Strona 38 z 67 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Wiecie, co? Już się tego czytać nie daje ;-). Przecież nikt nikogo nie zmusza do zakupu 7D2.
    Mnie bardziej od osiągów matrycy interesuje zachowanie AF w trybie śledzenia (szybko poruszających się obiektów). Jeżeli ktoś z Was mógłbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami na ten temat, byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam :-)

__
    Mobilnie

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Podsumowując, nie jest to puszka dla współczesnego kotleciarza :-)
    A dla kogo właściwie ona jest?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Mnie bardziej od osiągów matrycy interesuje zachowanie AF w trybie śledzenia (szybko poruszających się obiektów).
    Interesujące jest jak wypadnie w porównaniu z analogicznym trybem AF-a w D300 i jego ew. następcy?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ja bym powidziel tak , to nie jest aparat gdzie najwyzsza jakosc obrazu ma stanowic priorytet .
    no i znowu mi zaimponowałeś
    z tego co pamiętam to targetem dla wersji I był reportaż/sport , wiec stwierdzenie ze targetem wersji II jest reportaż/sport nie jest zbyt odkrywcza
    i nie trzeba w tym celu robić na cala stronę wyliczeń matematycznych
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    A dla kogo właściwie ona jest?
    Wszystko opisane w broszurze, lub na podstronie Canona.

"Stworzone dla miłośników szybkości. Bądź wśród tych, którzy jako pierwsi uwiecznią wyjątkowe obrazy i uchwycą chwile umykające innym fotografom."
    Są też przykłady zdjęć żeby laik nie miał złudzeń co do przeznaczenia aparatu. Przykłądy te jednocześnie potwierdzają że wyciąganie z cieni nie jest w tym aparacie istotne.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bardzo bym prosił o powstrzymanie się przed eskalacją tych oskarżeń, ten wątek i tak już kwalifikuje się do gruntownego sprzątania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

"Stworzone dla miłośników szybkości. Bądź wśród tych, którzy jako pierwsi uwiecznią wyjątkowe obrazy i uchwycą chwile umykające innym fotografom."
    Są też przykłady zdjęć żeby laik nie miał złudzeń co do przeznaczenia aparatu. Przykłądy te jednocześnie potwierdzają że wyciąganie z cieni nie jest w tym aparacie istotne.
    Czyli priorytetem jest AF i szybkość serii. No to trzeba zaczekać na testy.
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 10-11-2014 o 11:49

Pełne uzależnienie

dokladnie tak jest. i nie jest to aparat koncypowany do extremalnie trudnych warunkow zdjeciowych , dzieki czemu jest tanszy.
    jesli ktos takiego aparatu szuka , to ma c1dx , ale i kosztuje pare razy wiecej.

Jest to aparat , ktory ma pokazac swoje zalety w fotografii dynamicznej.
    Pewnie , moznaby sie uzalac , dlaczego aparat z takimi mozliwosciami nie ma takiej matrycy jak d7100 - bylby jeszcze lepszy.

No tak , tylko ze obraz jest wystarczajaco dobry , a jesli potrzeba high end , to do tego sa FF i MF.
    dokladnie to samo pytanie moznaby postawic gdyby mial taka matryce jak 7100.
    I takie pytanie bedzie stawiane w nastepnej wersji za 5 lat - dlaczego nie ma lepszej matrycy?

to co ma dzisiaj jest juz wystarczajaco dobrze i duzo.
    A jesli komus nie wystrcza to ma inny aparat do wyboru.

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Interesujące jest jak wypadnie w porównaniu z analogicznym trybem AF-a w D300 i jego ew. następcy?
    W Nikonie tryb śledzenia to AF-C ;-) . AF-A to tryb, który przyłącza się automatycznie pomiędzy statycznym, a ciągłym po wykryciu ruchu.
    Posiadam D300 i D7100, ale mam także stały dostęp do 7Dmk1. Myślę nad Canonem ze względu na dostep do 300 f/2.8 IS II ;-)
    __
    Mobilnie

Pełne uzależnienie

W Nikonie tryb śledzenia to AF-C ;-) . AF-A to tryb, który przyłącza się automatycznie pomiędzy statycznym, a ciągłym po wykryciu ruchu.
    Posiadam D300 i D7100, ale mam także stały dostęp do 7Dmk1. Myślę nad Canonem ze względu na dostep do 300 f/2.8 IS II ;-)
    No to zapewne będziesz jednym z testujących 7D2 i mających porównanie z D300. Podziel się tutaj swoimi wrażeniami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

__
    Mobilnie
    Na razie pewnie zbyt wiele się nie dowiesz, bo puszka dopiero co w sprzedaży. Myślę, że do tak jasnego szkiełka można polecić 7d II "w ciemno". AF w trybie śledzenia powinien być na poziomie 1dx, a może nawet i nieco lepszym. Innymi słowy w najbliższej przyszłości pewnie nic lepszego u Canona nie dostaniesz.

Strona 38 z 67 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów