Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: POMOCY - niedługo fotografuję pierwszy ślub - amator

Domyślnie Odp: POMOCY - niedługo fotografuję pierwszy ślub - amator

GalaktycznyMuczaczo .. Co do pary i tego co na pewno by chcieli na pewno masz sporo racji i w ogóle.. i sporo większego doświadczenia ode mnie. Także dziękuję za wytłumaczenie o sprzęcie i awarii

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A pokaż swój dotychczasowy dorobek.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    A pokaż swój dotychczasowy dorobek.

https://www.facebook.com/Izabela.Fot..._type=bookmark - tutaj jest mój fanpage na facebooku

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Obejrzałem Tw. fotki - spokojnie, dasz radę.
    Nie kupuj żadnego nowego sprzętu, działaj intuicyjnie.
    Trzymam kciuki!

Początki nałogu
    Miasto
    022

Zakoduj sobie momenty, które MUSISZ mieć i sie na nie mentalnie nastaw.
    Przygotowania, Błogosławieństwo, wejście do Kościoła, przysięga, obrączki, pocałunek, dekoracje w Kościele, gości, wyjście [koniecznie zapytaj czy będą czymś rzucali], życzenia, ujęcie z autem, bukiet, welon. Pamiętaj o świadkach, rodzicach, dziadkach, dzieciach dookoła. Zrób jak najwięcej ciekawych detali.
    Jeżeli będziesz robić Wesele to:
    Powitanie, 1szy taniec, zabawa, oczepiny, wszelkiej maści spontaniczne podrzucania, toasty, zabawy. Nie rób ludziom zdjęć jak jedzą, palą, piją.
    Koniecznie jeżeli widzisz szansę na fajne ujęcie POKIERUJ swoim obiektem. Ustaw, ułóż, zaplanuj, powiedz gdzie mają patrzeć, kiedy wyglądają nienaturalnie albo źle.
    Łap koniecznie zadowolonych, uśmiechniętych ludzi. Baw się GO, światłem, kadruj nietypowo, stosuj taktykę którą znasz i lubisz.

Masz uchwycić uczucia, chwilę zadumy, słabości, piękna.

BĘDZIE DOBRZE!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    ...Jeżeli oddasz kiepski material nie sądze ze para młoda powie SPOKO SWIETNIE SIE BAWILISMY REPORTAZ JEST SŁABY ALE CO TAM, MASZ KASE
    I tu się mylisz. Byłem ostatnio na ślubie (jako gość). "Fotograf" - normalny, wynajęty od kilku lat w branży - palił lampą na wprost przy każdym zdjęciu, a kościół jasny - pstryknąłem sobie kilka fotek przy iso 1250 f 2.8 czasy wychodziły 1/40 - 1/80.
    Widziałem później fotoksiążkę. Prawie na wszystkich zdjęciach osoby na pierwszym planie bardzo jasne, błyszczące twarze a tył to jedna wielka czarna d..pa.
    I co? I młodzi zachwyceni, mieli w sumie zastrzeżenie do jednego zdjęcia, ale tylko ze względu na osobę która tam była.
    Jest wiele ludzi, którym wystarczyłyby wręcz zdjęcia ze zwykłego kompaktu, byle były na nich utrwalone wszystkie ważne momenty.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    I tu się mylisz. Byłem ostatnio na ślubie (jako gość). "Fotograf" - normalny, wynajęty od kilku lat w branży - palił lampą na wprost przy każdym zdjęciu, a kościół jasny - pstryknąłem sobie kilka fotek przy iso 1250 f 2.8 czasy wychodziły 1/40 - 1/80.
    Widziałem później fotoksiążkę. Prawie na wszystkich zdjęciach osoby na pierwszym planie bardzo jasne, błyszczące twarze a tył to jedna wielka czarna d..pa.
    I co? I młodzi zachwyceni, mieli w sumie zastrzeżenie do jednego zdjęcia, ale tylko ze względu na osobę która tam była.
    Jest wiele ludzi, którym wystarczyłyby wręcz zdjęcia ze zwykłego kompaktu, byle były na nich utrwalone wszystkie ważne momenty.
    problem pojawi się kiedy np wczesniej kolezanka gosc z aparatu przysle lepsze foty albo inny gość np a fotograf oddaje później zlecenie które niestety nie jest tak dobre. Może moi klienci są bardziej wymagających ale chyba ludzi ktrzy BYLE CO BYLE JAK BYLE BY BYŁO nie chciałbym mieć za klientów,

--- Kolejny post ---

twoje portrety są fajne, umiesz zapanować nad światłem , do tego masz całkiem ogarniete modelki albo nimi dobrze kierujesz. Jednak w momencie gdy już nie masz tak dużo swiatła albo obiektem fotografowanym są dzieci którymi tak łatwo nie pokierujesz wszystko idzie w dół. Tak właśnie wygląda ślub mniej wiecej, różnego rodzaju światła, kolorowe neony , lub totalna ciemność , do tego akcja dzieje się wszędzie naokoło ciebie i musis mieć oczy dookoła głowy, szukanie kadrów a nie ustawianie ludzi, tam nie ma na to czasu, poza zdjęciami grupowymi. Dobrze doświetl najwyżej będziesz ratować obróbką.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

IMHO dasz radę. Fota dziewczyny w zielonym super. Jak widać potrafisz wykorzystać sprzęt jaki masz. Może popróbuj sobie jakieś zdjęcia w pomieszczeniach.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    obejrzałem tw. Fotki - spokojnie, dasz radę.
    Nie kupuj żadnego nowego sprzętu, działaj intuicyjnie.
    Trzymam kciuki!
    do-kła-dnie
    Miłego dnia
    moja www

Dziękuję, to bardzo miłe usłyszeć od osób doświadczonych takie słowa na temat zdjęć, które próbuję robić ;p. Kombinowanie ze zdjeciami w pomieszczeniach obowiązkowo - gdy tylko zakupie odpowiednią lampę i się nią pobawię, co będzie trudne na początku, bo nigdy z lampą błyskową nie pracowałam.. W takim razie mam nadzieję, że dam rady ze sprzętem który posiadam.

--- Kolejny post ---

Są też momenty w których zdjęć niee powinno się robić. Kazanie.. co jeszcze? i latanie po kościele w tą i spowrotem to dobra opcja.. przy przysiędze chcąc uchwycić z jednej strony parę młodą i z drugiej, czy przy obrączkach będę musiała latać, omijać księdza, albo w drugiej strony.. co w tym wypadku? można tak? czy usuwać się najbardziej jak się da ale mimo wszystko robić te zdjęcia?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów