Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
sądząc po wycieczkach zazdrość to choroba ;-) a jak ktoś nie ma argumentów to robi wycieczki osobiste ;-)
Ojejku jejku Łysy1980 co jest grane? Sigmofanatyzm zasłonił Ci oczy? Przeczytaj moje wypowiedzi wcześniejsze, bo chyba coś Ci się pomyliło i wziąłeś mnie za Canon-krzyżowca i cel swojej świętej wojny. Ja nie twierdzę, że to złe szkło, myślę że jest świetne. Pisałem tylko o swoich doświadczeniach z kalibracją fokusa i o tym,że nie zawsze puszka załatwi sprawę. A dwa zlecenia ze szkłem nie świadczą jeszcze o modelu bo są i takie egzemplarze, które ostro dają ciała. Chociażby tutaj facet pisze o 4 różnych sztukach Sigma 50mm Art 1.4 Focusing problems Nie zazdroszczę Ci tego szkła, nawet o tym nie pomyślałem. Niech Ci dobrze służy. Sam byłem na liście preorder w Sigmie od stycznia więc gdybym chciał je mieć to bym je kupił jak tylko przyjechały do Polski. Wycieczkę osobistą sam zapoczątkowałeś, a teraz dorabiasz do tego teorię.

To tak jak by porównywać stare auto które miało złą sławę z najnowszym modelem :-) kiedyś wypuścili bubel to teraz już nigdy nie kupię;-) tak to robią nastolatki ;-)
Co za bzdura. 7 bubli pod rząd i brak wyciągania z tego wniosków to oznaka niedojrzałości? Bazowanie na doświadczeniu jest typowe dla nastolatków? Nie stać mnie by kupować rzeczy tanie i niesprawdzone. Życie jest za krótkie, czasu jest za mało, już wolę dopłacić i kupić pewniaka. A jak ktoś chce tanio i dobrze to niech szuka cudownych środków. Ja ten etap mam już za sobą.

Co do Twojej Analogii to oczywiście jest bez sensu bo co kupujesz stary sprawdzony sprzęt za dużą sumę ?
Dokładnie tak robię i dobrze na tym wychodzę Naprawdę! Wolę starsze auto segmentu premium niż większość nowych aut jeżdżących po ulicach. Inny wybierze nową Kię z 7-letnią gwarancją, bo nowa i tania, ale to nie znaczy, że ona „miażdży konkurencję”. Podobnie jak Sigma nie miażdży 50L ani Zeissa pod kątem kontrastu, koloru czy bokehu – a dla mnie to priorytety. Od ostrości i AF mam inne szkła.

Peace!