Ojejku jejku Łysy1980 co jest grane? Sigmofanatyzm zasłonił Ci oczy? Przeczytaj moje wypowiedzi wcześniejsze, bo chyba coś Ci się pomyliło i wziąłeś mnie za Canon-krzyżowca i cel swojej świętej wojny. Ja nie twierdzę, że to złe szkło, myślę że jest świetne. Pisałem tylko o swoich doświadczeniach z kalibracją fokusa i o tym,że nie zawsze puszka załatwi sprawę. A dwa zlecenia ze szkłem nie świadczą jeszcze o modelu bo są i takie egzemplarze, które ostro dają ciała. Chociażby tutaj facet pisze o 4 różnych sztukach Sigma 50mm Art 1.4 Focusing problems Nie zazdroszczę Ci tego szkła, nawet o tym nie pomyślałem. Niech Ci dobrze służy. Sam byłem na liście preorder w Sigmie od stycznia więc gdybym chciał je mieć to bym je kupił jak tylko przyjechały do Polski. Wycieczkę osobistą sam zapoczątkowałeś, a teraz dorabiasz do tego teorię.
Co za bzdura. 7 bubli pod rząd i brak wyciągania z tego wniosków to oznaka niedojrzałości? Bazowanie na doświadczeniu jest typowe dla nastolatków? Nie stać mnie by kupować rzeczy tanie i niesprawdzone. Życie jest za krótkie, czasu jest za mało, już wolę dopłacić i kupić pewniaka. A jak ktoś chce tanio i dobrze to niech szuka cudownych środków. Ja ten etap mam już za sobą.
Dokładnie tak robię i dobrze na tym wychodzę Naprawdę!Wolę starsze auto segmentu premium niż większość nowych aut jeżdżących po ulicach. Inny wybierze nową Kię z 7-letnią gwarancją, bo nowa i tania, ale to nie znaczy, że ona „miażdży konkurencję”. Podobnie jak Sigma nie miażdży 50L ani Zeissa pod kątem kontrastu, koloru czy bokehu – a dla mnie to priorytety. Od ostrości i AF mam inne szkła.
Peace!