Strona 40 z 67 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Na DxO Canon odstaje od reszty dosc znaczaco jesli chodzi o DR i wyciaganie z cieni.
    Czy chlopaki z C maja jeszcze duzo do zrobienia - tak. Czy to dyskwfalifikuje caly system - nie.
    Nie mogłem się powstrzymać by nie odpowiedzieć

Inżynierowie Canona mają spooore zaległości do odrobienia. Finansiści też muszą odrobić zaległą lekcję. W ciągu ostatnich 7 lat Sony zainwestowało w rozwój matryc:
    -497 mln $ w 2007 Sony invests $493M to expand image sensor fab: Nikon FX SLR (DF, D1-D4, D600-D800) Talk Forum: Digital Photography Review
    -997 mln $ w 2012 Sony investing $997 million investment in CMOS sensor production: Sony Alpha SLR/SLT A-mount Talk Forum: Digital Photography Review
    -345 mln $ od 2014 iPhone Camera Supplier Sony Investing $345 Million to Boost Image Sensor Production - MacRumors Forums
    Co daje łącznie 1,839,000,000 $

Zdominowali rynek matryc w smartfonach i highendowych DSLR. Aktualnie z ich matrych korzystają wszyscy liczący się w cyfrowym świecie i oferują swe topowe produkty z matrycami Sony. Kilka przykładów:

Apple iPhone
    Hasselblad
    Pentax
    Mamiya
    Phase One
    Motorola
    Samsung
    LG
    Huawei
    Panasonic
    Nikon
    i oczywiście Sony. W dodatku rozwijają matryce wysokiej czułości i wprowadzili zakrzywione.

Canon natomiast twierdzi,że jest najlepszy na świecie:
    "-So in your opinion your sensors are currently the best on the market?
    -Yes. In the EOS 7D Mark II for example the sensor we've used is improved compared to the previous generation, especially at high ISO and in shadows. There's less noise.
    " [Masaya Maeda - Managing Director and Chief Executive, Image Communication Products Operations at Canon]

i w dalszym ciągu będzie stosował swoje matryce za które będziemy bulić jak za najnowsze technologie.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Do kotletow jak na rezie ludzkosc nic lepszgo nie wymylila jak c5mk3 .
    szybki , dobra jakosc obrazu , nie za drogi i dostatecznie duzy co swiadczy ze jest pro.. ;-)
    Wymyśliła....D750. Mimo,że amatorski to lepszy do takich zastosowań i o 25% tańszy.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na wysokim ISO 7d2 i d7100 są praktycznie identyczne.
    Tylko,że na tym wysokim ISO zgodnie z teorią obrońców Canona Canon powinien dominować. A wyniki są identyczne przy 2x wyższej cenie produktu (1800$ vs 950$)!

Oczywiście nie dyskwalifikuje to systemu jako całości bo dostępne obiektywy go bronią.
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 10-11-2014 o 17:20

Pełne uzależnienie Awatar zysk

1/Myślę,że wypożyczenie tego body do testów w Polsce ,to pobożne życzenie.
    Jeżeli mieszkasz w zachodniej częsci Europy-będzie łatwiej.
    2/Dlaczego nie w markecie ? 5D3 kupiłem w markecie z taka sama cena jak w sklepach internetowych,a zaletą tego zakupu było
    natychmiastowe sprawdzenie
    3/ do PS2 -wiesz,że nie ma ,mowiłem o sposobie zdobywania informacji,
    bo "marketowe" osobiste testy sa do bani,przecież jakiś promil fotek zrobimy w warunkach podobnych marketowym.
    4/ do PS4 : to jest najlepsze
    jest taki dobry ,ze kupiłbyś w ciemno ,ale nie kupisz
    Jaja sobie robisz,ale masz prawo .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    jest taki dobry ,ze kupiłbyś w ciemno ,ale nie kupisz
    Jaja sobie robisz,ale masz prawo .
    Staram się nie robić jaj. Po prostu moje plany nie przewidują zakupu lustrzanki Canona ani w tym ani w przyszłym roku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Tylko,że na tym wysokim ISO zgodnie z teorią obrońców Canona Canon powinien dominować. A wyniki są identyczne przy 2x wyższej cenie produktu (1800$ vs 950$)!
    Jest jeszcze 70d do wyboru.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jest jeszcze 70d do wyboru.
    Ten kierunek wybrałem: z 7DII na 70D.Na szczeście jest trochę czasu dowyboru i zmiany zdania ,
    zanim ten grubas w czerwonym uniformie wyrzuci wybór z worka .
    Zdjęcia przykładowe z Fotopolis sa trochę nie na temat.
    7DII dedykowany do sportu i szybkich ujęc ,a na samplach statyczne budowle i szmatki.
    takie fotki można zrobić byle czym.
    Nie o takie sample chodzi ,jesli mam wydać tyle ile kosztuje 7DII.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    7DII dedykowany do sportu i szybkich ujęc ,a na samplach statyczne budowle i szmatki.
    takie fotki można zrobić byle czym.
    Szmatki szmatkami, ale ISO wygląda dla mnie bardzo dobrze, poczekam parę miesięcy i jeśli nie będzie problemów z AF, chlapaniem na matrycę itp. to biorę.
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Uzależniony Awatar RTSiak

dla mnie te sample wygladaja tragicznie... zmiana 7d1 na mk2 to dreptanie w miejscu

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta

Wymyśliła....D750. Mimo,że amatorski to lepszy do takich zastosowań i o 25% tańszy.

Wolne żarty. Szanujacy się kotleciarz profesjonalista z kukułka, odchylanym ekranem, wifi, lukami w magnezianym pancerzu, bez karty CF i z max. migawka 1/4000? To by była kompromitacja.

Na wysokim ISO n7100 dorównuje każdy nowszy Rebel, więc nie trzeba płacić za szybka serię, pancerna obudowę, i wypasiony AF, bo za te ficzery jest ta cena, a nie za dorównanie czysto amatorskiemu Nikonowi w szumach.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 10-11-2014 o 21:21
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    dla mnie te sample wygladaja tragicznie... zmiana 7d1 na mk2 to dreptanie w miejscu
    Konkretnie co wygląda tragicznie? Ja się nie znam, ale przejrzałem kilka sampli i jest ok, szczególnie jeśli chodzi o szum na wysokim ISO.

Strona 40 z 67 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów