"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Pokaż mi tutaj: Canon EOS 7D Mark II First Impressions Review: Digital Photography Review, gdzie jest ta konkurencja która zostawia 7D II w tyle bo jakoś chyba ślepy jestem. Tylko nie pokazuj mi porównania z FF.
Ja bym jednak był daleki do wydawania jakichkolwiek wyroków póki puszka nie trafi w ręce użytkowników. Czytanie testów może i jest kształcące ale wypośrodkowanie opinii na tej podstawie jest bardzo trudne i może być mylące. Wiele razy miałem tak że coś tam w testach wychodziło a później okazywało się w praktyce że to w ogóle nie jest dla mnie problem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 02-11-2014 o 22:07
Panowie,
Puszka jest dostepna od paździenika dla wybraych użytkowników, a od 30.10 nawet w powszechnej sprzdaży - dostepna także w PL, więc proszę bez takich uwag
Inna sprawa, że jej w ręku nie miałem i po przeczytanych testach użytkowników w moje ręce raczej nie trafi, a szkoda, bo by się przydał dobry aparat tej klasy
--- Kolejny post ---
Zrób sobie porównanie szumów np. na RAW ISO3200 pomiędzy 7DII, Fuji X-T1, D610 i D7100 - ew. D7100 jest na poziomie 7DII, ale to inna klasa aparatu
o FF nawet nie wspominam, bo 7DII umiera od razu
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Czyli o FF nie wspominasz, ale D610 jakby wspominasz...które, dla Twojej informacji, jest FF
Poza tym wspominasz D7100, ale nie wiadomo po co, bo sam twierdzisz, że jest na poziomie 7Dii.
Pozostaje tylko, z całego zadęcia, że podobno Fuji X-T1 ma mniejsze szumy. A to jest niby ta sama klasa aparatu?Nie widzę klientów na 7Dii zastępujących go Fuji, bo mniej szumi
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 03-11-2014 o 10:54
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
fakt, na nikonach się nie znamsorry za zamieszanie
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Mniej szumi to fakt ale mniejsza ostrość brzegów, mniejsze nasycenie kolorów i jakaś lekka zmiana odcienia czerwonego na wysokich iso budzi podejrzenia że coś jest namieszane w tych plikach (mowa o RAW).
Generalizując to to jest klasyczne skazywanie g. na śmierć. "Gigantyczne różnice" widoczne przy maksymalnych powiększeniach w praktyce pomijalne.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner