość specyficznym rodzajem focenia. Bo jedna sprawa to cała strona techniczna, a druga to użeranie się (z często pijanymi) ludźmi w klubie. Trzeba mieć cierpliwość

Ja osobiście używam zestawu 5d, 50/1.8 , 580 ex ( prawie nigdy nie używam ttl).
    z jednej strony 50/1.8 to nie jest najlepszy wybór do klubu,aczkolwiek z drugiej strony chyba bałbym się wziąść coś droższego na nocke w "dyskotece".

Focenie, foceniem ale zupelnie inna sprawa PŁACENIE za foto w klubie. NIe okłamujmy się, że rynek doszczędnie zepsuła KLUBOWA (i inne tego rodzaju twory), więc trzeba się troche napocić żeby znaleźć klub, który za zdjęcia zapłaaci. A jak wygląda to u Was ?

Strona 21 z 24 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów