Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez crasta Zobacz posta
    co z tego jak kupilem 70D i mając ten aparat jakos nie mogę się przekonać ze 7DmkII byłby lepszym wyborem?
    Masz małe możliwosci manewru,ja większe ,bo nie mam C cropa (a chcę) i latam od 50D ,60D,70D,7D i 7DII.
    Czy czy pomiędzy 60D i 7DII to przepaść ,czy różnica tylko ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    też sporo poczytałem o tym aparacie. Niestety wychodzi, że szumi masakrycznie (mówię o RAW z puszki, bo wygładzony jpg bez szczegółów mnie nie interesuje) - podobnie jak stare 7D czy 1Dmk3. Daleko mu do 5Dmk3, a jeszcze dalej do 6D, czy 1Dx. Konkurencja go zostawia dalego w tyle pod względem szumów
    A to straszna szkoda, że canon tak dał ciałą z matrycą, bo poza tym fajna puszka by była, ale do zwierzaków jako backup 1Dx się nie nada niestety
    Pokaż mi tutaj: Canon EOS 7D Mark II First Impressions Review: Digital Photography Review, gdzie jest ta konkurencja która zostawia 7D II w tyle bo jakoś chyba ślepy jestem. Tylko nie pokazuj mi porównania z FF.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja bym jednak był daleki do wydawania jakichkolwiek wyroków póki puszka nie trafi w ręce użytkowników. Czytanie testów może i jest kształcące ale wypośrodkowanie opinii na tej podstawie jest bardzo trudne i może być mylące. Wiele razy miałem tak że coś tam w testach wychodziło a później okazywało się w praktyce że to w ogóle nie jest dla mnie problem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym jednak był daleki do wydawania jakichkolwiek wyroków póki puszka nie trafi w ręce użytkowników. Czytanie testów może i jest kształcące ale wypośrodkowanie opinii na tej podstawie jest bardzo trudne i może być mylące. Wiele razy miałem tak że coś tam w testach wychodziło a później okazywało się w praktyce że to w ogóle nie jest dla mnie problem.
    Też tak myślę, ale widzę że nadal jest wielu którzy zanim obiektyw/aparat się pojawi w sprzedaży wiedzą już na jego temat wszystko.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Czy czy pomiędzy 60D i 7DII to przepaść ,czy różnica tylko ?
    Pomiędzy 60D a 70D to już mała jama, a 60D a 7D2 to chyba jednak spora dziura.
    Ale jednym i drugim można całkiem dobre foty zrobić

Miałem okazję porównać 50D z 70D - też spora jama/dziura, przepaścią tego bym jednak nie nazwał.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 02-11-2014 o 22:07

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez novy Zobacz posta
    Też tak myślę, ale widzę że nadal jest wielu którzy zanim obiektyw/aparat się pojawi w sprzedaży wiedzą już na jego temat wszystko.
    Panowie,
    Puszka jest dostepna od paździenika dla wybraych użytkowników, a od 30.10 nawet w powszechnej sprzdaży - dostepna także w PL, więc proszę bez takich uwag
    Inna sprawa, że jej w ręku nie miałem i po przeczytanych testach użytkowników w moje ręce raczej nie trafi, a szkoda, bo by się przydał dobry aparat tej klasy

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez novy Zobacz posta
    Pokaż mi tutaj: Canon EOS 7D Mark II First Impressions Review: Digital Photography Review, gdzie jest ta konkurencja która zostawia 7D II w tyle bo jakoś chyba ślepy jestem. Tylko nie pokazuj mi porównania z FF.
    Zrób sobie porównanie szumów np. na RAW ISO3200 pomiędzy 7DII, Fuji X-T1, D610 i D7100 - ew. D7100 jest na poziomie 7DII, ale to inna klasa aparatu
    o FF nawet nie wspominam, bo 7DII umiera od razu
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta

Zrób sobie porównanie szumów np. na RAW ISO3200 pomiędzy 7DII, Fuji X-T1, D610 i D7100 - ew. D7100 jest na poziomie 7DII, ale to inna klasa aparatu
    o FF nawet nie wspominam, bo 7DII umiera od razu
    Czyli o FF nie wspominasz, ale D610 jakby wspominasz...które, dla Twojej informacji, jest FF
    Poza tym wspominasz D7100, ale nie wiadomo po co, bo sam twierdzisz, że jest na poziomie 7Dii.

Pozostaje tylko, z całego zadęcia, że podobno Fuji X-T1 ma mniejsze szumy. A to jest niby ta sama klasa aparatu? Nie widzę klientów na 7Dii zastępujących go Fuji, bo mniej szumi
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 03-11-2014 o 10:54
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Czyli o FF nie wspominasz, ale D610 jakby wspominasz...które, dla Twojej informacji, jest FF
    No, jak na posiadaną stopkę to ma dość zaskakującą wiedzę sprzętową

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

fakt, na nikonach się nie znam sorry za zamieszanie
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Pozostaje tylko, z całego zadęcia, że podobno Fuji X-T1 ma mniejsze szumy. A to jest niby ta sama klasa aparatu? Nie widzę klientów na 7Dii zastępujących go Fuji, bo mniej szumi
    Mniej szumi to fakt ale mniejsza ostrość brzegów, mniejsze nasycenie kolorów i jakaś lekka zmiana odcienia czerwonego na wysokich iso budzi podejrzenia że coś jest namieszane w tych plikach (mowa o RAW).

Generalizując to to jest klasyczne skazywanie g. na śmierć. "Gigantyczne różnice" widoczne przy maksymalnych powiększeniach w praktyce pomijalne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów